Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1270
16.11.12 13:41

@Amber_1977 Já mám ráda srdička do polívky. Jinak nic z toho nemusím. Jen ten můj miluje játra. Já je cejtim a je mi zle :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
16.11.12 13:41

Japonská zeleninová polévka s tofu, žitný chleba s ovčím sýrem

• Citovat
  • Upravit
16.11.12 13:42

@KPKristy my tomu říkáme volské, ale u mého v rodině se tomu říká buličí- jinde jsem se s tím taky nesetkala.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.12 13:45

@Amber_1977 já jen játra.. nesmíš to tak brát a nemyslet na to co to je.. jíš třeba prejt a roupy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
16.11.12 13:55

@Amber_1977 Tak třeba játra já miluju - jako minutku i v různých směsích…No a z kuřecích srdíček je luxusní polívka!!! Vnitřnosti jako takový mi nevadí, ale vyhýbám se ledvinkám - tam jsou usazený všechny nečistoty z těla a třeba mozeček bych nepozřela. Jo a taky jsou výborný kuřecí žaludky s rýží! :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.11.12 13:58

@MaWe
Jé to jsi hodná, že sis vzpomněla! :kytka:
Cuketový placičky to byly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.11.12 14:01
@Amber_1977 píše:
No to je rozklepnutý vajíčko na pánvi a usmažený :nevim: Bulík jako mladej volek.. Ono to tak vypadá, protože ten žloutek zůstane neporušenej uprostřed - ale nevím, proč ti to tu popisuju, když buličí oko dělá snad každej Čech :mrgreen:

No, to je právě to. Každej Čech dělá „volský voko“, Moraváci prý „volí oko“, ale kdo dělá „buličí oko“, to teda nevím :mrgreen:

Vnitřnosti nejím. Teda dám si paštiku z jater nebo omáčku z jater, játrové knedlíčky. Ale jinak to nepozřu. Ledvinky nebo srdce bych nedala, fakt ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.11.12 14:02

Ééééé, žaludek bych taky nesnědla, stejně jako mozek nebo jazyk, brr…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.11.12 14:02
@nejvíczoufalá píše:
@Amber_1977 já jen játra.. nesmíš to tak brát a nemyslet na to co to je.. jíš třeba prejt a roupy?

Co to je roupy? 8o Nemyslíš kroupy? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.11.12 14:05
@Amber_1977 píše:
Dámy, musím se pochubit - tak ta debilní husa nám výrazně oživila vztah - jsem ji teda včera už konečně upekla - od jedenácti do devíti se mi válela v troubě.. Udělala jsem ji na červeném víně a zkaramelizované cibuli, k tomu jsem pak uvařila karlovarský knedlíky..
A přítel mi pak zcela vážně řekl, že takhle vynikající husu v životě nejedl 8o :dance: :* :srdce:

No vida a pak se řekne husa! :mrgreen:
A jak od 11 do 9 se válela v troubě? To jako od 11 dopoledne do 21 večer? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.11.12 14:09
@Amber_1977 píše:
Jinak.. Mně zaráží, že co chvíli tu píšete o játrech, ledvinách, srdci… - vy to fakt jíte? Nebo to děláte jen z donucení? A to chutná manželům, nebo někomu, nebo i vám? 8o
Pardon, že se tak ptám, ale u nás se tohle jaktěživ nevařilo a tady o tom píšete skoro pořád :think:

Já nejím žádný vnitřnosti, manžel by rád játra, ale má smůlu, to nedokážu uvařit, musí na ně chodit do hospody :mrgreen:
Jednou jsem si ze zvědavosti dala v restauraci ledvinky (byla to poměrně luxusní restaurace) a pak jsem nechápala - to byl takový puch už na talíři! :poblion: Nikdy víc! :cert:
Jo a jednou mi jako dítěti dali vepřový mozek, dobrý do chvíle, než jsem si dala dohromady, co to je, pak už následoval rovnou telefonát do mísy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
16.11.12 14:10

@Amber_1977 Já to mám ráda, manžel taky - játra, ledvinky, srdíčko. Plíce bych teda nedala, to by mi moc připomínalo práci :mrgreen:.
Na ledvinky jsme se sestrou v dětství měly dokonce hlášku, kterou jsme předříkávaly u oběda „My ledvinky rády, po ledvinkách bysme se utloukly“ :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
16.11.12 14:12

Tak dneska jsme si udělaly s dcerkou výlet do vyhlášeného řeznictví, nakoupila jsem luxusní vepřové, klobásky, šunku od kosti a anglickou, naházím to v sobotu do pekáče se zeleninou a brambory a bude! Díky za tipy!
V neděli asi budou kachní stehna a červené zelí s kupovaným :oops: knedlíkem.
K obědu jsem z toho řeznictví měla vinou klobásu a ta teda byla luxusní!
Dcera měla těstoviny s rozmixovanou omáčkou z vařené mrkve a červené řepy, vypadala jak upírek, ale děsně u toho mlaskala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.11.12 14:16
@nejvíczoufalá píše:
@Amber_1977 já jen játra.. nesmíš to tak brát a nemyslet na to co to je.. jíš třeba prejt a roupy?

Nééé a když mě chce ségra vyloženě naštvat, tak mi přinese prdelačku a mává mi s ní před nosem :poblion:

• Citovat
  • Upravit
19874
16.11.12 14:19

U toho nákupu masa jsem si vzpomněla, jak jsem onehdá požádala kámošku o koupi krůtího masa. Koupila v Globusu v akci stehna - měla ještě 5 dní do spotřeby, ale jak jsem to otevřela, zápach strašnej. Tak jsem je uvařila jakože pro psy, ovšem papiňák jsem pak otevírala na zahradě, to se pro smrad nedalo!!! :cert: Nicméně psi prý byli spokojení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny