Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Metamorphosis
16.11.12 09:11

Jo a další extra mňamka je Burgundský maso - vpodstatě kousky masa se zeleninou (hlavně paprika, rajčata, cibule) a žampiony, to vše se vaří v nehorázným množství červenýho vína - prostě ta flaška tam padne.. Ale stojí to za to - a kor druhý den, když se to nechá odstát :dance:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.11.12 09:13
@eshta píše:
anebo si připrav den předem špízy a pak je jen hoď na gril nebo na pánvičku ;)

:palec: super nápad, ty už jsme taky dlouho nedělali.. Možná se do nich o víkendu přemluvím.. Tchánovci do nich dávají bramboru - a je to luxus, i když by mě taková kombinace nikdy nenapadla - ona nasákne tou vykapávající šťávou..

• Citovat
  • Upravit
14624
16.11.12 09:14

Dnes budu zkoušet pikantní krevety s rýží

a ještě dlužím nějaký recept, robínek, co to bylo??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.11.12 09:15

Dámy, musím se pochubit - tak ta debilní husa nám výrazně oživila vztah - jsem ji teda včera už konečně upekla - od jedenácti do devíti se mi válela v troubě.. Udělala jsem ji na červeném víně a zkaramelizované cibuli, k tomu jsem pak uvařila karlovarský knedlíky..
A přítel mi pak zcela vážně řekl, že takhle vynikající husu v životě nejedl 8o :dance: :* :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.11.12 09:16
@MaWe píše:
Dnes budu zkoušet pikantní krevety s rýžía ještě dlužím nějaký recept, robínek, co to bylo??? :think:

Pikantní?
8o

• Citovat
  • Upravit
46669
16.11.12 12:34

Amber, prosím tě, co je to buličí oko? :oops:

A super, že se husa povedla! :palec:

Dneska jsem dělala pórkovou polívku a pečená kuřecí stehna s těstovinama. Možná odpoledne ještě upeču buchtu. Nějakou, nevím jakou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
16.11.12 12:46
@Amber_1977 píše:
Pikantní?
8o

ta omáčka byla pikantní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.12 12:58

@KPKristy volské :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50179
16.11.12 13:09

Dneska vařím chilli con carne s kroketama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.11.12 13:09

Místo rizota jsem nakonec spáchala těstoviny (pene) s vepřovým na kostky, brokolicí a cizrnou mňam! Kolegyně v práci se ptala, proč jsem nedonesla porci i pro ní, že to pěkně voní :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
16.11.12 13:10

Amber - panejo, tak tomu říkám poklona :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
16.11.12 13:15
@nejvíczoufalá píše:
@KPKristy volské :palec:

No jasně, to mě mohlo napadnout :oops:. Buličí je ale vtipnej název :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.11.12 13:35
@KPKristy píše:
Amber, prosím tě, co je to buličí oko? :oops:

No to je rozklepnutý vajíčko na pánvi a usmažený :nevim: Bulík jako mladej volek.. Ono to tak vypadá, protože ten žloutek zůstane neporušenej uprostřed - ale nevím, proč ti to tu popisuju, když buličí oko dělá snad každej Čech :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.11.12 13:36
@MaWe píše:
ta omáčka byla pikantní :)

No jo, ale v čem spočívá ta pikantnost? To byly s chilli?

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
16.11.12 13:39

Jinak.. Mně zaráží, že co chvíli tu píšete o játrech, ledvinách, srdci… - vy to fakt jíte? Nebo to děláte jen z donucení? A to chutná manželům, nebo někomu, nebo i vám? 8o
Pardon, že se tak ptám, ale u nás se tohle jaktěživ nevařilo a tady o tom píšete skoro pořád :think:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny