Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
29.8.12 11:08

Dneska zeleninová polívka s červenou čočkou a kuskusovým kapáním, kuře na rajčatech s česnekovými brambory

Amber, palačinky naslano jsem jedla včera na hradě Rabí. S houboládou, což jsou rozvařené houby s cibulkou a osolené, konzistence marmelády. Nepřekonatelné!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
29.8.12 11:11
@Amber_1977 píše:
@Paoloska No vidíš.. Zapéct je nasladko - to mě ještě nikdy netrklo :zed: Bezva nápad, až seženu ořechy, vzpomenu si a přítel se po.. :dance: :palec:

Já sem napíšu recept. Oni se běžně zapékají s tvarohem, ale manžel tvaroh nemusí a tohle je fakt mňamka :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 11:14

@Amber_1977 myslím, že rybíz měli v globusu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 11:20
@Paoloska píše:
Já sem napíšu recept. Oni se běžně zapékají s tvarohem, ale manžel tvaroh nemusí a tohle je fakt mňamka :palec:

Nám takhle zapečené palačinky s tvarohem dělali v jídelně na škole - jeden den byly palačinky - takové půlcentimetrové tukem nasáklé divné žluté pruhy s ještě divnější náplní.. A druhý den byly lívance - takové půlcentimetrové tukem naásklé divné žluté pruhy s ještě divnější náplní :zed: :poblion:

• Citovat
  • Upravit
29.8.12 11:21

@Lucajdice79 @Amber_1977 Hlásím, že mám temín 29.12 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
29.8.12 11:24

Já naštětsí žádný termín nemám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 11:38

@nejvíczoufalá Tak to už asi vytvoříme podskupinu těhotných kuchařek :lol: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
29.8.12 11:39
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
29.8.12 11:43

Dnes kuskus se zeleninou (cuketa dominuje) a šunkou.

• Citovat
  • Upravit
29.8.12 12:25

Holky mám jelena, prý na řízky, jak se to jmenuje to maso z jelena na řízky? jde mi o to, že řízky z toho nechci dělat, radši něco jako roštěnky nebo co prostě najdu podle názvu jelení kýta???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 12:36

Jelední kýta, nebo dančí kýta - většinou je to totiž daněk.. Jo a nejvíc asi najdeš pod pojmem „srnčí“.
Jinak z toho je dobrá svíčková a tak..

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
29.8.12 12:37

Spousta lidí to dává do guláše, což mi teda přijde škoda, ale je to asi tak nejčastější úprava nemyslivců.

• Citovat
  • Upravit
9994
29.8.12 12:47
@Amber_1977 píše:
Nám takhle zapečené palačinky s tvarohem dělali v jídelně na škole - jeden den byly palačinky - takové půlcentimetrové tukem nasáklé divné žluté pruhy s ještě divnější náplní.. A druhý den byly lívance - takové půlcentimetrové tukem naásklé divné žluté pruhy s ještě divnější náplní :zed: :poblion:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
29.8.12 12:54
@verunkamandarinka píše:
Holky mám jelena, prý na řízky, jak se to jmenuje to maso z jelena na řízky? jde mi o to, že řízky z toho nechci dělat, radši něco jako roštěnky nebo co prostě najdu podle názvu jelení kýta???

Výborná je třeba Burgunská pečeně. Osolíš, opepříš, přidáš koření na divočinu, můžeš prošpikovat a dáš péct. Když je maso skoro měkké přidáš cibuli, slaninu a šunku na proužky a zaleješ zakysanou smetanou. Ještě chvíli pečeš. Můžeš trochu zahustit. Výborné s opékaným bramborem.
Taky dělám Plátky ve sloupečku. Nakrájíš plátky, naklepeš, osolíš, okořeníš a děláš sloupeček: plátek masa, na to rozprostřít na použky cibuli, na to proužky slaniny a zase maso. Vrstvíš na sebe. Svážeš nití, dáš péct a po upečení krájíš přes. Hezky to drží pohromadě. Šťávu zahustíš.
Určitě je výborná i svíčková a guláš, má to zase jiný šmrnc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3951
29.8.12 12:56

Tak já zvěřinu nejím a jednou v bývalé práci nám udělali jelenní guláš, tak jsem si chtěla dát jen ty knedlíky s omáčkou, ale ta omáčka od toho masa mi tak smrděla, že přísahám, že jsem se tam málem pozvracela :lol: takže jelena opravdu ne :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny