Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si k Vám po delší době pro radu, nebo spíš názor. Prosím o zachování anonymu z důvodu ochrany soukromí.Začali jsme spolu chodit a po týdnu spolu i žít před 6ti lety, od té doby jsme se vzali a máme 2 krásné a zdravé syny). Od narození prvního syna (2013),společně podnikáme. Takže krom domácnosti a dětí ještě podnikám. Manžel teď nastoupil do jiné firmy, že už mu prý hrabe z toho podnikání s dětmi na krku. Takže vše zůstalo na mě. Manžel je tedy dle jeho slov ten, co chodí do práce a vvydělává a já jsem doma. Práce tede o prázdninách sice je málo, ale od září budu v práci každý den s půlročním miminem. A teď k jádru věci, manžel strašně zlenivěl… doma neudělá nic, starat se o auta ho nebaví, něco doma opravit nebo zvelebit je zbytečný a nebaví ho toto. Takže on přijde z práce, lehne na gauč a hraje hru na notebooku. Já si jdu koupit tmel a opravuju praskliny u oken. Já jdu vyměnit žárovku v autě, uklidit auta, natankovat je, vyservisovat… Vysvětlit si to nenechá, tvrdí mi, že to není pravda. Ale já nechci aby naše děti měli za vzor chlapa, co leží na gauči a máma lítá po bytě s vareckou a zároveň s vrtačkou… Co mám dělat?
Promluvte si, pošli ho do oběhu, najdi si milence…v libovolném pořadí ![]()
Vykašli se na chlapské práce a taky bys mohla vypustit podnikání a jako většina žen se 3 roky věnovat jen dítěti. Pak by viděl, kdo ve vaší rodině maká. Jaký si to uděláš, takové to máš.
Jste oba unavení z věčného zápřahu. Malé děti a navíc společné podnikání je strašná darda co se týče výdeje energie. Je mi jasné, že vás štve, že on si dovoluje vypnout, zatímco vy ne. Ale tím že ho budete nutit dřít k nějaké společné harmonii a spokojené domácnosti nedojdete. Jen se proměníte na matku-semetriku a odporujícího puberťáka. A to je pro partnerství naprostý zabiják. Stejně jako výčitky.
Hlasuju za to, abyste část toho co musíte outsourcovali na profesionály. Bez toho prostě nebudete mít čas na sebe, na to abyste k sobě našli cestu.
@divine woman píše:
Vykašli se na chlapské práce a taky bys mohla vypustit podnikání a jako většina žen se 3 roky věnovat jen dítěti. Pak by viděl, kdo ve vaší rodině maká. Jaký si to uděláš, takové to máš.
Takže mám doma chodit po tmě, protože manžel není schopen vyměnit žárovku? Starší syn chce něco opravit a tatínek se na to vykašle a mě po kliknutí třech dnech pláče, dojdou nervy a jdu to opravit sama…
Zaplat hodinového manžela a hospodyni
pokud manžel pracuje a ty podnikas, tak by to neměl byt finančně problém
Tak výměna žárovky je normální činnost, ale kolem aut bych neskákala. A je nutné abys podnikala z finančních důvodů? Já si dost dobře neumím představit starat se o 2 malé děti, domácnost a ještě podnikat. Nakládáš si toho moc.
Doporučuji přestat dělat mužské práce a promluvit si. Moje známá chtěla být vždycky samostatná a teď její muž jen leží na gauči a ona betonuje, vrtá, natírá. A stěžuje si, že on nic nedělá a ona je uhoněná. Ale když jí řeknu, ať to tedy přestane dělat, tak prý kdo jiný by to udělal. Vím, že nemůže mít každá doma šikovného chlapa, který vše opraví, ale pak musí vydělávat tolik, aby si mohli zaplatit někoho, kdo to bude dělat místě něho. To, že ty děláš vše a on z tvého pohledu nic, strašně naruší váš vztah. Takže si promluvte. A rozhodně zdůrazni, že nemůžeš dělat „mužské práce“. Když řekneš, že děláš všechno, tak se akorát pohádáte. Tak to specifikuj jen na práce, které bys čekala, že bude dělat on, protože ty jsi křehká žena a matka.
