Dítě bez večeře

Napsat příspěvek
Velikost písma:
24870
28.3.17 08:59

@Enmamma - no ale ve školce za ním takhle běhat rozhodně nebudou a hlady bude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6006
28.3.17 09:08
@Enmamma píše:
Já bych si připadala strašně, kdybych nedala dítěti najíst. Za zlobení netrestám tím, že pošlu dítě spát bez večeře. Běhám za ním se lžící a krmím. Když to nechce, dám něco jiného. Možná to není výchovné, ale radši budu dělat kašpárka než být „krkavčí“ matkou :mrgreen:

Tohle považuju za šílenost - naprostou. Podle mne tím děláš dítěti medvědí službu - ve školce pak bude chudák (protože tam za dětmi učitelky opravdu se lžící neběhají, i když se snaží, aby děti jedly a děti musí jíst, co je, nebo mají smůlu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
28.3.17 09:27
@Maky.p píše:
A když pošlete dítko spát bez večeře, nebudí se v noci hlady? A když ano, co uděláte, jdete dát jídlo nebo musí vydržet do rána? Vždyť ten žaludek celkem bolí, aspoň mě teda, když se nenajím :think:Já mám jedlíka, jen když někoho uřve, aby ho nakrmil. Jakmile má jíst sám, je to kolikrát dost o nervy. Na mě už to nezkouší, ve školce taky ne, ale ostatní většinou ustoupí :?

Hlady se nikdy nebudila, i kdyz jedla naposled v 15 odpoledne. Jidlo ji proste temer nezajima.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85544
28.3.17 09:30
@Enmamma píše:
Já bych si připadala strašně, kdybych nedala dítěti najíst. Za zlobení netrestám tím, že pošlu dítě spát bez večeře. Běhám za ním se lžící a krmím. Když to nechce, dám něco jiného. Možná to není výchovné, ale radši budu dělat kašpárka než být „krkavčí“ matkou :mrgreen:

Jezis. Proc za deckem behat se lzickou? Bud ma hlad a naji se nebo hlad nema. Pripadne se ozve samo.

Dcera do skolky/jesli chodi, nekdy ji a nekdy ne, nikdo to do ni necpe nasilim, krmi se sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11439
28.3.17 10:12
@Enmamma píše:

Ale to dítě dostane najíst. Je to volba dítěte, že nechce jíst. Nedat najíst za trest by znamenalo jídlo ani nenabídnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5708
28.3.17 10:48

Za námi máma taky běhala se lžící a vyrostli jsme taky. Nečekáme teď, že za námi bude v restauraci běhat kuchař s vidličkou, takže to nevidím tak tragicky jako některé maminky tady na emiminu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
28.3.17 11:20

Dcerka byla jednu dobu též nejedlík a ještě k tomu takové „vychrtlina“ - výraz mé mamky. Nikdy jsem jí přesto jídlo nenutila. Nabídla jsem - co snědla, snědla. Ptala jsem se pediatričky, která se tehda usmála a sdělila mi, že již několik let v ČR žádné dítě hladem nezemřelo a ať se na ni podívám, že je sice hubená ale jinak šikovné, živé dítě s dobrou imunitou, tak co.
No nejedlíkovi je 15, hubená je furt a s prominutím co před ní neuteče to sežere. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.3.17 19:46

Taky s u nás nejí, jeden čas to bylo vcelku často. Nicméně ani to nebrání tomu, aby nebyly pravidelné scény to jíst nebudu (kolikrát aniž by to ochutnal, je to to samé jídlo co jedli včera a ještě si přidávali, není to nic, co opravdu nejí).
Mám dost umanutý děti.
Ale odmítám klohnit tři různé večeře (protože když jeden nechce, tak druhý samozřejmě nechce taky) nebo točit dokola 3 druhy stoprocentních tutovek typu těstoviny s kečupem.
Takže maximálně alternativa typu suchý chleba nebo jogurt z lednice

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26335
29.3.17 19:56
@Enmamma píše:

to dítě není trestáno za zlobení hladovkou. Jídlo bylo naservírováno na stůl. Je na dítěti, jestli bude jíst u stolu nebo nebude jíst vůbec. Tomu se říká činit vlastní rozhodnutí a nést za něj následky. Pobíhání se lžící nekomentuji, dostala bych ban.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
29.3.17 19:57
@Enmamma píše:

Chci tě vidět běhat se lžičkou za dvěma sž třema dětmi.
A pokud budeš mít jen trochu chytřejší dítě, tak Ti prokoukne, kde je tvoje slabé místo a bude tě skrz to jídlo mít na háku. Pak už Ti běhání se lžičkou možná vůbec stačit nebude a budeš muset krmit pouze dítětem vyvolenou potravinou, třeba jen jogurtem značky xy nebo sladkostma. Protože jinak by Ti bobeček mohl umřít chudinka hlady nebo mít nějaké trauma. :)

@Maky.p Jo, párkrát se kluk vzbudil v noci s tím, že ho bolí hlady bříško. Jelikož by jinak kvílel a nespal, tak dostal ve studené kuchyni bez větších debat sníst napůl ztvrdlý chleba nebo 2 dny starý kousek rohlíku a byl odeslán spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6721
29.3.17 20:02

@mojara :mrgreen: :lol: jako bych četla o sobě. lepší šatit než živit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
11.4.17 17:09

Myslím si, že když odejde bez jídla od stolu, do rána hlady neumře. A druhý den mu to můžeš hezky připomenout - včera jsi nejedl a měl jsi hlad. Tak se dnes najez, jinak to bude stejné. Ony se děti musí naučit, i na tomto, že mohou udělat to rozhodnutí, ale pak musí nést následek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí