Dítě a sestřenice

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
9.8.23 12:32

Dítě a sestřenice

Zdravim
Mám zajímavou otázku.
V dětství jsem měla skvělou sestřenici s kterou jsme se viděli minimálně 3 krát měsíčně a něco podnikali společně.
Pak se naše cesty rozešli každá jsme šla svojí cestou a pomalu 10 let jsem o ní neslyšela ona nehledala mě já ji ani jedna jsme neměla tu potřebu.

Teď se mi narodilo dítě a sestřenice mě z ničeho nic přes facebook vyhledala do přátel jsem si ji dala ale přijde mi z toho co mi píše že by ráda přijela i na oslavy atd :think:.
Vůbec nevím, jak na to reagovat viděla jsem ji naposled když jí bylo 25 let teď je jí 37 děti ještě vlastní nemá aspoň co vím.
K životu ji nepotřebují vlastně to pro mě je defekto cízi člověk když to řeknu hnusně s pěknou vzpomínkou na dětství ale nevím, jestli ji úplně chci do reálného života.
Jak reagovat??
Máte někdo podobnou zkušenost??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1202
9.8.23 12:36

Zašla bych s ní na kafe a uviděla bych, jestli je z ní člověk kteryho chci víc do zivota a nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
9.8.23 12:37

Tak se muzete sejit spolecensky nekde venku na chvili a uvidis, jestli ji znovu do sveho zivota chces a jak intenzivne. Mas strach ze ti chce vzit dite nebo kde je problem? Me prijde fajn ze se chce videt pokud jste si rozumnely dejte kafe nebo prochazku a uvidis. Nemusis ji pak zse 10 let videt nebo naopak bides mit zpet spriznenou dusi

• Citovat
  • Upravit
16141
9.8.23 12:38
@terysek427 píše:
Zdravim
Mám zajímavou otázku.
V dětství jsem měla skvělou sestřenici s kterou jsme se viděli minimálně 3 krát měsíčně a něco podnikali společně.
Pak se naše cesty rozešli každá jsme šla svojí cestou a pomalu 10 let jsem o ní neslyšela ona nehledala mě já ji ani jedna jsme neměla tu potřebu.Teď se mi narodilo dítě a sestřenice mě z ničeho nic přes facebook vyhledala do přátel jsem si ji dala ale přijde mi z toho co mi píše že by ráda přijela i na oslavy atd :think:.
Vůbec nevím, jak na to reagovat viděla jsem ji naposled když jí bylo 25 let teď je jí 37 děti ještě vlastní nemá aspoň co vím.
K životu ji nepotřebují vlastně to pro mě je defekto cízi člověk když to řeknu hnusně s pěknou vzpomínkou na dětství ale nevím, jestli ji úplně chci do reálného života.
Jak reagovat??

Třeba ji ty roky mrzí a příště ji zajímá, jak se máš a chce obnovit kontakt. Sešla bych se s ní a zjistila, o co jde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21094
9.8.23 12:39

Na jaké oslavy?
Je slušností přijet do kúta a něco přinést, obzvlášť když jste se často setkávaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75920
9.8.23 12:39
@terysek427 píše:
Zdravim
Mám zajímavou otázku.
Pak se naše cesty rozešli každá jsme šla svojí cestou a pomalu 10 let jsem o ní neslyšela ona nehledala mě já ji ani jedna jsme neměla tu potřebu.Teď se mi narodilo dítě a sestřenice mě z ničeho nic přes facebook vyhledala do přátel jsem si ji dala ale přijde mi z toho co mi píše že by ráda přijela i na oslavy atd :think:.
Jak reagovat??

pokud bych neměla chuť se s ní znovu stýkat, tak bych jí neodpověděla, nebo až třeba po týdnu nějakou formální odpověď, aby pochopila sama, že nemáš zájem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Svetluska55
9.8.23 12:40

Mně se taky ozvala po 15 letech sestřenice.. napsaly jsme si, jak se máme.. pak jsem se zdvořile rozloučila, že musím bežet. Dozvědět se, jak se má, proč ne. Budovat vztah znovu, nechci, od dětství jsme se nevidely.
Kdyby se ozvala znovu a bude plánovat setkání, tak semi to nebude hodit..aby si vynutila pozvání na rodinnou oslavu, to by se musela přímo zeptat a na to bych ji řekla, že ne, je to jen pro nejbližší rodinu..
Prostě buď chceš být v kontaktu nebo ne..a podle toho se chovej.

