Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
29.8.12 13:07

Jelení bych taky upravila nejradši na sloupeček, jak píše Paoloska. K tomu domácí bramborové krokety a brusinky.

Nebo guláš. Mě tedy zvěřinový neuráží ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 13:28
@Paoloska píše:
Výborná je třeba Burgunská pečeně. Osolíš, opepříš, přidáš koření na divočinu, můžeš prošpikovat a dáš péct. Když je maso skoro měkké přidáš cibuli, slaninu a šunku na proužky a zaleješ zakysanou smetanou. Ještě chvíli pečeš. Můžeš trochu zahustit. Výborné s opékaným bramborem.
Taky dělám Plátky ve sloupečku. Nakrájíš plátky, naklepeš, osolíš, okořeníš a děláš sloupeček: plátek masa, na to rozprostřít na použky cibuli, na to proužky slaniny a zase maso. Vrstvíš na sebe. Svážeš nití, dáš péct a po upečení krájíš přes. Hezky to drží pohromadě. Šťávu zahustíš.
Určitě je výborná i svíčková a guláš, má to zase jiný šmrnc.

hou hou hou http://www.beruska8.cz/…male2/22.gif nejsem kuchařka jako VY!! potrebuju vedet na kolik stupnu a jak asi dlouho, obracet neobracet, mám tu pečeni nejdřív opéct na rozpálený pánvi? přikrýt a pak odkrýt, nepřikrývat??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 13:35
@Jindřiška7 píše:
Tak já zvěřinu nejím a jednou v bývalé práci nám udělali jelenní guláš, tak jsem si chtěla dát jen ty knedlíky s omáčkou, ale ta omáčka od toho masa mi tak smrděla, že přísahám, že jsem se tam málem pozvracela :lol: takže jelena opravdu ne :mrgreen:

mě teda jelen taky smrdí, zkusím něco. Naposled jsem z jelena dělala jen na přírodno a to bylo cítit dost, ale maso křehounký…tedy ten kousek co sem si dala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 13:39

@verunkamandarinka Prošpikovat a péct na 150°za kontrolování a podlévání. Ale jestli ti smrdí (mně zase srnčí vždycky přišlo hořký :poblion: ), tak ho rozkrájej do guláše.. Akorát pak dej min. tolik cibule jako masa a nepodlévej pivem a bacha na papriku - když jí zaprášíš maso a dýl smažíš, tak ona taky hořkne :! Takže třeba dát až po zalití vodou.. :think:

• Citovat
  • Upravit
9994
29.8.12 13:40
@verunkamandarinka píše:
hou hou hou http://www.beruska8.cz/…male2/22.gif nejsem kuchařka jako VY!! potrebuju vedet na kolik stupnu a jak asi dlouho, obracet neobracet, mám tu pečeni nejdřív opéct na rozpálený pánvi? přikrýt a pak odkrýt, nepřikrývat??

Peču na 200 stupňů, maso během pečení několikrát obracím a přelévám výpekem, mám ho celou dobu přikryté. Před pečením neopékám, ale nic tím nezkazíš. Peču do měkka, podle stáří a velikosti masa, to je různé, 2-4 hodiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
29.8.12 13:41
@Jindřiška7 píše:
Tak já zvěřinu nejím a jednou v bývalé práci nám udělali jelenní guláš, tak jsem si chtěla dát jen ty knedlíky s omáčkou, ale ta omáčka od toho masa mi tak smrděla, že přísahám, že jsem se tam málem pozvracela :lol: takže jelena opravdu ne :mrgreen:

To muselo být nějaký jetý maso :poblion:. Když se divočina dobře udělá a okoření, tak není cítit, rozhodně ne nepříjemně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 14:06
@Paoloska píše:
To muselo být nějaký jetý maso :poblion:. Když se divočina dobře udělá a okoření, tak není cítit, rozhodně ne nepříjemně.

Je hořká. Teda - lítací zvěřina ne, ale běhací jo :zed: Bažanta bych naopak mohla mít každý den :srdce:

• Citovat
  • Upravit
29.8.12 14:10
@Amber_1977 píše:
Je hořká. Teda - lítací zvěřina ne, ale běhací jo :zed: Bažanta bych naopak mohla mít každý den :srdce:

mě zas vubec nevadí divočák, to je masíčko uplně nej dle mého (nejsem masožrout) Bažanta sem neměla, jakto? musim říct o bažanta :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.8.12 14:13
@Paoloska píše:
Peču na 200 stupňů, maso během pečení několikrát obracím a přelévám výpekem, mám ho celou dobu přikryté. Před pečením neopékám, ale nic tím nezkazíš. Peču do měkka, podle stáří a velikosti masa, to je různé, 2-4 hodiny.
:kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
29.8.12 14:15

Dnes kuře na paprice s knedlíkem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
29.8.12 14:18

Já zvěřinu nikdy nedělala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.8.12 14:33
@eshta píše:
Já zvěřinu nikdy nedělala :lol:

U nás byla v dětství každý víkend - děda a strejda myslivci, táta se k nim vždycky přidal :roll:

• Citovat
  • Upravit
59395
29.8.12 14:44

My dneska tohle jen dresink si dělam domácí ;) http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9994
29.8.12 15:26
@Amber_1977 píše:
Je hořká. Teda - lítací zvěřina ne, ale běhací jo :zed: Bažanta bych naopak mohla mít každý den :srdce:

Hořká? To čučim teda. Manžel je myslivec, my to jíme místo chleba :mrgreen: a hořká mi divočina nikdy nepřišla. Ale každý máme jiné chutě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
29.8.12 15:37
@Markéta80 píše:
My dneska tohle jen dresink si dělam domácí ;) http://www.mimibazar.cz/recept.php?…

a jaké jsou ty chleby?
dresink jsi dělala jakej?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny