Dítě 2,5 roku a dudlík

131
3.11.19 12:55

Dítě 2,5roku a dudlik

Zdravím maminky. Máme doma ditko 2,5roku a stále má dudlik na spaní :zed: Kdy a jakým způsobem jste vzali dudlik? Když mu ho nedám, tak řve v pokoji že chce „dudu“ a vzbudi tím mimčo :roll: Zatím spinka ještě i po obědě, takze to je jediná doba kdy mám za ten celý den chvilku pro sebe :lol: Hodně lidem v okolí se stalo, ze jakmile vzali dudlik, dítě přestalo spát přes den, byl to i váš případ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Billi
3.11.19 12:59

@lolaOV syn měl dudla do 2,5 roku. Nechala jsem to na něm. Od 2 let jsme si povídali, že velké děti už dudlík nepotřebují a on se pak jednou sám rozhodl, že ho nechce.
Spánek to neovlivnilo.
Staršímu jsme sebrali dudlík násilně a tam to spaní ovlivnilo dost. Následující rok jsem musela uspávat v kočáru, protože bez poobedoveho spaní nefungoval.

• Citovat
  • Upravit
5283
3.11.19 13:00

Vzít a prostě už nedat. Nic jiného poradit nejde. On si za chvíli odvykne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
3.11.19 13:00

Co ho tak odevzdat ježíškovi? Možna že nějaké vysvětlení, zapojení vánoc a vánočních dárku by pomohlo?

• Citovat
  • Upravit
9166
3.11.19 13:02

Má ho jen na spaní, tak mu ho nech ještě chvíli..počítej s tím, že pokud mu ho vezmete násilím, tak spaní se na nějakou dobu může narušit, ale časem si zvykne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
255
3.11.19 13:02

@vertunka neechat dítě řvát, ve dvou letech, když nechápe proč ho do teď měl a už nemůže?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2202
3.11.19 13:05

Starší dcera měla dudlíka 3 a čtvrt roku, jen na spaní, po obědě nespala od 2.5 roku. Jela spát k babičce, nemohli dudlík najít v tašce, tak usnula bez něj a tak uz jsme jí ho nedali, řekli jsme, že se ztratil. Předtím jsem zkoušela dudlík ustřihnout, nepomohlo. Mladší měla 18 měsíců, jednou ji šel uspat táta v kočáru a usnula, tak uz jsme jí ho nedávali, nespala pak od dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mufina
3.11.19 13:07

U nás pomohla návštěva zubařky (malé bylo 2 a 9měsíců). Nám tehdy řekla, že bychom se ho měli zbavit, že už to začíná být vidět na zoubcích, tak hned jak jsme vyšli z ordinace, tak jsem dceři řekla, jestli to nechce zkusit bez něj, hodila ho do koše a byl klid. Přitom do té doby s ní vůbec na toto téma nebyla řeč.
U ostatních dětí jsme se ho pak zbavili dřív, než se z nich stihli stát závisláci, takže kolem 1,5 roku.

• Citovat
  • Upravit
3.11.19 13:11

Dceři bylo 18.měsíců a udělala jsem to tak, že jsem ji prostě nůžkama ustřihla tu gumovou hlavičku dudlíku. Ona si ho pak vzala strčila do pusy, vyplivla a koukala co to je. Párkrát si ho ještě jen držela v ruce při usínání, ale po 4 dnech už si na něj nevzpomněla a to ho měla v puse skoro pořád. :D :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
3.11.19 13:13

Malému budou v únoru 3, taktéž ještě spí s dudlíkem… máme v plánu ho odevzdat Mikuláši a Čertovi, stejně jako jsme to udělali u staršího… uz si o tom nějakou dobu povídáme, aby byl připraven, sám to někdy prohodí… myslím, ze to bude akorat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
882
3.11.19 13:14

My jsme to udělali tak, že jsme dceri řekli, že dudinka musí dát malému braskovi..že až se narodí miminko, tak dudlik bude mít ono a ona ne. A naštěstí to bylo v poho..párkrát zafnukala…a odpoledne spí nadále.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lebambule
3.11.19 13:14

Nejsem pro násilné změny, pokud doteď dítě na spaní dudlík má, řešila bych to jen kvuli zubům, jinak bych ho zatím nechala. Vždyť co ti na tom vadí? Uz se ti to zdá dlouhé? Mne taky přišlo dlouhé a nemožné naučit syna chodit na velkou na wc. To si myslim, ze je ještě horší, hovnajse z nikoho nevymacknes 🤷‍♀️ 😁 Ale hodila jsem za hlavu řeči okolí včetně doktorky, prostě jsem nesouhlasila s násilným učením, navíc když začala mluvit o klystyru :zed: A co? Ve třech a půl letech zacal sam. Ze dne na den. Takže pokud nemá dítě problém se zuby a řečí, asi bych to nehrotila.

• Citovat
  • Upravit
1486
3.11.19 13:19

Manžel se jednoho dne naštval, když nejmladší (2 a půl) hned po ránu začal vztekle vřískat, že chce dudlik, vzal ho, hodil do pytle s odpadky k vynešení a odnesl. A najednou to bez něj šlo. Občas sice řekne, že dudu odvezli popeláři, ale bez nějakých výrazných scén.

Nejstarší ho vyhodil do popelnice sám, prostřední ho odevzdala čertům. Oba kolem dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2195
3.11.19 13:28

Já jsem to u všech dětí nechala kolem 3 let, kdy jsme dudlík zapomněli na chatě a tak už to zůstalo.2 dny bylo uspávání náročnější, ale zvykly si, spaní po o zůstalo všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
3.11.19 13:33

Taky jsme zrusili dudlik asi na 2,5 letech. Mela ho teda jenom na spani, jinak ne. Jednou jsme ho nechtic zapomněli, kdyz jsme jeli na vikend na chatu. Proste nebyl, musela to vydrzet, ale nijak zvlast nervala. A kdyz uz jsme to prezili tri dny, nechteli jsme se k tomu uz vracet. Jeste se po nem nejaky cas ptala, ale vzdycky jsme rekli, ze si ho vzali bubaci ze sklepa a byl klid. Proste nedat a byt o tom pevne rozhodnuta, nic lepsiho nevymyslis :nevim: Odevzdat ho demostrativne za mesic certum..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí