Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ikdyž se mi to zrovna v nose nelíbí, tak bych s tím taky byla v pohodě. Sama jsem měla 13 naušnic a první do jazyka jsem si taky nechala píchat v 15 ![]()
Musela by to vyndat, veškeré tyto procedury bez schválení nemůže. Na piercing do ucha jsem s ní šla, když jí bylo 13.
Od 15 ho mám taky, jen bych se zeptala zda to bylo v salonu.
Tak nos by mi asi dost vadil, nos je citlivá oblast, já sama jsem měla nos zlomený a už to nikdy není jako dřív, nesnesu ani sluneční brýle - ale to je možná trochu moje fobie, nevadil by mi piercing v obočí, nebo 6 náušnic - ale s nosem a jazykem bych měla asi problém to zkousnout - no ale co už s tím, kdyby s tím přišla
@TinaAn A nepřijde vám to zvláštní? Piercing do ucha nevadí, ale do nosu ano. Je zajímavé že lidé mají problém s piercingem, ale přitom většina žen nosí náušnice v uchu a s tím problém není ![]()
@AdelaMaty01 Jsem to asi špatně vyjádřila.. vadilo by mi, kdyby to bylo BEZ předchozí domluvy, reaguji na to, co je v úvodním příspěvku- kdyby s piercingem v nose dcera přišla domů.
@AdelaMaty01 píše:
@TinaAn A nepřijde vám to zvláštní? Piercing do ucha nevadí, ale do nosu ano. Je zajímavé že lidé mají problém s piercingem, ale přitom většina žen nosí náušnice v uchu a s tím problém není
Protože je to běžné. Díra v nose prostě budí víc pozornosti.
Já bych asi nadávala a chtěla vědět, kde mu to dělali. Ale asi bych řekla, že je to jeho problém a vizitka. Mně se to nelíbí.
Taky by mě zajímalo, kde jí to píchali, kvůli hygieně. Jinak kroužek by mi nevadil, až by dostala rozum, vyndala by to a dírky by časem částečně zarostly, takže by tato mladická “nerozvážnost” nezasahovala do jejího budoucího života (pokud by se nerozhodla si to nechat).
Nebyla bych však nadšená z nějakého nesmyslného tetování na běžně viditelném místě (např. na krku). odstranění tetování je už náročné, někdy i nemožné. Ale tak musela by se s tím holka naučit žít no, její rozhodnutí, její zodpovědnost.
@AdelaMaty01 píše:
@TinaAn A nepřijde vám to zvláštní? Piercing do ucha nevadí, ale do nosu ano. Je zajímavé že lidé mají problém s piercingem, ale přitom většina žen nosí náušnice v uchu a s tím problém není
a ještě většinou to ucho jde schovat vlasama. Dcera si 2 x nechávala píchnout helix a ani jednou se jí to ani za rok nezahojilo. A během toho roku to opravdu nebylo hezké,,takže představa, že něco takového má na nosní přepážce…
S dcerou máme super vztah, takže ta by mi o svém úmyslu řekla. Já bych to zkousla, sama jsem nebyla jiná. Měla jsem jazyk a z puberty mi zůstala na rameni ještěrka. Punk's not dead 🤟 Dnes na to nahlížím jinak. Decentní ozdůbky jsou fajn, kroužek v nose se mi nelíbí, nějaký kamínek ok. Manžel by určitě nadával, nelíbí se mu to a je v tomhle ohledu konzerva.
Me by hlavne zajimalo, kde ji to pichly bez souhlasu rodicu… Protoze vsude, kde jsem byla, chteli souhlas rodice, pokud cloveku nebylo uz 18…
Nejdřív bych se zeptala, odkud to má, pak bych chválila (ač teda zrovna v nose a v pupíku se mi to nelíbí). Ale vnitřně by mě mrzelo, že mi to zatajilo.
Sama mám od 16 pichnuty jazyk, jeden čas jsem měla i bradu, plus zatím 3 kerky a další minimálně 2 v plánu.
Mě by se to nelíbilo, ale nechala bych jí to stejně jako to udělali mojí rodiče, když jsem si v 15nácti nechala propíchnout bradu. Pamatuju si, že máma protočila oči a řekla, že se ze mě jednou zblázní
Před tátou jsem to měsíc schovávala, pak si toho všiml a řekl, že mi to vytrhne kleštěma, ale pak se smál a nějak to vzal, ale rád teda nebyl. Další překvápko bylo tetování ![]()
Tak moje dcera by mi to rekla, ze ten piercing chce a ze si ho pujde udelat.
Nastesti dceru tahle supr era minula
, ale zakazat bych ji to preci nemohla
Příspěvek upraven 11.06.22 v 08:13