Dítě mi strhává brýle

3.10.22 08:41

Dítě mi strhává brýle

Dobrý den,
Roční dcera mi pořád strhává brýle. Všechno ostatní už docela chápe, když řekneme že ne, nesmí, ale tady nic nefunguje. Zkoušela jsem ji několikrát i plácnout přes ručičku, když to udělala, ale stejně jakmile si je nandám, zkouší mi je sundat znovu. Nemáte s tím někdo zkušenost? Je to možná blbost, ale zajímalo by mě aspoň, jestli se to taky někomu děje/dělo :)
Děkuji!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6794
3.10.22 08:44

Zkus ji zbit vic, to urcite pomuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7021
3.10.22 08:49

Doufej, že to přejde. Ale děti prostě milují brýle :-)
Kup jí nějaký dětský plastový třeba jí budou stačit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.22 08:50

Co si pořídit takové ty maminkovské korále, za které může dcerka tahat jak se jí zlíbí? Mohlo by to odvést pozornost od brýlí. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68965
3.10.22 08:50

Mám pocit, že se to děje skoro všem obrýleným :mrgreen: Přejde to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33587
3.10.22 08:51

@krokodylek.92 Časem to dělat přestane, holt musíš dávat pozor, ona je ještě malá a nechápe, že by ti je mohla rozbít, a že je nosíš protože je potřebuješ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
3.10.22 08:52

Deti jdou po brylich no, taky treba po retizcich a hodinkach…dcera v nejakem obdobi hrozne :nevim:…neplacej ji proboha, je to kojenec..radsi ji dej nejake stare obroucky na prozkoumani…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5956
3.10.22 09:02
@krokodylek.92 píše:
Dobrý den,
Roční dcera mi pořád strhává brýle. Všechno ostatní už docela chápe, když řekneme že ne, nesmí, ale tady nic nefunguje. Zkoušela jsem ji několikrát i plácnout přes ručičku, když to udělala, ale stejně jakmile si je nandám, zkouší mi je sundat znovu. Nemáte s tím někdo zkušenost? Je to možná blbost, ale zajímalo by mě aspoň, jestli se to taky někomu děje/dělo :)
Děkuji!

Zkušenost s tím mají úplně všechny mámy s brýlemi a můžeš plácat o stošest a je to k ničemu. Pořád čekám, kdy lidem v ČR dojde, že plácání ročních mimin je nesmysl a výsledek stále nula. A když řeknu, že to je když ne vyloženě týrání, tak nevhodné, sesypou se na mě matky jak vosy na med.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18228
3.10.22 09:05

Neznám mimino, které by nemilovalo bryle :mrgreen:. Prostě si musíš dávat pozor, časem ho to přejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21841
3.10.22 09:11

A myslíš, že když ji budeš placat, že to dělat přestane? Je to roční dítě, co objevuje svět. Tvým úkolem se uhlídat ji od různých nebezpečí, až bude starší, muzes ji, adekvátně věku, vysvětlovat, proč se něco dělat nesmí. Teď stačí její pozornost odvést jinam. Nějakým placanim uleviš jen sobě a naučíš dítě, že bude taky bit, když nebude po jeho.
To dítě totiž nechápe, proč plyšaka může zkoumat a brýle ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6180
3.10.22 09:13

Jo, moc je doma nenosím, stejně jako řetízky, naušnice a náramky :mrgreen: nechápe to, ani proc ji plácáš nechápe. Přijde to časem. A kojenci a batolata a děti se nebijou. Ani dospělí se nebijou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1334
3.10.22 09:16

Dcera už jako miminko sahala staršímu bráškovi na brýle. Jim se to snad líbí, protože vidí, že to má jenom někdo, že se to leskne. Budete muset být mazaná a odvádět pozornost jinam. Tak malému dítěti logicky prostě nevysvětlíte, že na něco nemá sahat. Tak ji zbytečně nevystavujte pokušení, tj nenaklanejte se k ní. Až se s ní domluvíte, pochopí, že když vám je opatlá, tak přes ně nevidíte…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.10.22 09:32
@VitaminC píše:
Zkus ji zbit vic, to urcite pomuze.

Co na tohle říct. Snad se Vám zlepšil den, když jste tohle napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.10.22 09:33

Mě to malej dělá taky 11m :lol: starší si jich ani nevšiml ale tenhle je lump teda. Co s tím neporadím. Taky mu občas lehoučce placnu po ručičce jakože ne, že to nesmí ale moc to nepomáhá. Má z toho legraci. :lol:

• Citovat
  • Upravit
42423
3.10.22 09:39

Brýle hodně zajímaly všechny mé děti. Řešila jsem to tak, že jsem doma nosila brýle starší a měla jsem je na řetízku. Plácání přes ručku v tomto věku je naprosto zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí