Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10004
15.11.12 13:38
@Minnnie píše:
U nás babička dělá buřty pečený. Rozkrojit buřtíky trochu vyříznout vnitřek aby se tam vešel proužek cihly. Pak smíchat kečup a hořčici v mističce a touhle směskou ten vnitřek s tím sýrem potřík pak svázat. A dát do pekáčku kde je na dně cibule na kolečka, může se i malinko podlít…Jo a ty vnitřiky samo nevyhodit ale poházet do pekáčku o ně je pak boj :lol:

To nevypadá vůbec špatně…No, nakonec jsem udělala buřtguláš. Mají ho tam kotel, tak můžu dnes zase vyrazit do kina :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2326
15.11.12 14:50

Nevařím, k večeři bude uzená makrela s chlebem!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
15.11.12 15:19

K obědu jsem uvařila kuřecí nudličky s rajčatovou omáčkou, parmezánem a těstovinami.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.11.12 19:50

Holky prosím, mám takový drzý dotaz: potřebovala bych o víkendu s co nejmenším úsilím vystřihnout oběd, něco s masem pro chotě vyznávajícího tradiční české chutě, ideálně něco, co se třeba nahází do jednoho pekáče nebo jednoho hrnce a tak hodinu si to vystačí samo ;) Moje osvědčené recepty stylu špagety s rajčatovou omáčkou, pečené kuře, pečený losos, kotlety zapékané s brambory a sýrem atd. už byly použity příliš často. Prosím prosím, určitě máte nějaké osvědčené receptíky. Jen prosím nic s luštěninami, olivami, kapary a jinými speciálními ingrediencemi, manžel je konzervativec :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.11.12 19:58

@robínek a co ty paprikové kotlety? Recept tu zazněl mnohokrát - kotlety naklepat, osolit, naolejovat a důkladně (rozuměj hodně) opaprikovat. Vyskládat s cibulí do pekáčku, malinko podlít a péct. Podává se s br kaší a je to laskominka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
15.11.12 19:58

@robínek naházej do jednoho pekáče brambory, maso, zeleninu, cibuli, možno i houby, nějakou uzeninu, koření a šup s tím do trouby ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.11.12 20:01
@dzarunka píše:
@robínek naházej do jednoho pekáče brambory, maso, zeleninu, cibuli, možno i houby, nějakou uzeninu, koření a šup s tím do trouby ;)

Dělám z vepřového bez brambor a jíme s chlebem. Výborný!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
15.11.12 20:04

@dzarunka @KPKristy
Jo holky, to je přesně ono, dík! Tak ještě něco na neděli :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
15.11.12 20:04
@KPKristy píše:
Dělám z vepřového bez brambor a jíme s chlebem. Výborný!

viď, no chlap to má rád s těma bramborama jak nasáknou pěkně všechny ty chutě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
15.11.12 20:07
@robínek píše:
@dzarunka @KPKristy
Jo holky, to je přesně ono, dík! Tak ještě něco na neděli :mrgreen: :mrgreen:

mně když se nechce nic plácat tak jen kus masa osolím a okmínuju, peču v troubě a k tomu brambory či brkaše nebo jen opeču uzený k brkaši, pro mě rychlý a jednoduchý a pro chlapa výbornej oběd :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
15.11.12 20:15
@dzarunka píše:
mně když se nechce nic plácat tak jen kus masa osolím a okmínuju, peču v troubě a k tomu brambory či brkaše nebo jen opeču uzený k brkaši, pro mě rychlý a jednoduchý a pro chlapa výbornej oběd :mrgreen:

přesně, jednoduchý a dobrý jídlo :pankac: já k tomu ještě často dělám „hodně náročnou“ mraženou kukuřici na másle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15054
15.11.12 20:18
@eshta píše:
přesně, jednoduchý a dobrý jídlo :pankac: já k tomu ještě často dělám „hodně náročnou“ mraženou kukuřici na másle :mrgreen:

tak to já se někdy překonám a udělám mu k tomu ještě oblíbené volské oko :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
15.11.12 20:21

@robínek Co kuře ala kachna? Hodim do pekáče kysané zelí, na to kuř. stehna a peču asi hodinu a k tomu můžeš koupit knedlík nebo noky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50186
15.11.12 20:22
@dzarunka píše:
mně když se nechce nic plácat tak jen kus masa osolím a okmínuju, peču v troubě a k tomu brambory či brkaše nebo jen opeču uzený k brkaši, pro mě rychlý a jednoduchý a pro chlapa výbornej oběd :mrgreen:

To taky dělám, když se mi nechce vyvařovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25007
15.11.12 20:25
@dzarunka píše:
tak to já se někdy překonám a udělám mu k tomu ještě oblíbené volské oko :mrgreen:

a pro nezasvěcené je toho na talíři hodně :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny