Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
saracenka
28.8.12 15:51

Amber nechci bejt jako úplně za blbku jo, le co je to to sabží..buritto mě taky nikdo neřekl..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
28.8.12 15:52

@saracenka :mrgreen: Nebuď zvědavá, budeš brzo stará a naskáčou ti vrásky :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
28.8.12 15:53

@Amber_1977 a nedá se koupit? když koupíš třeba i maliny a tak, tak proč ne rybíz.. jen si nedokážu představit, kolik může stát..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
saracenka
28.8.12 15:53
@Amber_1977 píše:
@saracenka :mrgreen: Nebuď zvědavá, budeš brzo stará a naskáčou ti vrásky :jazyk:

no to by mě scházelo, dost na tom, že mi nskákaly jebáky :think: :andel:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
28.8.12 16:07

Burritos - mexické jídlo, obdoba tortill
http://ona.idnes.cz/…recepty.aspx?…

sabdží - indické jídlo, obdoba českého leča či francouzského ratatouille
 http://receptyaz.cz/…inove-sabdzi

• Citovat
  • Upravit
saracenka
28.8.12 16:08

Héj amber mě tečou sliny jak bernardýnovi.. :jazyk:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
28.8.12 16:08
@nejvíczoufalá píše:
@Amber_1977 a nedá se koupit? když koupíš třeba i maliny a tak, tak proč ne rybíz.. jen si nedokážu představit, kolik může stát..

No dá - stejně jako broskve, meruňky, švestky a okurky, co jsem taky chtěla zavařit a nezavařila :cert: :zed:
Ale nevím, kde :nevim: Okurky mají ještě na trhu, tak ty možná stihnu.. :think:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
28.8.12 16:13
@saracenka píše:
Héj amber mě tečou sliny jak bernardýnovi.. :jazyk:

Tak si to uvař - sabdží je strašně jendnoduchý - zelenina (vždycky i s přidáním brambor) nakrájená na kostičky se hodí do ghí nebo oleje s indickou směskou koření (kurkuma, tmavé hořčičné semínko, římský kmín, pískavice,..), která tomu dodá ten šmak.. a pod pokličkou za podlévání vodou se to dusí.

• Citovat
  • Upravit
saracenka
28.8.12 16:48
@Amber_1977 píše:
Tak si to uvař - sabdží je strašně jendnoduchý - zelenina (vždycky i s přidáním brambor) nakrájená na kostičky se hodí do ghí nebo oleje s indickou směskou koření (kurkuma, tmavé hořčičné semínko, římský kmín, pískavice,..), která tomu dodá ten šmak.. a pod pokličkou za podlévání vodou se to dusí.

spíš to maso s tou zeleninou mě láká :think: to koření woe vůbec neznám :zed:

• Citovat
  • Upravit
10631
28.8.12 18:05

My dnes jen hovězí vývar s knedlíčkama :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
28.8.12 18:07

My dnes měli palačinky s houboládou a medoládou na výletě na Rabí :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
28.8.12 18:11
@Amber_1977 píše:
Tak si to uvař - sabdží je strašně jendnoduchý - zelenina (vždycky i s přidáním brambor) nakrájená na kostičky se hodí do ghí nebo oleje s indickou směskou koření (kurkuma, tmavé hořčičné semínko, římský kmín, pískavice,..), která tomu dodá ten šmak.. a pod pokličkou za podlévání vodou se to dusí.

tak já tomu říkám curry :mrgreen: a ono je to sabží koukám :mrgreen:
jen to hodím do normoš oleje a koření je indické curry (taky směska kurkumy a podobných :lol: ) no a pak přidám jogurt, ale o tom jsme si tu už psaly ;) :lol:
brambory tam mám vždy, ty jsou v takovéto směsce fakt dobrý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
28.8.12 19:12

Máte někdo zkušenost s bulgurem? Já ho dnes koupila ve zdravé výživě, protože neměli kuskus, tak mi ho pani doporučila, že je ještě lepší… už se těším, až vyzkouším, do teď jsem ho tedy vůbec neznala :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
28.8.12 19:25

My dnes měli vepř. panenku na hříbkách a k tomu gratinované brambory s brokolicí :palec: Syn měl lívance s borůvkami a šlehačkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
28.8.12 19:41
@eshta píše:
tak já tomu říkám curry :mrgreen: a ono je to sabží koukám :mrgreen:
jen to hodím do normoš oleje a koření je indické curry (taky směska kurkumy a podobných :lol: ) no a pak přidám jogurt, ale o tom jsme si tu už psaly ;) :lol:
brambory tam mám vždy, ty jsou v takovéto směsce fakt dobrý ;)

Co jsem tak nějak pochopila, tak rozdíl mezi kari a sabdží je v koření, a v restování/dušení - jinak je to pro mě úplně stejný jako burritos a tortilly :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny