Diskuze Co uvařit

• Otevřená skupina

Skupina sdružující všechny, co rádi vaří, smaží, pečou, praží, či jinak přiravují chutná jídla a chtějí si vyměňovat recepty, zkušenosti a nápady.. :-)

Otevřená skupina (volný vstup pro všechny návštěvníky)
Otevřené přispívání (kdokoliv může příspívat do skupiny)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20656
14.11.12 22:19
@KPKristy píše:
Ale co je vůbec nejhorší, je obalování vanilkových rohlíčků v cukru. To mám pocit, že se fakt udusím :oops:

a jak je obaluješ?

já je ještě horký naskládám na mouč. cukrem vysypaný tác a hustě pocukruju z vrchu, pak je jen přendám na takový plochý jemný síto, aby vychladly. Cukr z tácu částěčně zase schrábnu na cukrování, část nechám na dně a poskládám na to zas další :) do kontaktu s rukama se dostanou jen minimálně, nabírám je plochou dlouhou lopatkou a prsty přišťuchuju ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
14.11.12 22:24

@Amber_1977 - chjo, tak sice byly v igelitu, ale chlap by měl mít ohledy, že ti to nedělá dobře :hug:

jinak králíka jsem vlastně jednou taky kuchala a stahování jsem sledovala u mojí pratety, která mi pak dala na památku dokonce i pírko (ocásek) a já s ním strašila sestru, co z toho měla osypky :lol: njn harant :P :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
14.11.12 22:45
@Amber_1977 píše:
@danyk Jako, že mu vypadly mezi nohama, jo? :mrgreen:
Jo, je to maso.. Jako malá jsem jezdívala k prababi - ta běžně zabíjela králíky tak, že jim vrazila nůž do krku a nechala vykrvácet, pak je za nohy pověsila na takovou kladku, stáhla, a kuchala - tak si tam viseli třeba den.. :poblion:

Jo, takhle to dělá tchyně, ono to viset musí ;) To ani nechtěj vědět, jak dlouho má takhle viset divokej zajíc…
Tohle mě nevadí, akorát, když mi dala zakrvácenou králičí hlavu (staženou) jakože malý na polívku, tak to jsem odmítla… Taky vnitřnosti nevařím, to mi smrdí.
Co bydlím na vesnici, musela jsem se poprat s lecčím, jednou jsem přišla domů a na lince ležela půlka ovce - jakože už připravená, stačí „jen“ naporcovat do mrazáku, což se bez sekerky dělá bezvadně a ono to skopový taky zrovna nevoní :roll: Ale masíčko výborný, tak bych to asi zvládla znova.
Ovšem nejhorší zážitek mám s vykošťováním kapra - loni na Vánoce jsem vytvořila vzorné hladké filety, akorát jsem se o jednu kost píchla, ani jsem to nezaregistrovala a v noci mě probudila šílená bolest v prstě nateklém jak balón, šla jsem to hrdinně vymáčknout a málem sebou sekla, strašná bolest! Tak jsem šla spát s rukou nahoře, do dvou dnů to naštěstí prasklo samo, ovšem mohla jsem být rarita na pohotovosti - nikoli kost v krku, ale v prstě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23033
15.11.12 00:56

V tehotenstvi mi maso strasne vadilo ted sice na maso saham, ale klepu jedine pod igelitem a pul hodiny po si jaruju ruce:D

jinak dodelala jsem rajskou zahustenou pernikem a se skorici a vazne luxusni, s hovezim, mnam:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.11.12 07:00

@Amber_1977, prosím tě, kdo ti nadával za to maso? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
15.11.12 07:03
@sandrik píše:
a jak je obaluješ?

Mám cukr v misce, rohlíčky tam nasypu z plechu, a pak je rukama prosívám v tom cukru. Ale díky za tip, najdu si jiný systém, abych se nedusila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
15.11.12 07:32

Ahoj holky,
chci se zeptat nedali by ste mi link na ty letaky? chci si zjistit kdy a kde bude levna mouka, ocet, olej atd… chci si to nakoupit ve sleve a pak jen pect :-)
prosvihla jsem akci v penny mouka za 8,90,– a cukr snad za 10,–
predem moc dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3108
15.11.12 07:34

Hovězí guláš s chlebem oběd na 3 dny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
15.11.12 07:51

@robínek Ty kráso, kost v prstě :mrgreen: svině svinský mrňavý :cert: Já to říkám pořád, že s nima člověk nemá sr. t a má je prostě sníst, jak se v tom začne hnípat, nadělá víc škody než užitku.. U nás děda i já rybí kosti prostě jíme, ty nesněditelný jsou zase tak velký, že je jednoduše vytáhneš už z talíře..

@KPKristy Přítel, on se mi nejdřív smál a pak se zlobil, že kdybych si všimla toho igelitu, tak už mohla být husa hotová :cert:

• Citovat
  • Upravit
46669
15.11.12 08:00

@Amber_1977, no bóže! To se stane :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
15.11.12 09:29
@DanielkaC píše:
Ahoj holky,
chci se zeptat nedali by ste mi link na ty letaky? chci si zjistit kdy a kde bude levna mouka, ocet, olej atd… chci si to nakoupit ve sleve a pak jen pect :-)
prosvihla jsem akci v penny mouka za 8,90,– a cukr snad za 10,–
predem moc dekuji

podle krámů: www.iletaky.cz nebo podle druhu zboží: www.kupujete.cz
teď je akce v Bille - mouka za 9.90 ;) na olej byla minulý týden v Tescu a myslím, že i na Heru, ale tu mám v zásobě v mrazáku, takže nesleduju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
15.11.12 09:30

@KPKristy neni zač ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1655
15.11.12 09:40

@sandrik dekuju ti moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30631
15.11.12 10:59

Máme vepřové na žampionech a rýži.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10639
15.11.12 11:25

Dostali jsme od strejdy domaci sekanou z kralika a k tomu jsem udelala brkasi. A kolac s jablkama a cokpolevou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Návštěvy uživatelů

Moderátor skupiny