Dítě, co rádo spí.:-)

6420
9.11.09 16:01

Dítě, co rádo spí.:-)

Mám holčičku 2 roky a půl roku a ráda spí. Samozřejmě jsme měli různá období, ale vždy spala spíš víc. TEď poslední dobou spí ráno tak do 8, ale někdy i do 9hodin. V poledne někdy hodinu, někdy 3, večer usíná do 9 hodin. Docela se děsím až půjdu do práce a malá do školky, což už je za pár měsíců a budu ráno pracovat od 8, takže vstávat budeme tak kolem 630 a ve školce taky asi nebude moci spát 3 hodiny. Možná se jí posune spánek a bude usínat večer dřív, ale to se tedy vzájemně moc neužijeme.:-( Když jí teď někdy musím vzbudit dřív, tak pláče, je mi jí docela líto, doufám, že to stejně špatně nebude snášet až bude chodit do školky. Máte někdo podobné zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
48576
9.11.09 16:09

Ahoj.Malej spí od narození celou noc.Chodí spát v 21 hodin a vstává na 10 ráno a pak chodí od 13 do 16.30 .Zatím v tom nevidím problém a také se trochu děsím školky,ale když to bude problém tak dám do školky až za rok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
9.11.09 16:14

jejda konečně někdo jako mi :wink:
Obě naše děti jsou docela spáči. Tím teda nemyslím ranní vstávání, spinkat do 8-9 hodin je teda rarita , která se nám přihodila tak maximálně 3× i když?

Honzík jako miminko přes den nespal „vůbec“ a v noci se dost budil. Obrátilo se to jakmile se narodil bráška a tak spinkal po obědě min. 2 hodiny a většinou celou noc.
I teď už má skoro 4,5roku! si chodí po obědě zdřímnout vydrží tak 1,5hodiny a večer uléhají okolo 9. Stává 6:30 bo to je čas kdy jdeme do školky. Ve školce ale spí málokdy! je tam na něho moc rušno.

Tom je spavec od malinka, jako mimi prospal celé dny i noci a okolo roku se to ustálilo na spaní 20-21hod - 7:30(8) a po obědě spinká i tři hodiny. Ve školičce spinká po o vždy a tak se čas večerního ukládání u nás neposunul, ale chodí zatím jen 5× do měsíce…

Neboj malá ještě trochu vyroste a jistě tu školku nějak zvládne, třeba se pak dospí o víkendu, nebo si holt udělá jiný režim dne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
9.11.09 16:20

Ahoj, tak Anežka byla sice od malinka docela nespavé dítě, teda žádná tragedie, ale vždy spala spíš míň než víc. Kolem druhého roku, když jsme jí vzali dudlík, přestala spávat po obědě, tak jsem si řekla, dobře, šmytec, holt to nepotřebuje. Za půl roku se asi dostavil deficit a poobědové spaní se vrátilo. Úplně se to srovnalo, když začala chodit do školky, a ted tedy k dotazu… I když jsem si v práci zařídila, že chodím každý den na 9 (tzn musím tam být ale kolem čtvrt na 9 nejpozději), ranní vstávání je vesměs příšernost :-? Budím Anežku po 7 hodině, spát chodí nejpozději v 8 večer, ve školce tu hodinu a čtvrt spí po obědě vždycky, ale dostat ji po 7 ráno z lůžka je nadlidský výkon… brečí, nechce vůbec vylézt, nechat se oblíct, kolikrát skončí v záchvatu, kope, strhává ze sebe oblečení :cry: Není to tak každý den, ale poměrně často… Někdy vstane s úsměvem a je všechno v pohodě. Ovšem celkově je to náročnější, než jsem si myslela, a to mám fakt na pozdě. jak to dělají maminy, které chodí na 6, to mi opravdu není jasné…
Tož tak u nás :nevim:
 Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
9.11.09 19:59

Myslím, že kromě ranního vstávání nebudete mít problém. Ve školce může spát jak dlouho chce, u nás se chodí v poledne, vstává se tak okolo druhé, když je ale např. dcera grogy po plavání tak běžně spí do tří, sváču jí nechají a ostatní dělají „bezhlučné aktivity“ dokud se ten poslední neprobudí a to mají „ložnici“ přímo na matracích ve třídě (je to školky s programem Začít spolu, jedna veliká místnost pro všechny a pro všechno), běžná je oddělená ložnice kde spáči můžou odpočívat dosyta. Je zima a brzo tma, pokud si nepospí odpoledne, usne dřív večer. Naše holky vstávají okolo sedmé, obě přes den 1-3 hod pospí, spát se chodí po Zprávách a nemyslím, že by byly extra spáči, předškoláci podle mně běžně 10-12 prospí. Já bych taky spala kdybych mohla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí