Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Správně se má posadit až z lezení. Průměrně leze v 8 měs. a sedne si v 9. Náš malej se naučil v těch 9 (a klečel na patách, což je i lepší na páteř), ale vůbec to nevyužíval - radši lezl a chodil kolem nábytku. Malá (9 měs.) neleze ani nesedí. Prostě je to individuální.
A určitě neposazuj a už vůbec ne do sedu s nohama před sebe. Prostě to není pro tu páteř zdravé.
Ahoj,
Tadeas se v 7 mesicich naucil lezt a hned se postavil. Ze stoje si sedal na paty. To mu vydrzelo az do roka, kdy prisel na to, ze na zadku muze sedet. Je to indivindi, neni treba to zbytecne honit.
j
Tak moja Rebeka sa sama posadila presne v den keď dovŕšila 6 mesiacov, a až na ďalší týždeň sa sama začala stavať a liezť. Teraz má 7,5mesiacov a už mesiac ju naháňam po dome, lebo lezie vždy tam kde nemá. Kde sú tie zlaté časy, keď len ležala ![]()
Ondra asi měsíc leze po čtyřech a dva týdny stojí, ale ještě nesedí. Co je nejbližší k sedu, je takový jako „překážkový“, ale využívá ho v podstatě jen když ze čtyř potřebuje na zem něco sebrat třeba pod židlí a hned se zase zvedne na čytři
.
ja teda nevim, ale co pises je nesmysl,s tim ze si sedaji primo v x letech. Mala si sedla a to vubec ne pres kolena, ale primo a to asi v 7.mesici, opravdu je to individualni
Ahoj náš malej začal sám sedět až v 8. měsíci. Přitom od 5. měsíce lezl a od 10. chodil. Chce to vydžet a neposazovat.
Ahoj
, tak jsem to pročetla a ta moje žabka(necelé 4m) má ještě na sedání koukám moře času.
Jenže horší je, že mi začala dělat to, že když jí mám v pololehu u mě na kolenou, tak mě drapne za ukazováčky, zvedne hlavičku a zkušeně si sedne(přitáhne se). Tak jí za odměnu vždy položím, pač má na to ještě čas ![]()
Jenže ona je to schopná opakovat dokud nezměnim polohu. I z lehátka, když se má za co chytit, tak si prostě sedá, potvora.
![]()
To jí mám nechat jen ležet, nebo pást koníčky? Pač v ostatních polohách si prostě sedá. A je samozřejmě patřičně nasraná když jí položim už popátý za sebou ![]()
Příspěvek upraven 21.02.11 v 22:07
Ondra začal sedět až teď, i když se už asi měsíc staví, tak sedět neuměl. Taky neleze, jen se plazí, ale už začíná obcházet nábytek, tak asi ani nikdy nepoleze. Sedne si tak, že si z lehu na břiše klekne a pak si hodí jednu nohu dopředu.
Je to sice ne úplně ideální postup, ale co se dá dělat, poruchu žádnou nemá (hypotonii atd.), prostě je jen líný a plazení mu stačí, aby se dostal všude, tak proč by vymýšlel nové metody ![]()
Ahoj,v 7,5m má na sezení ještě dost času.Malej začal sedět až v 10,5m,současně začal lézt po čtyřech.Vydrž,a hlavně,NEPOSAZOVAT!!!
Ahoj
,
můj prcek začal sedět někdy až v 10.měsíci,takže máte čas(ale to si nechtěla slyšet)
Oni ty prckové mají tendenci se posazovat,ale být tebou tak jí nenechám,ani kdyby se měla vztekat a být nasraná
.Udělej to tak,aby neměla jak se před sebou za něco přitáhnout,prostě aby jí to nelákalo.Nic jinýho poradit neumím,je to sice někdy dost náročné,ale je to pro jejich dobro a zdraví. ![]()
Tak to jste mě uklidnili. Máme 8.5měsíční holčiku a zatím nelezeme, jen takové náznaky, ale výsledek nic. Pokud nám to nepůjde v 9m, tak nás chce paní dr. poslat na cvičení. Už jsem měla strach že s námi není něco v pořádku (posle tabulek.....)
Paradise píše:
Pellu neboj Kubík to zvládne,my jsme třeba dřív lezli a stoupali si než seděli,to se naučil snad až kolem devátého měsíce,taky k tomu dojde,každé dítko je jiné a má jiný vývojový cyklus
Souhlas. Malej lezl a stavěl se o postel nebo velkou liazku v osmy měs. Chodit začal na den ve 13měs a odmítal sedět, krmila jsem ho ve vajíčku,když jsme pořídili židličku tak tobyla polohovací a měl ji taky sklopenou dozadu. Vydrž on tomu přijde na chuť. ![]()
Jé tak to jste mě uklidnily,malý bylo šest měsíců,je zvědavá jak opička,ale maximálně zvedne hlavu a hotovo,sedne si jen když se přitáhne za prsty,tak to si asi ještě počkáme
sestřička byla hold větší inšpígl ![]()
Holky a můžu se zeptat jak jste to dělaly v kočárku? Samozřejmě vím, že nemám dítě posazovat,ale můj pětiměsíčňák začíná bejt v hluboký korbě vleže pěkně vzteklej. Občas ho dám na bříško a kouká dopředu, jenže to jde jenom když je pod mrakem a nefouká .. prostě málokdy jsou ideální podmínky. Takže přemýšlím, že ho dám do sporťáku .. může alespoň do nějakýho pololehu nebo jste opravdu všechny tak důsledné, že do cca 9 - 10 měsíců vozíte úplně vleže?