Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky
Prosím byl jste tam někdo?Zajímá mě hlavně pokud jste spojili dovolenou ve Francii s návštěvou v Disneylandu nebo jste jeli autem .
Nemyslím tím poznávací zájezd autokarem na 4 dny .
Pokud ano jestli byste mi mohli sdělit místo dovolené popřípadě cestovku.A nebo zkušenosti pokud jste jeli autem ,zda jste měli předem rezervaci v hotelu ,apartmánu ,nebo jste to řešili až po příjezdu.
Díky moc
Majdalenka
tak nevím jestli ti poradím,ale byl tam přítel s dcerou,měl to přes známou,myslím,že cestovka Zlíntour,no byli tam letecky a moc si to chválil,spali v hotelu přímo v landu,pošlu ti co jsem našla na netu
http://www.tady.cz/disneyland/ pá J.
Ahojky,
v Disneylandu jsme byli 2×,vždy autem,cesta trvala cca 10 hodin a dala se zvládnout úplně v pohodě,jednou jsem tam jela v 5.měsíci těhotenství.Doporučuju vyjet někdy mimo sezónu a pondělí až pátek,protože jinak se tam nedá ani hnout a čekání na atrakce je nekonečné(i 2 hodiny).My jsme tam i bydleli a v tom případě doporučuju jít na snídani s postavičkama,děti i rodiče z toho byly nadšení.Jinak jsou fotky z Disneylandu v galerii Září 2006, myslím někde uprostřed.Užijte si to!Z Paříže do Disneylandu jezdí metro(cca45min).
Stáňa
Holky díky ,na ten odkaz jsem už koukala .Chceme tam před sezonou někdy duben ,květen ,ale nechcem tam jet jen tak bez předem zajištěného ubytování.
Strtanuško ,to ubytování jste měli zajištěný jak .Předem nebo až na místě ??
Na fotky určo juknu ,díky moc .
Majdalenka
Chceme tam vyrazit letos o prázdninách. Pro jak staré děti je to vhodné? Někde jsem slyšela, že je nutná rezervace vstupenky… Juknu ještě na web, ale kdyby někdo měl nějaké rady… určo uvítám
. Díky.
Aj my tam chceme ist v srpnu, tak dufam, ze niekto nieco poradi ![]()
My jsme tam byli loni, 5 dni: 2 Disnayland a 3 Pariz. Zorganizovali jsme vsechno sami pres internet. Leteli jsme vecer na Charles de Gaulle, tam prespali jednu noc v Novotelu a rano jeli TGV primo z letiste do Disneylandu. Hotel jsme meli asi 5 min cesty Disneyovskym busem, ktery jezdil kazdych 15 minut. V cene hotelu (1 noc) byly i vstupenky na 2 dny do Disneylandu. Hotel jsme nasli na oficialnich strankach parku. Vecer druheho dne jsme jeli vlakem do Parize, kde jsme meli rezervovany penzion (take pres internet). V Disneylandu jsou vstupy na atrakce podle vysky, myslim, ze aby si to deti opravdu uzily musi byt uz trochu vetsi, tak aspon 7 - 8 let a vice.
take ted planuji, ale o prazdninach bych opravdu nejela, zaprve horko, teplo a zadruhe spousta lidi a fronty.
Vse si muzeme najit sami, zacit od letadla, nejlepe priletet na hlavni letiste Charles de Gaulle v Parizi, pote vlakem TGV, ktery jezdi co 10-15minut jste za 10minut primo u Disneyparku. Dite do 12ti let v doprovodu dvou dospelych na ubytko i listky zadarmo.
O rezervaci letenky jsem nikde necetla.
Disney tady a Vlak
Zalezi jak dlouho zustanete, ale ja planuji i obedy a vecere s Mickeym a princeznama atd..Proste at ma ditko zazitek.
Ja som tam bola vcera. Ziadna rezervacia vstupeniek nie je nutna. Vstupne do oboch parkov bolo 75Eur na osobu. Jednosmerny listok na vlak z Pariza stal nieco pod 14Eur na osobu.
Ale inak som z toho sklamana. Ako vsetko je tam krasne, chodili sme tam asi 7 hodin…ale je tam vela ludi…vsade rady…caka sa v priemere 30-40min a ani neviem naco…totiz vonku je rada a nikde sme nenasli napisane, ze co je vo vnutri
Napr. pred Mickeym bola rada a hrali tam aj pohadky a tak sme cakali 30min a potom sme boli s Mickeym asi 1 minutu…fotka stala 15 Eur…
Asi ak si chcele uzit Disneyland je lepsie ist do ich hotela…navstevnici maju pristup do parku od 8 rano…pre verejnost je park otvoreny od 10…tak maju taku peknu vyhodu ![]()
Kdyby jste si vzali plánek, tak tam je krásně a jasně popsané co kde je
![]()
A aby se nemuseli stát fronty, dá se pořídit (zadarmo) FASTPASS, karta kterou se jakoby checkneš a víš přesně v kolik jdeš na řadu, mezitím můžeš běhat po parku po jiných atrakcích a až se blíží tvůj čas jdeš na tu danou a nemusíš čekat ve frontě. My si takto „čekli“ všechny atrakce už ráno a pak nám to krásně vycházelo bez čekání ![]()
@RyBANA píše:
Kdyby jste si vzali plánek, tak tam je krásně a jasně popsané co kde je![]()
A aby se nemuseli stát fronty, dá se pořídit (zadarmo) FASTPASS, karta kterou se jakoby checkneš a víš přesně v kolik jdeš na řadu, mezitím můžeš běhat po parku po jiných atrakcích a až se blíží tvůj čas jdeš na tu danou a nemusíš čekat ve frontě. My si takto „čekli“ všechny atrakce už ráno a pak nám to krásně vycházelo bez čekání
Plan sme mali, ale tam nie je napisane, ze naco cakam…tam je len kde co je. Fastpass sme ale nevyuzili…tak mozno na buduce…tak ci tak by si to dcera este nepamatala..este je mala. To skor teraz sme boli my rodicia zvedavi, ze co je v Disneylande
Ale na buduce to bude chciet dokladnejsiu pripravu ![]()
My tam jeli s manželem sami
Já teda už podruhé a teď už jen čekám až synovi budou aspoň 3, 4 roky aby si to užil taky ![]()
No veru aj ja to tak vidim, ze ked bude mat dcera tak 4 roky, tak tu skocime znovu.
To uz nebudeme potrebovat golfky. Chodit parizskym metrom a vlakom s kocarom, tak to je nocna mora…to je nieco strasne.
Ludia v Prahe nadavaju, ze aka je Praha nebezbarierova…by som ich poslala tu…teraz mi pride Praha uplne bezbarierova ![]()
Tak my jsme tam na doporučení našich známých zatím taky nezavítali. Prý je to opravdu pro starší, tak příští rok, až aspoň malé budou 4 roky… domluvili jsme se pro jistotu i s její nejlepší kamarádkou, že pojedeme nejméně 2 rodinky. Tak to jsem zvědavá, jak to tu tak čtu s tím metrem, jak to přežijeme s tou menší, která bude mít 2 roky… ![]()
Já bych se chtěla zeptat na ten Fastpass. Dočetla jsem se někde, že je možné využít fastpass jen na jednu atrakci daný den. Jak jste to udělali, že jste si „chekli“ všechny atrakce, u kterých se dá fastpass využít, najednou?
Díky za info