Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@krokodylek.92 píše:
Co na tohle říct. Snad se Vám zlepšil den, když jste tohle napsala…
no ja v tomhle @VitaminC chapu, kdyz vidim/slysim, ze nekdo bije rocni dite, otvira se mi kudla v kapse - a placnuti po rucicce je biti, dite to boli a nechape, proc mu ublizuje ten nejblizsi clovek. staci ruku pridrzet a rict ne, jo je to otravne, trva dlouho nez dite pochopi, ale jednou pochopi
Roční dcera manželovi brýle nedávno rozbila. Tady asi nic nepomůže a chce to čas. A jo, je to normální. ![]()
@krokodylek.92 píše:
Dobrý den,
Roční dcera mi pořád strhává brýle. Všechno ostatní už docela chápe, když řekneme že ne, nesmí, ale tady nic nefunguje. Zkoušela jsem ji několikrát i plácnout přes ručičku, když to udělala, ale stejně jakmile si je nandám, zkouší mi je sundat znovu. Nemáte s tím někdo zkušenost? Je to možná blbost, ale zajímalo by mě aspoň, jestli se to taky někomu děje/dělo
Děkuji!
To zname u Zaka, nase zakousi holka krade klukovi pro zmenu sluchatko z usi to bezdrat., prileti k nemu jednim pohybem slohne, uleti na klec, kde ho brani celym telem a pak ho pusti na zem samozrejme do klece..je vubec borka a rozmazlena fest, kdyz truni na strome tak se da milostive princezna drbat, kdyz prileti ke klukovi a ten ji chce drbat, tak protestne nadava protoze mu chce okusovat rty, nos, usi a nove kuzi mezi prsty kdyz si to nenecha libit tak se n.ne vzdali. Fakt horsi nez batole.
Dcera 10. Taky. Stejně jako se Sápe po kabelech, řetězcích, hodinkách a dalších věcí. Doma nenosim. Tak nějak ví, že když je mám jde se pryč. Venku nedosahne, na návštěvě má jinou zábavu no a v
případě nouze je prostě sundam
.někam vysoko položím a je ![]()
Pořid' si nejlépe gumové
Nejstarší dcera asi v 18 měsících zvolila opačnou taktiku: když se mi výjimečně o víkendu podařilo spát déle než ona, napochodovala ke mně do ložnice, vzala „bibi“ z nočního stolku, roztáhla jim nožičky kam to šlo a snažila se mi je nasadit
Mé jediné štěstí bylo, že jsem měla zavřené oči ![]()
Co na to říct, prostě vydrž, vyroste z toho a do té doby, pokud máš možnost, nos doma nějaké starší brýle nebo to nejlevnější, co v optice nabízí. Přímo z hlavy mi děti brýle nijak extra nebraly, ale jakmile jsem je odložila na stůl, hrůza. Dvoje brýle zničené, X-krát výměna ulomených straniček (nožiček), poškrábané, jednou i podupané. ![]()
@krokodylek.92 Plácat roční dítě je hnus. Pak se můžu divit, že mi holčička bije syna v jeslích. Ona venku šlápne do louže a hned ji od mámy schytá. ![]()
Pořiď si čočky (já je začala nosit s miminem neustále, dřív jen na sport) nebo to prostě nějak vydrž/odlákej pozornost jinam, jak radí i ostatní.
Mám 11 měsíční a taky jí brýle děsně zajímají
Také hodinky, náušnice, řetízky, knoflíky, cokoliv třpytivého,… neřeším to nijak. Co jde jí pod dozorem půjčím nebo odvedu pozornost na něco jiného. Plácat, si myslím, nemá teď smysl, vždyť nic špatného nedělají
Zajímá je to, tak si to chtějí půjčit. Nemají z toho zatím rozum.