Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zítra odlétáme na Djerbu- máte nějaké vychytávky co s sebou např. do letadla a co určitě nezapomenout vzít????????
K moři jezdíme pravidelně, ale teď poprvé se skoro ročním synem- tak abychom něco neopomněli ![]()
A co zkušenosti s Djerbou co se nákupů pro děti týče, např. plínky, skleničky s jídly a co jogurty- riskli jste si jim dát místní jogurt???????????????
díky za každé info
Pa Hana a Lukajda
bohužel jsme na Djerbě nic takového co máš na mysli neviděli,jsou tam samé obchůdky s keramikou,korálky atd.záleží na hotelu,my jsme měli perfektně čisto a obešli jsme se bez průjmů atd.
Wonkey - no my všechno táhneme s sebou-skleničky, plínky, ale to víš pro jistotu jsem chtěla zjistit, zda se tam dá i něco koupit.Právě i známá mi říkala, že za celou dobu neměli např. banán a malej je zvyklej je jíst, tkaže budeme muset ev. zajet na nějaký trh a koupit. a co ty jejich jogurty?
Jinak, kde přesně jste byli a kolika hvězdičkový hotel jste měli?
My jedeme k Midounu- resp. 5km od něj a hotel Marmara club dar djerba, máme to all inclusive, tak už i to nahrává lepším hotelům, tak doufám, že bude vše OK:-)
díky moc HL
HAnko, ja v tunisi byla pred 3lety, a pliny jsem nikde nevidela.......
Ale pred 2 v egypte je meli pouze v lekarnach........byli sme i v supermarkete a teda nevidela jsem je
treba i v tunisu budou v lekarnach, ale ja tam zadnou nenasla ![]()
A pokud mate AI, urcite tam banany budou.......a casto jsou granatove jablicka, nebo datle, taky melony.....obcas nejake citrusy......fiky
K
Ahoj, tak mi byli na Djerbě asi před sedmi lety, bez dětí, ale opravdu tam jsou samý obchůdky s upomínkovýma předmětama, zmrzliny, pizzy a tak. Žádný normální obchod jsem tam neviděla, když jsme opustili hotelový komplex, přešli prašnou silnici, tak tam byl „market“, ale měli tam jen olej, pečivo a něco, co jsme neidentifikovali. Takže bych spíš doporučila si vzít všechno potřebné pro malého sebou. Jinak jogurty jsme měli na švédských stolech při snídani, ale nevím, jestli bych to takhle malému dítěti dala.
Do letadla malému hlavně pití a něco na zub, nějakou hračku nebo jinou zábavu, je to asi tři hodiny letu.
Tak přeju krásnou dovču
Andrea
Kat-ka - no právě oni měli all inclusive a jen samé melouny, tak nevím, o těch zase z Egypta vím, že do nich píchaj vodu, aby byly těžší a tím z nich získali víc peněz a tím je pro nás „infukujou“ a jsou z nich průjmy, manžela to fakt postihlo mně to nic neudělalo, tak uvidíme jak to bude na Djerbě, ale např. v Egyptě měli melouny úžasné lepší jsem nikde nejedla:-) právě chci dávat malému, jen takové ovoce, které se dá oloupat:-)
S těma obchůdkama jste mě moc nepotěšily, tak kdyby náhodou papu skleničkové z domu došlo tak na konci dovči bude muset baštit místní, ale mám to napočítané, tak snad to bude OK:-))
Zatím díky a budu ráda za každé další info:-)
Hana
Co si pamatuji, tak v Tunnise jsem problemy nemela, spis jsem trpela zacpou, a melony jsem jedla
v Egypte cervenej snad ani nebyl, jenom zlute a ty byli tak skvele a ta vune a chut, no neda se to popsat.........taky cerstve fiky!!! A prujem jsem mela jen 2 den po priletu, a pak uz vubec a to sme fakt ochutnali vse co varili........i pili jejich napoje a nic.......nedoporucuji akorat mistni led
No, spise bych se v tunise bala kocek, co jsou vsude kam se podivas, nehladit a nekrmit......
A ty sklenicky, ja myslim, ze v lekarne by je mohli mit, ale nepocitej s tim, spis jich vem vic…
K
Taky se přidávam - Tunis naprosto bez střevních problémů, jídlo mají výtečné!!
A normálních obchodů s potravinama taky docela dost. Ale Djerba je na toto prý jiná, tak nevim ![]()
Krásnou dovolenou!
Ahoj, my jsme Tunis absolvovali ještě bez malého (no, vlastně s ním, byla jsem už asi 14 dní těhotná
), moc se nám tam líbilo. Manžel ale střevní problémy měl, vyléčil se až doma, já jsem to přežila jen s jednodenním živočišným uhlím
). Koček je opravdu všude plno. Vodu jsme kupovali v místním „supermarketu“, ale jinak tam zvlášť velký výběr nebyl. Jogurty se tam taky prodávali, ale nevím, zda bych to riskla je dát malému. Ovoce bylo docela dost, granátová jablíčka, broskve, výborné datle, melouny i nejaké citrusy, ale ty byly méně. Plíny měli v lékárně - je jich tam docela dost, musejí turisty nějak vytáhnout z nejhrošího
, ale jejich cenu jsem nezaregistrovala. Užijte si to, moře je tam úžasné a jídlo taky.
Ahoj co se hotelu tyce, jestli mate nejakou " penzi" tak tam urcite ovoce bude. Spousta zeleniny a pak pamatuju hlavne pomerance. Myslim, ze hlady neumrete. Plenky bych rozhodne vzala vsechny a nespolehla se na nakup. Jidla bych tolik netahla a diteti jimi v hotelu uvarene dala.
Nam vysvetloval nas delegat, ze jakesi strevni problemy jsou uplne normalni. Ze jen se memi flora. Ze stredooevropan ma jakousi strevni floru a trochu ridkou stolici bude mit jak na dovolene, tak po navratu do Cech. Pokud teda nechyti opravdovou infekci. Ja tam byla tehotna a bylo tam spousta jinych tehotnych v ruznych stupnich tehotenstvi a myslim, ze nikdo vetsi problem nemel. My meli bajecny hotel a spousty bajecneho jidla.
Urcite bych sebou vzala diteti nejakou smektu nebo nejaky laktobacil nebo hylak. To uz ti detska dr. urco poradila.
Ahoj
my jsme byli na Djerbe před dvěma lety, což bylo malýmu 15 měsíců. Všechno jsme vezli s sebou.Včetně plinek a sklenicek s jidlem. Plinky jsme využili i když jsme byli většinu času u vody tak byl malej bez nich tak jsme jich hodně vezli zpatky. Skleničky nám taky zbyli protže jidlo jsme mu davali většinou jejich ale samozřejmně ne všechno. třeba těstoviny se zeleninou rýži, k snídani pčivo a sýr atd......
V hotelovým komplexu byli obchůdky jen s dárkovým zbožím ale předposlední den jsme si udělali výlet do města a tam se dá koupit uplně všechno. Od plínek, přes skleničky ,,,,,, to teda hlavně v lékárně. Pak jsme objevili i normální obchod s potravinama a tam měli všechno jak u nás včetně Danone jogurtů, coly atd.........
zálží jakou máte tu ,penzi, nebo co je malý už zvyklý jíst.
Pěkně si to užijte a raději smectu s sebou:-))
Anni
to kam jedete už je dobrý hotel,my měli taky all a neboj,ovoce a všeho je dost.akorát s těma plínama ti neporadim,to už se nás netýká.měli sme hotel sunny mariqeen beach,taky kousek od midounu.