Kdy bude sedět?

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Pellullinka
6.11.09 11:05

Kdy bude sedět???

Zdravím všechny maminky!!!

Mám dotaz, kdy tak děti začínají sedět? Nám je 7,5 měsíce a nic nenasvědčuje tomu, že by to mělo přijít.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29730
6.11.09 11:11

Ahoj :)
Neboj, ma jeste cas! Muj prvni zacal sedet az asi v 8,5 a to se rovnou i postavil. Prostrednacka si sedla az ve 13ti mesicich je hypotonicka, trochu jsme cvicili a nechali to na ni. Neposazuj ho, on na to prijde sam az bude pripravenej. Klidne zitra nebo za dva mesice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
6.11.09 11:16

ahoj,
tak většinou se říká že pokud se dítě neposadí samo tak neposazovat,ale zrovna v našem případě,kdy malej byl lenoch,tak se posadí s velkým usílím až od roku a 4měsíců,takže to bychom se načekali,ale nic se nemá uspěchat,pomaličku může poposedávat jen v opravdu malých intervalech od 6měs.-pokud je výdoj dítěte fyziologický-ale mi seděli až v 8.až 9.měsíci,dávala jsem kolem něj deku,když se nečekaně svalil,kolem hračky a byla to paráda,alerozhodně nemá cenu nic uspěchat,náš byl pohodový lenoch,takže do ničeho se nehrnul,jinak je to u dětí které v roce lítají jako ďáblící.....jsou více akční :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44170
6.11.09 11:26

Ahoj.Nám taky paní doktorka říkala,že pokud dítě samo nesedí,neposazovat.Obecně platí,kluci později.

Je to individuální.První chlapeček se sám posadil až skoro v 9 měsících.Do té doby se všelijak přetáčel,snažil se sednout.Já jsem ho neposazovala,maximálně chvíli na klíně,ale jinak ne.Holčička ještě neměla ani 7 měsíců a už se posadila sama,i v kočárku.To pak bylo řečí od známých,proč tak malé dítě posazuji,že ji křivím páteř apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2055
6.11.09 11:40

Ahojky mám 5ti měsíční dceru a ta už by seděla zvedá se je zvědavá a když ji vemu za ručičky tak se sama posadí ale hned ji položím a dokud si sama nesedne tak ji nebudu nutit , ona by už lezla krčí nohy když ji na bříšku a odráží se od sedačky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
6.11.09 11:41

Pellu neboj Kubík to zvládne,my jsme třeba dřív lezli a stoupali si než seděli,to se naučil snad až kolem devátého měsíce,taky k tomu dojde,každé dítko je jiné a má jiný vývojový cyklus :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2139
6.11.09 12:01

Malý taky daleko dřív lezl a obcházel nábytek, než seděl. Ale já jsem ho podezřívala, že nesedí ne proto, že by to neuměl, ale že je to příliš statický :lol:
Začal někdy kolem 8.-9. měsíce. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
6.11.09 12:02

No za ruce se posadi klidne i moje 4mesicni mimino, kdybych to nechala na nem, to ale se sezenim nema nic spolecnyho. Dite si samo sedne pres kolena a bok. Primy brisaky zapojuje az mnohem mnohem dyl, co se posazovani tyce, z lehu na zadech si sedne az v x letech, nevim ted v kolika. A fakt neposazovat, ono to dite neni liny jen tak, proste na to neni pripraveny a timhle treninkem se muze nadelat pekna paseka, ktera se projevi treba ve 20ti.
No ja se teda na to vubec netresu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
6.11.09 12:23

Ahoj!

Umí už lézt po kolínkách?
Děti se obvykle posazují, až když se naučí lézt po kolínkách.
První dítě asi v 9. měsících, druhé v osmi a třetí se posadil až teď po druhém roce. Trvalo mu totiž dlouho, než z plazení přešel na lezení. A to stál taky dřív, než seděl.

Rozhodně se ho to nesnaž nějak naučit. Nech ho co nejvíce na zemi, aby lezl. On na to sám přijde, až dozraje jeho čas. :wink: Řekla bych, že obvyklá doba je okolo toho 9. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1821
6.11.09 12:40

Ahojky Pellu :-)
u nás Tomík začal nejdříve lézt na 8,5 měsících a až potom sedět. Oni mají správně nejdříve lézt a pak se do sedu přetočit přes nožičku z kleku, což je dost obtížné. Myslím, že máte ještě čas.
My už se začínáme pohupovat na všech čtyřech - to ale letí :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
6.11.09 12:41

Bud klidna, nas Taja se nejdriv naucil chodit(kdyz se to ucil padal furt jen dopredu) a teprve kdyz ze stoje spadl na zadek a zustal na nem tak se naucil sedet… a to bylo cca v 9-10 mesicich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1283
6.11.09 13:19

ahojky,
každé dítko je originál. starší si sedla až v 10,5M, mladší už se sama skoro posadí od 7M. obecně myslím nejdřív musí začít trochu lézt, pak se můžou posadit, jinak to nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2977
6.11.09 14:23

Až se samo posadí, u nás to bylo až v 10ti měsících. Nejprve lezla a ze čtyřech se teprve naučila sednout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3138
6.11.09 15:50
Martasaja píše:
Malý taky daleko dřív lezl a obcházel nábytek, než seděl. Ale já jsem ho podezřívala, že nesedí ne proto, že by to neuměl, ale že je to příliš statický :lol:
Začal někdy kolem 8.-9. měsíce. :wink:

přesně. Stojí ale nesedí. To už radeji na břichu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9217
6.11.09 15:53

no MAtusko sa plazil.potom v 10.mesiaci sa postavil..dva dni an to chodil okolo nabytku a az ked padol na zadok.mu doslo..ze sa da na nom sediet.. :lol: boli sme aj na neurologi..a ten sed spravil dva dni rped kontrolopu..uff..ale itak povedali..ze je sice poalsi , ale v norme..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí