Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
chci se zeptat, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Kamarád a přítel ze studentských let chce dítě. Nemá žádný vztah a ani milenky, je starý mládenec a ani sex ho moc netáhne. Jsme dlouhá léta přátelé a kdysi jsme spolu zažili hezký vztah i výborný sex. Teď je nám oběma přes 40, já mám dvě malé děti, jsem s nimi sama a on, kterého vídám sporadicky pač žije v zahraničí, mě oslovil, jestli bych s ním nechtěla mít dítě. Bylo to v situaci, kdy jsem mu řekla, že mě mrzí, že nemám ještě dceru. Řekl, že by mi dával 10 tis. měs., spořil by na studia a odkázal by dítěti svůj majetek, chtěl by ho občas vidět, když by přijel a vzít na výlet i s mými dětmi, nebo nás všechny vzít na dovolenou. Teď po několika měsících, kdy jsme o tom začali mluvit poprvé říkal, že by se kvůli tomu odstěhoval do Čech a chodil by hlídat podle potřeby. Mně osobně na tom zajímá ta možnost mít další dítě a být finančně podporovaná. S jeho návrhy bych souhlasila, kdybych měla jistotu, že u toho zůstane. Nemám už zájem o bližší vztah s ním, než teď máme, ani o sex s ním, jeho vlažným přístupem k sexu mi spíš padá řemen. Bojím se ale, že kdyby to nastalo, jeho city by způsobily takovou revoluci, že bych se ho buď už nezbavila nebo by byl schopen se se se mnou začít handrkovat o dítě a skončilo by to nakonec u soudu o svěření do péče.
Jakoze by ti udelal dite a bydlel jinde, obcas ho vidal a ty bys mela na krku sama tri deti? Nebo jak?
Jinak pro me je to nepredstavitelne a celkem se divim, ze nad tim muze nekdo uvazovat.
V tomhle případě mi to připadá, jakoby jste si mezi sebou domluvili „podnikání“…
Já myslím, že dítě se rodí z jiných pohnutek.. ![]()
A mysleli jste taky na to dítě, jak se bude cítit až mu tohle všechno doteče? Co mu povite až se bude ptát proč je to tak, jak to je?
Tomu nějak nerozumím, on by chtěl dítě, ale jen na zábavu a starala by ses ty? Do toho bys vážně šla? Co bys z toho jako měla? Záruku, že ti bude opravdu pravidelně platit, nemáš žádnou. Opravdu bys chtěla mít na krku tři děti bez partnera? A bylo by to fér vůči tomu dítěti, vědomě ho přivést do takové rodiny-nerodiny?
Kdybys byla bezdetna a byla by to tva posledni sance na dite, tak bych to chapala. Ale deti uz mas, partnera ne a chces dalsi dite bez partnera? A az si to on rozmysli a misto slibenych penez ti bude posilat 1000, tak i tak to budes zvladat?
Hlavne co az se za rok zamilujes, podle me by zarlil na tveho partnera a idylka by skoncila
Já být ženská tak bych do toho šel. Češi vymírají a obecně bílá rasa, tak je potřeba na to nahlížet z jiného, vyššího hlediska (teda jestli ten otec nebude někde z Nigérie nebo Mostu)? ![]()
Příspěvek upraven 17.08.17 v 23:23
Prosím anonymní.
Mně bylo také lehce přes 40. Dětná, spokojená se svým životem, sama, partnera jsem nepostrádala. Přesto se někdo v mém životě objevil, resp. jsem ho znala, ale nestála jsem o víc. Nějak nedopadlo
Dokonce jsem mě i napadlo, jestli neudělal chybu v ochraně schválně
, ale to je nesmysl, chránila jsem se i já. Dítko se narodilo, já se snažila počítat se všema variantama včetně té, že na to budu sama. Uběhl nějaký čas, spolu nejsme, už to není miminko, ale princezna-čert. Tatínek ji zbožňuje, tráví s ní čas, když se narodila založil jí účet, jak slíbil, když s ním malá není, jsme ona i já s ním v kontaktu. Neplánovala jsem, ale nelituji. Ještě jde o to, za ty roky, když se ohlédnu, vidím, co všechno se přihodilo, samozřejmě i to, s čím jsme vůbec nepočítali, jeden čas jsme chtěli být i spolu (ale nikdy jsme spolu nežili) poté následoval čas rozporů
, ale vždy jsme se oba snažili, aby nezasáhlo dt.
@recesistka píše:
Ahoj,
chci se zeptat, jestli někdo máte podobnou zkušenost. Kamarád a přítel ze studentských let chce dítě. Nemá žádný vztah a ani milenky, je starý mládenec a ani sex ho moc netáhne. Jsme dlouhá léta přátelé a kdysi jsme spolu zažili hezký vztah i výborný sex. Teď je nám oběma přes 40, já mám dvě malé děti, jsem s nimi sama a on, kterého vídám sporadicky pač žije v zahraničí, mě oslovil, jestli bych s ním nechtěla mít dítě. Bylo to v situaci, kdy jsem mu řekla, že mě mrzí, že nemám ještě dceru. Řekl, že by mi dával 10 tis. měs., spořil by na studia a odkázal by dítěti svůj majetek, chtěl by ho občas vidět, když by přijel a vzít na výlet i s mými dětmi, nebo nás všechny vzít na dovolenou. Teď po několika měsících, kdy jsme o tom začali mluvit poprvé říkal, že by se kvůli tomu odstěhoval do Čech a chodil by hlídat podle potřeby. Mně osobně na tom zajímá ta možnost mít další dítě a být finančně podporovaná. S jeho návrhy bych souhlasila, kdybych měla jistotu, že u toho zůstane. Nemám už zájem o bližší vztah s ním, než teď máme, ani o sex s ním, jeho vlažným přístupem k sexu mi spíš padá řemen. Bojím se ale, že kdyby to nastalo, jeho city by způsobily takovou revoluci, že bych se ho buď už nezbavila nebo by byl schopen se se se mnou začít handrkovat o dítě a skončilo by to nakonec u soudu o svěření do péče.
Recesistko (jak výstižná přezdívka, nechceš s ní něco naznačit) a není to opravdu jen recese? Nebo hledáš námět na článek? To zkoušíš jestli je takový článek uvěřitelný a prošel by?
Nech si jich udělat 10 a máš 100 táců měsíčně doma
Není nad čím váhat
![]()
Já nevim, mě to taky příjde padlé na hlavu
já bych si dítě bez svatby tedy neudělala
dítě má mít úplnou rodinu.. jsem asi stará škola
a tady ani nemáš jistotu žádnou, nic..