• Citovat
  • Upravit
2773
9.8.23 12:53

Pro mě je sestřenice/bratranec poměrně blízká rodina. Některé jsem taky neviděla třeba 10 let, ale kdyby se mi ozvali, tak budu ráda a ráda je uvidím. Myslím, že to máme v rodině všichni nějak podobně. S některými se vídáme víc, s některými skoro vůbec, ale víme o sobě, jsme rodina, máme se rádi.
Pravda, jeden bratranec je vážně psychicky nemocný, tam by mi moc příjemné nebylo, kdyby si ne mě „pověsil“, ale nárazově ho ráda uvidím. Pokud není sestřenice podobný případ, nebo vyloženě špatná povaha, nechápu tvoje váhání - její rodič je sourozenec tvého rodiče, to se vůbec nestýkají?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
9.8.23 12:55

Tyjo, toje brutus…ona je ted ze sestrenice fetka ci nejaka asocialka ci ekoaktivistka??? 8o

Jsem rada, ze kdyz se nam narodily deti, tak zadne oslavy nebyly; i tak jsem toho mela dost :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12881
9.8.23 12:57

Tohle znám, a o příbuzné, které neměli x let žádný zájem o mně, a teď by ho měli pouze a jen o moje dítě, fakt nestojím :nevim:
Nejsem inkubátor a dítě není panenka na hraní a půjčování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
9.8.23 13:04

A mas nejaky duvod tomu nedat sanci? Pokud jste se nerozesly ve zlem, v cem je problem? Treba v ni pohled na tvoje dite vyvolal vzpominky na detstvi…nebo proste ji zachybela ta sirsi rodina…nebo kdo vi.
My se taky se sestrenkami v dospelosti tak nejak moc „nepotrebujeme,“ ale nemam duvod se vylucovat z dulezitych rodinnych udalosti, jako treba narozeni deti je :nevim: Asi mam jinak nastavene chapani rodiny no :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33138
9.8.23 13:18
@terysek427 píše:
Zdravim
Mám zajímavou otázku.
K životu ji nepotřebují vlastně to pro mě je defekto cízi člověk když to řeknu hnusně s pěknou vzpomínkou na dětstvíale nevím, jestli ji úplně chci do reálného života.
Jak reagovat??

Ty jo, docela smutný. Byly jste si blízké, a jen proto, že jsi jí dlouho neviděla, tak jí řadíš do kategorie cizí člověk? Ona ti něco udělala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.8.23 13:21

Být Tebou, zašla bych s ní někam na kávu. Popovídáte si a uvidíš jak si sedíte takhle po 10 letech. Pokud by ses chtěla dále vídat, tak se dohodnete.
Za mě bratranci/sestřenice jsou docela blízká rodina a ač se se svými bratranci scházím tak 2× ročně a to ještě na rodinných oslavách, tak je mám ráda a určitě bych případné setkání neodmítla (pokud bych už neměla něco jiného). Dokonce u nás v rodině to je tak, že babiččin bratr je o dost mladší než babička, takže rodinu měl taky později a moje starší sestra je podobně stará jako naší mamky sestřenice (snad se v tom vyznáte :mrgreen: ). Takže ségra má malé dítě a sestřenice (resp. prasestřenice pro nás) od mamky mají malé děti také. Vídáme se teda sporadicky, ale věřím, že kdybychom se chtěly vidět častěji a byl čas, tak to tak bude.

Z toho co píšeš to vypadá, že tím, že jsi oznámila narození dítěte (předpokládám, jinak nevím jak by se to sestřenice dozvěděla) na FB, tak ona si uvědomila, že jste se dlouho neviděly (stane se, vztahy vyšumí ani nevíš jak) a chtěla by navázat kontakt.

• Citovat
  • Upravit
56505
9.8.23 13:23

Co udělala špatného, že ji nechceš vidět? Vaše cesty se sice na nějakou dobu rozešly ale teď chce vědět jak se máš. Nemusí za tím být něco špatného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.8.23 13:27

Taky nechápu, proč jí nechceš vidět? Já bych se s ní klidně sešla na kafčo, pokecala. Když zjistíš, že o ní nestojíš, tak vyřešeno, když k sobě zase najdete cestu, tak jedině dobře ne? Přijde mi teda zvláštní nevidět 10 let sestřenici, ale tak tohle má každý jinak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Bazar pro děti a mámy na eMiminu

Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!

V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák