Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
14.11.12 15:18

Původně jsem ji chtěla i kupovat, ale předběhla mě mamka a dala ji příteli k svátku.
Jako já i řízky obracím kleštěma na toasty, bych se dřív :poblion: omdlela a umřela, než bych do ní strčila ruku :zed: To zase uvařím a napeču všechno, ale vodaď pocaď - na smradlavý maso nesahám :nevim:

• Citovat
  • Upravit
9997
14.11.12 16:40

@Amber_1977 Mě to neva, jediný co nemusím, je zabíjet kapra, z toho se mi dělá zle. Tak snad se najde nějaká dobrá duše, která ti ji kuchne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.11.12 16:54

Zvíře bych nezabila ani nevykuchala, blee. Ale ráda je papám :jazyk:

Řízky už zvládám brát do ruky, ale taky jsem měla období, kdy jsme je nevzala. Nebo porce kuřete na pečení. Kdysi jsem je nasolovala a kořenila napíchnuté na vidličce, dneska už to do ruky vezmu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
14.11.12 17:06

Přidám se do party. Na maso sahám v rukavicích :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
14.11.12 17:06
@MUFICE píše:
buřtguláš, lečo nebo přidat do bramboráků…sice nevařím ani jedno, ale u rodičů se to vařilo běžně.
@Paoloska píše:
Holky, blbej dotaz, co uvařit z buřtů :oops:? Jdu do kina, ale něco uklohňat musím.

U nás babička dělá buřty pečený. Rozkrojit buřtíky trochu vyříznout vnitřek aby se tam vešel proužek cihly. Pak smíchat kečup a hořčici v mističce a touhle směskou ten vnitřek s tím sýrem potřík pak svázat. A dát do pekáčku kde je na dně cibule na kolečka, může se i malinko podlít…Jo a ty vnitřiky samo nevyhodit ale poházet do pekáčku o ně je pak boj :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.11.12 17:12

Mě kuchání nevadí (zatim teda jen kapři a jednou kuře), ale že bych se v tom vyžívala to teda ne… Amber - jak jsi dopadla? co třeba soused/ka, nepomůže?

u nás dneska vepřový plátky se salátem z červený řepy se zakysankou
na zítra asi kapr na kmíně (jestli ho nezapo, enu večer vytáhnout z mrazáku :D ), večer dorazí tchýně, tak to bude chtít teplou večeři - asi udělám míchaný vajíčka, nebo ďábelský tousty, nebo obojí :D
v pátek rizoto - budu sice v práci, ale musim uvařit i pro sestru, která hlídá (mi připomnělo, že musim koupit mrkev a hrášek)
v sobotu těstoviny se špenátem, smetanou a anglickou sl. nebo kuřecím
v neděli musaka, lasagne nebo něco na ten způsob, v mrazáku je mletý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
14.11.12 17:13
@danyk píše:
Přidám se do party. Na maso sahám v rukavicích :-).

Tak to já se sem nehodím :mrgreen:
Chlapa nemám, takže když jsem dostala kapra z výlovu, nezbývalo mi nic jiného, než ho zabít a vykuchat. Maso mi nevadí, ani játra, ale třeba řízky obaluji pomocí vidliček, spíš mi vadí vajíčko, mouka a strouhanka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.11.12 17:27
@laducha píše:
Tak to já se sem nehodím :mrgreen:
Chlapa nemám, takže když jsem dostala kapra z výlovu, nezbývalo mi nic jiného, než ho zabít a vykuchat. Maso mi nevadí, ani játra, ale třeba řízky obaluji pomocí vidliček, spíš mi vadí vajíčko, mouka a strouhanka.
:pankac: :mrgreen: tak to mám úplně stejně, taky mi to vadí, ale vidličkama obalovat neumím, takže jsem stejně opatlaná, i když jen minimálně (ve strouhance obaluju v igeliťáku)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
14.11.12 18:05

Tak obalování mi vadí taky, dusí se mi ruce, ale zvládám to bez vidliček. Ale co je vůbec nejhorší, je obalování vanilkových rohlíčků v cukru. To mám pocit, že se fakt udusím :oops:

Moje sestřenice si dokonce sama flákne králíka, stáhne a vyvrhne. To bych nedala ani omylem.
Když tu manžel včera zápasil s tím candátem, pořád na mě volal, ať se jdu podívat na tu nebo onu vnitřnost a to teda nemusím. Zvlášť, když hlava oddělená od těla ještě hýbala žábrami :|
Ale polívka je výborná a ty filety v mrazáku taky s chutí sním :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
14.11.12 18:21

Kerblíkovo-brokolicová kaše, zelenina pečená v troubě na tymiánu, jogurtová omáčka, qouinoa

• Citovat
  • Upravit
50175
14.11.12 19:29

Kapra jsem kuchala asi 2× a měla jsem zasviněnou půlku kuchyně :zed: Radši si ho ted nechávám vykuchat při koupi. Slepici, králíka apod. bych teda nezabila ani nekuchala, za prvé to smrdí a to kuchání dá hroznou práci. Jednou doma táta kuchal zabitou krůtu a to byl tak šílený smrad :poblion: :poblion:

Sahat na syrové opracované maso mi teda nevadí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
14.11.12 20:12
@KPKristy píše:
Zvíře bych nezabila ani nevykuchala, blee. Ale ráda je papám :jazyk:Řízky už zvládám brát do ruky, ale taky jsem měla období, kdy jsme je nevzala. Nebo porce kuřete na pečení. Kdysi jsem je nasolovala a kořenila napíchnuté na vidličce, dneska už to do ruky vezmu :mrgreen:

fakt? :mrgreen:
tak to mě neva :)
sice jsme nic nekuchala, ale myslím, že by mi to ani nevadilo :)
ale když teda nemusím, tak nekuchám, nechám si vše vykuchat venku :lol:
a syrové maso mi teda nevadí vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.11.12 20:37

Holky, tak sprdunk byl dneska velkej :( Ony ty vnitřnosti tam byly v igelitu.. Ale stejně - byly vevnitř, tam prostě nesáhnu, stačí, že jsem ji musela vyndat z igelitu a dát do hrnce :poblion: :cert: Maso blbý hnusný :cert:

• Citovat
  • Upravit
24292
14.11.12 20:47

@Amber_1977 :mrgreen: :mrgreen: No jo, nemaj pochopení pro útlocitnou duši. Já jednou dostala králíka (nebo zajíce?? no prostě z dvorku z kotce) a pak jsem zděšeně volala kamarádce, že tam má Ferda ledviny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.11.12 20:55

@danyk Jako, že mu vypadly mezi nohama, jo? :mrgreen:
Jo, je to maso.. Jako malá jsem jezdívala k prababi - ta běžně zabíjela králíky tak, že jim vrazila nůž do krku a nechala vykrvácet, pak je za nohy pověsila na takovou kladku, stáhla, a kuchala - tak si tam viseli třeba den.. :poblion:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny