Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky.
Trápí mě taková blbůstka.
S přítelem jsme skoro rok a ja měla před měsícem narozeniny a nic jsem od něho nedostala. Vím, že jsem mu říkala, že nic nechci a nepotřebuju, ale přesto jsem čekala aspoň kytku.
On měl narozeniny chvíli přede mnou a dárek jsem mu koupila (a nic levného to nebylo..).
Mame za sebou uz pár těžkých věcí a myslela jsem, že mu za maličkost k narozeninám stojím.. No nejspíš nestojím.
Už je to tady zase. A řekla jsi mu to že mohl dát aspoň kytku? Navíc, pokud chlapovi řekneš, že nic nechceš tak taky NIC nedostaneš
Hm… smutné.
Sama jsi sice odmítla dary, ale jedna růže nebo čokoláda za dvacku by potěšila.
A popřál ti aspoň?
Tak proč mu říkáš, že nic nechceš, když chceš? Jen vyhověl tvému přání…
Zase to samé. Můj chlap k narozeninám nic nechtěl a nic nedostal. Já dostanu to, o co si řeknu. Jo a poprejeme si vždy.
@pikola píše:
Navíc, pokud chlapovi řekneš, že nic nechceš tak taky NIC nedostaneš
Aha, to jsem nevěděla ![]()
Tak jako já nic nechtěla, ale přesto jsem myslela, že mi něco dá.
No teda, přítel ti dal přesně to, o co sis řekla a nakonec nejsi spokojená. ![]()
@MarMax88 ono chlap není ženská
když řekneš nic nechci tak nic nechceš a to tak prostě je. Na ně se musí přímo. V životě celkem.
Tak myslela jsem, že kytka je slušnost. Jak jsem stará, tak jsem blbá ![]()
Výborně- vy mu něco řeknete a čekáte že udělá úplný opak a pak jste frustrovaná z toho, že udělal to co jste mu řekla.
Říká se tomu dvojná vazba a je to jeden z nejpatologičtějších komunikačních vzorců. Je více než žádoucí se to odnaučit.
Jinak je taky potřeba se smířit s tím, že lidi neumí číst vaše myšlenky. žádní lidi, ani váš partner. A ne, láska ho to nenaučí a ne, ten pravý se nepozná podle toho, že vyčmuchí cokoliv si usmyslíte, aniž byste se namáhala to říct
Pokud chcete s někým fungovat dlouhodobě a bez hromadících se frustrací, tak je potřeba vědět co chcete, co potřebujete a co očekváváte (to jsou tři rozdílné věci) a umět to partnerovi sdělit tak, aby to slyšel a pochopil.
Ne - náznaky nefungují.
Příspěvek upraven 15.08.17 v 10:22
Komentáře typu „Tak proč mu říkáš, že nic nechceš, když chceš? Jen vyhověl tvému přání“ jsou jen ubohé výkřiky do tmy nějaké zoufalky.
Zakladatelko zbystři, tohle není normální. Říkáš, že jste spolu ani ne rok, takže tvé první narozeniny a nedostala jsi ani růži za padesát korun
(přestože ty jsi mu dárek dala)
nechceš se poohlídnout po jiným? ![]()
Je to chování hodné zadubeného asociála. Ale ano, jsou takoví chlapi.
Navíc nepochopím, že takový chlap odbyde i to popřání oslavenkyni /byť bez dárku/. Potěšilo by i uvařit poránu kafe nebo připravit snídani, milostné objetí při popřání, luční kytka, čokoláda za 15 Kč, atd. To není o dárku, ale o tom, že si tě má rád a vzpomněl si.
Nicméně po zkušenostech bych fakt nikdy nikdy neřekla, já nechci NIC.
Tak žádné náznaky jsem nedávala. A ne, nečekám, že ho to láska naučí nebo, že umí číst myšlenky, tak naivní nejsem. ![]()