Pokud přestal dělat jak se říká mužské práce, tak bych přestala dělat ženské práce, však on se zvedne až nedostane 3dny najíst
![]()
obstarala bych si jen děti a sebe
@Conulka Tohle s dětmi přece nejde. @samá práce Pokud se chce zakladatelka rozvést, tak tohle je dobrá cesta ![]()
@Zdendula82 partnerství není o tom, že křehká žena a matka předepíše co by měl ten druhý dělat, případně ho tam manipulací, výčitkami a zpochybňováním jeho mužnosti dotlačí. A když ne, tak je to lenoch a je za to trestnán - minimálně tím, že nedojde na smysluplnou komuikaci a tipuju že drhne i sex.
NA to je totiž naprosto jedoduchá obranná strategie - nechat se sbalit od nějaké mladší, méně vyžadující a s bytem, kde není potřeba tolik dřiny.
Partnerství je o tom, že se společně dohodnout na tom, jak společně budou řešit věci a to tak, aby byly spokojené obě strany. TEdy i ta, co nechce dřít navěky okolo baráku. Oba dva potřebují přijít na to, že dosavadní strategií zvládli přežít roky kdy přišly děti, ale že jsou někde, kde jim to nevyhovuje a potřebují najít jiný přístup a jiné způsoby řešení, pokud spolu mají vydržet dál a ne se rozpadnout, jako většina partnerství…
@samá práce píše:
A ty mu domácí práce nepodmiňuješ sexem? jako že za odměnu.
tak to je ta nejzoufalejší forma prostituce. Vykouřím ti ho za opravený kohoutek.
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, jdu si k Vám po delší době pro radu, nebo spíš názor. Prosím o zachování anonymu z důvodu ochrany soukromí.Začali jsme spolu chodit a po týdnu spolu i žít před 6ti lety, od té doby jsme se vzali a máme 2 krásné a zdravé syny). Od narození prvního syna (2013),společně podnikáme. Takže krom domácnosti a dětí ještě podnikám. Manžel teď nastoupil do jiné firmy, že už mu prý hrabe z toho podnikání s dětmi na krku. Takže vše zůstalo na mě. Manžel je tedy dle jeho slov ten, co chodí do práce a vvydělává a já jsem doma. Práce tede o prázdninách sice je málo, ale od září budu v práci každý den s půlročním miminem. A teď k jádru věci, manžel strašně zlenivěl… doma neudělá nic, starat se o auta ho nebaví, něco doma opravit nebo zvelebit je zbytečný a nebaví ho toto. Takže on přijde z práce, lehne na gauč a hraje hru na notebooku. Já si jdu koupit tmel a opravuju praskliny u oken. Já jdu vyměnit žárovku v autě, uklidit auta, natankovat je, vyservisovat… Vysvětlit si to nenechá, tvrdí mi, že to není pravda. Ale já nechci aby naše děti měli za vzor chlapa, co leží na gauči a máma lítá po bytě s vareckou a zároveň s vrtačkou… Co mám dělat?
No já nevím, asi bych si jasně rozdělila povinnosti v domácnosti. Pokud by odmítal něco dělat, a máte společné peníze, zacvakej na vše hodinového manžela, třeba mu bude líto peněz ![]()
Ahoj, jdu si k Vám po delší době pro radu, nebo spíš názor. Prosím o zachování anonymu z důvodu ochrany soukromí.
Začali jsme spolu chodit a po týdnu spolu i žít před 6ti lety, od té doby jsme se vzali a máme 2 krásné a zdravé syny). Od narození prvního syna (2013),společně podnikáme. Takže krom domácnosti a dětí ještě podnikám. Manžel teď nastoupil do jiné firmy, že už mu prý hrabe z toho podnikání s dětmi na krku. Takže vše zůstalo na mě. Manžel je tedy dle jeho slov ten, co chodí do práce a vvydělává a já jsem doma. Práce tede o prázdninách sice je málo, ale od září budu v práci každý den s půlročním miminem. A teď k jádru věci, manžel strašně zlenivěl… doma neudělá nic, starat se o auta ho nebaví, něco doma opravit nebo zvelebit je zbytečný a nebaví ho toto. Takže on přijde z práce, lehne na gauč a hraje hru na notebooku. Já si jdu koupit tmel a opravuju praskliny u oken. Já jdu vyměnit žárovku v autě, uklidit auta, natankovat je, vyservisovat… Vysvětlit si to nenechá, tvrdí mi, že to není pravda. Ale já nechci aby naše děti měli za vzor chlapa, co leží na gauči a máma lítá po bytě s vareckou a zároveň s vrtačkou… Co mám dělat?