Dítě 2,5 roku a dudlík

Napsat příspěvek
Velikost písma:
678
3.11.19 13:49

V roce jsem proste vzala a bylo. Nebavilo me neustale kontrolovat, jestli mame dudlik s sebou nekde venku nebo na navsteve a vozit v kocare dite, ktere chodi, samo ji a zacina mluvit- s dudlikem byla pro me ostuda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
3.11.19 23:28
@lolaOV píše:
Zdravím maminky. Máme doma ditko 2,5roku a stále má dudlik na spaní :zed: Kdy a jakým způsobem jste vzali dudlik? Když mu ho nedám, tak řve v pokoji že chce „dudu“ a vzbudi tím mimčo :roll: Zatím spinka ještě i po obědě, takze to je jediná doba kdy mám za ten celý den chvilku pro sebe :lol: Hodně lidem v okolí se stalo, ze jakmile vzali dudlik, dítě přestalo spát přes den, byl to i váš případ?

Ustrihni ho a rekni, ze dudlicek uz odesel. Dej mu pocumlat. Brecet muze tyden. Holt ne fixovanej. Chce to jinej vecerni ritual - knizku s mamou? Objeti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1428
3.11.19 23:31
@varenevejce píše:
@vertunka neechat dítě řvát, ve dvou letech, když nechápe proč ho do teď měl a už nemůže?

Ve dvou a pul letech uz dite neni blbecek. A jak si myslis, ze jsme to udelaly my ostatni? Nechaly jsme diteti dudu az do peti, protoze to proste chtelo? A curaj nam stale do plenek, pac se jich nedokazali vzdat? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69
4.11.19 21:10

Určitě bych ho násilím nenutila. Syn (zítra dva roky) cca před 14-ti dny sám hodil dudlík do koše a od té doby bez něj i spinká. Občas si na něj vzpomene, ale to mu řeknu, že ho hodil do koše a tam si ho vyzvedl dudlíkový skřítek. A je klid :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1354
5.11.19 20:57

Dcera bude mít za 3 týdny 2 roky, mám v plánu dudlík odevzdat čertům, akorát nevím, zda ji na to dopředu nějak připravovat a mluvit o tom, nebo ho rovnou dát čertům ten den bez řečí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.11.19 21:42

Synovi jsme ho vzali kdyz mu byly dva roky a jeden mesic, on s nim delal pred spanim stejne jen blbosti, tak jsme ho dali miminku (narodil se zrovna synovec). Pochopil to, sam rikal, ze ma dudu mimi a v pohode, ani pred spanim nedelal zadny sceny :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
795
5.11.19 22:09

Syn mel na spani do 3let a 3mesicu(vim, je to hrozny, ale zkouseli jsme driv a velmi mu to zhorsilo spani, tak jsme se rozhodli, ze tomu dame jeste cas)-sli jsme k zubarce a ta rekla, ze zacina mit otevreny skus. Jelikoz byl syn velky, tak naprosto v pohode vse pochopil a spal normalne i po obede(mozna 2× mu trvalo dyl nez usnul). S dcerou jsem byla cca ve 22 mesicich u zubarky a opet mi rekla at uz ji ho nedavame, ze ma ot.skus…(nevim, mam silny pocit, ze to rika vsem detem ruzneho veku)…Kazdopadne jsme pockali a ve 2letech a 2mesicich se ji udelala v dudliku dirka (tu jsme hoooooodne zvetsili),tak dudlik vyhodila. Jeste tyden se na nej chodila koukat do kose. Usnula zatim vzdycky, akorat musime povidat pohadku (driv usinala sama) a obcas se stane, ze se k nam v noci stehuje do postele…Jsem spis povahy tomu dat cas, pokud jsou zuby v poradku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1615
15.11.19 09:59
@VilaAnalka píše:
V roce jsem proste vzala a bylo. Nebavilo me neustale kontrolovat, jestli mame dudlik s sebou nekde venku nebo na navsteve a vozit v kocare dite, ktere chodi, samo ji a zacina mluvit- s dudlikem byla pro me ostuda.

Musím souhlasit. Jak vidím ty tříleté děcka co mají v puse dudel, tak kroutím hlavou… Ostuda to je a hlavně rodičů. Pak se diví, že mají děcka křívé zuby a navždy zdeformované horní patro :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.11.19 07:06

My dáváme zoubkové vile. Deti za něj dostanou dárečky a něco dobrého. U jednoho z děti jsme vzali celkem brzy, vzniklo z toho cucani prstů a kousání nehtů. Od té doby jsem u dalších dvou brala dudlík až byly dost velcí aby chápali pozitivní motivaci že za dudlík získali něco co si hodně přáli a pokud by jim vila dudlík vrátila tak by museli vrátit ty dárky. Díky tomu to šlo psychicky naprosto v klidu a žádné nahrazování prsty se nekonalo.

Příspěvek upraven 20.11.19 v 07:11

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
20.11.19 07:08

@kruel no vidíš, za mě 3 roky naprosty ideal. Do tří let jsem kojila i nechala dudlíky :) u čtvrtého to mam v plánu stejně. Ostatní matky jsou mi ukradené jak na to koukají, důležitá je pro mě hlavně psychika mého dítěte. A ty starší máme už velké a zoubky mají krásné, rozhodně ne křivé :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí