Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
19874
15.11.12 20:26

@eshta
Jo, super, kukuřice bude mít úspěch!
@MUFICE
No kuře ala kachna byla minulý víkend u tchyně, ale asi bych to mohla zopáknout, chutnalo to všem…
Díky za nápady, možná bych chtěla ještě něco vařenýho, nějakej eintopf, ale chutnej ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
15.11.12 20:27
@dzarunka píše:
@robínek naházej do jednoho pekáče brambory, maso, zeleninu, cibuli, možno i houby, nějakou uzeninu, koření a šup s tím do trouby ;)

a s jakou zeleninou to máte nejradši?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
15.11.12 20:30

@robínek kukuřice na másle je mňamka a děsná rychlovka :palec: připravuju jí k masu na přírodno hrozně ráda ;)
anebo si připrav den předem špízy a pak je jen hoď na gril nebo na pánvičku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
15.11.12 20:32
@eshta píše:
a s jakou zeleninou to máte nejradši?

já v tom miluju houby a jinak dávám papriky, rajčata, cuketu…mám v plánu zkusit s květákem a hráškem, mrkví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.11.12 20:32

@eshta
no jo, špízy mě taky napadly, jenže já nemám čas prostě nikdy - ještě asi měsíc :zed: a pak budou Vánoce, pečení a zhroutím se :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
15.11.12 20:35
@dzarunka píše:
já v tom miluju houby a jinak dávám papriky, rajčata, cuketu…mám v plánu zkusit s květákem a hráškem, mrkví

tak to musím zkusit, s uzeninou je to určitě mňamka ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
15.11.12 20:47
@eshta píše:
tak to musím zkusit, s uzeninou je to určitě mňamka ;)

a ještě super prasárna je podlévat pivem a péct nad ohněm :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
15.11.12 20:48

To, co dávám na ražniči, naházím na plech a upeču…maso, klobásku, hodně cibule, papriku, anglickou, můžeš i brambory…u nás to má úspěch.

Nebo
Brambory na plátky, pórek na kolečka, anglická nebo uzené a zalít šlehačkou nebo smetanou a dát do trouby. Jednoduché a dobré.

Příspěvek upraven 15.11.12 v 20:56

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.11.12 20:53
@dzarunka píše:
viď, no chlap to má rád s těma bramborama jak nasáknou pěkně všechny ty chutě

No, já mám vzpomínky z dovolených, kde jsme to dělali na ohni. Asi pro třicet lidí. Do obrovské lodny se naházely porce vepřového, kusy zeleniny, právě nasbírané houby, sůl, kmín a šup s tím na kameny a na oheň. Jedli jsme to s chlebem a ten sos teda neměl jedinou chybičku. A právě proto to mám radši s chlebem, jenže doma v troubě to samozřejmě tak nevyzní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
15.11.12 21:07
@KPKristy píše:
No, já mám vzpomínky z dovolených, kde jsme to dělali na ohni. Asi pro třicet lidí. Do obrovské lodny se naházely porce vepřového, kusy zeleniny, právě nasbírané houby, sůl, kmín a šup s tím na kameny a na oheň. Jedli jsme to s chlebem a ten sos teda neměl jedinou chybičku. A právě proto to mám radši s chlebem, jenže doma v troubě to samozřejmě tak nevyzní…

já to mám taky z dovolených, naši to dělali když jsme jezdili stanovat v alobalových miskách a někdy to šoupli i do popela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.11.12 21:45

Koukám, že jsem vám připomněla kotlíkářské mládí, to mě těší :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
15.11.12 21:48
@robínek píše:
@dzarunka @KPKristy
Jo holky, to je přesně ono, dík! Tak ještě něco na neděli :mrgreen: :mrgreen:

kuře na zelí
cibule, na to zelí, na to brambory, navrch kuře, proložit solí, kořením dle chuti ;)

nebo šunkofleky s kys. okurkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.11.12 21:53

@sandrik
Kuře na zelí zní taky dobře! :potlesk:
Ale šunkofleky neee, k tomu mám od mládí odpor :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
15.11.12 23:11

Sandriku kure na zeli je vyborne, delam s br. knedlikem:)

U nas dnes tata griloval lososa

A objednala jsem nakup z tesca za 1.500 tak hlady neumrem:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
16.11.12 09:08

U nás je jako jedno z nejrychlejších vděčných jídel pro chlapy steak z jakéhokoli masa - prostě plátek masa osolím, opepřím, hodím do rozpáleného tuku, obrátím, vyndám, hodím na vyhřátý talíř a přidám buď grilovanou zeleninu, nebo zeleninový salát (= taková ta zelená směska listí z krámu politá olivovým olejem a balsamicem) a přidám v troubě opečené česnekové brambory (brambory ve slupce rozkrájím na měsíčky = na čtvrtiny, hodím na plech do trouby, po vyndání dám do mísy, přidám máslo, sůl a česnek a smíchám..).
Když chceme jó zacpat žaludky, tak je k tomu ještě buličí oko, ale s tím se většinou neprdím - to je pak zase jiná kombinace = steak, buličí oko a hranolky.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny