Dítě nebo VŠ?

2
22.4.14 14:50

Dítě nebo VŠ ?

Zdravím všechny. Chtěla bych slyšet všechny názory na můj problém. JE MI 20. PŘÍTELI JE 35. Chci jít na vysokou a zároveň chci dítě. Nechci, aby se můj přítel stal otcem až ve 40 letech. Vím, muž může mít dnes dítě i v 60, 70 letech, ale to jsou krajní případy a já bych si přála, aby tady byl pro své děti co nejdéle… Jde o to, že se bojím, že obojí najednou bych nezvládla. Přítel na dítko nespěchá. Řekl, že až budu chtít, dostuduji si a udělám vše, co je potřeba, pustíme se do toho. Hlavním důvodem, proč chci dítě teď, není samozřejmě jen vyšší věk mého přítele. O dítěti mluvíme už dlouho a vím, že bych si moc přála, založit rodinu. Hlavně vím, že s ním. Myslím, že jsme se oba hledali a když je někdo tak šťastný jako my dva, plánuje se to hezké, úplně samo… :hug: napište, jak byste to řešili vy..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5345
22.4.14 14:52

Já? šla bych radši ve dvaceti na diskotéku než na mateřskou :-)
ty musíš vědět, zda dítě chceš. Tlačit se do dítka jen proto, že partner by mohl být za pět let na dítě starý, je dle mě blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
22.4.14 14:53

@Andrea.W oboje.
Dítě denně a VŠ dálkově ;)
Má to tak spoiusta mamin a zvládají to. A pokud máš podporu v přítelovi - jedině dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6100

Já jsem čekala až dostuduju a zatím čekám dál :-D je mi 26. Ale zas mám přítele teda o hodně mladšího než máš ty. Být tebou ještě počkám, je taky možný, že za 5 let už ti čtyřicátník nebude vyhovovat. Nemyslím to nějak zle, ale ve 20 bych do toho ještě nešla. Studuj :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157

Měla bych dítě a u toho studovala VŠ. Není to legrace ale jde to.

Ale promin, musím se smát větě že nechceš, aby měl přítel dítě AŽ VE 40 a přirovnáváš to k těm co ho mají v 60 :roll: 40 není u chlapa žádný věk. Máme první a zřejmě jediné dítě a chlapovi bylo 41 když se narodilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.4.14 14:55

Šla bych určitě na vysokou, myslím, že je už celkem jedno, jestli chlapovi bude 35 nebo 40 :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637

Kompromis. Nastoupila bych na VŠ a prošla aspoň 2 roky. Pak buď budeš státnicovat s břichem a před Mgr. si dáš pauzu, nebo na chvíli přerušíš a pak už rovnou navážeš, když bude dítě ve školce.
Pracovala jsi? Možná bych si u školy ještě zajistila, abys pak měla nárok na mateřskou. Muž asi vydělává dobře, ale proč si trochu nepomoct a nevylepšit CV, dokud je na to čas. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672

Já to měla trochu jinak..na přání máti jsem šla na VŠ, ale když se po cca 2 letech objevil chlap, co se mnou chtěl dítě, tak jsem se bez velkýho váhání vrhla do mateřství, a na školu jsem se vyprdla. teď mám 2 děti, a zatím nelituju, fakt je, že mám celou pracovní kariéru před sebou..nějak počítám že to bude někde v hypermarketu, když mám jen gympl, ale momentálně mi ta představa nevadí, jsem šťastná, že mám děti :srdce: :srdce:. ale pokud chceš studovat, a chceš to ty sama, tak můžeš dálkově i s dítětem, nebyla bys první ani poslední. u mě byl problém ten, že já jsem studovat nechtěla, šla jsem tam kvůli mámě, a těhotenství bylo dobrý důvod se školou definitivně seknout..máma nejprve brblala, ale z vnoučků je poprděná ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.4.14 14:56
@Lenka512 píše:
@Andrea.W oboje.
Dítě denně a VŠ dálkově ;)
Škoda, že to nejde naopak :mrgreen: :oops: :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35489

Dítě a při tom dálkově VŠ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35765

Tak podle toho jakou vysokou.. A jinak bych pozadovala svatbu. Vim, zastarale, ale dost to proveri vztah.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1416
22.4.14 14:57

Jako bys psala o mne :) mne bylo 20 a jemu 35 kdyz jsme se rozhodli, ze chceme miminko. Podarilo se to az za skoro 2roky a ted mame 4mesicni miminko. Skolu jsem prerusila, ale chystam se v rijnu znovu nastoupit na kombinovane studium. Prvni tydny urcite nezvladnes oboji. Jak je miminko vetsi a vetsi, vydrzi si chvilku hrat sam, po vecerech hlida tatinek, tak se ucim. Jde to, kdyz budes mit plnou podporu okoli. Napr. hlidani, kdyz jdes na zkousku apod. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
22.4.14 14:59

Za mě teda… nikdy bych nezvládla školu a dítě zároveň :nevim: když si vzpomenu, jak jsem rok v kuse proseděla nad diplomkou :nevim: tak já bych teda nejdřív studovala, ono i to studium dost prověří vztah :) a pak bych se teda teprv vrhla na děti :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
195

Je mi 21 příteli 33 a máme půl roční miminko, do školy chodím dalkově do toho se stěhujeme do Rd a všechno zatím zvládám, chce to jen si dobře rozvrhnout čas ;) Já to brala tak, že lepší mladá maminka než pak zjistit že ve 30 to nejde. A nepřipadá mi, že o něco přicházím chodíme na plesy do kina, zábavy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Everyone

Prosím tě, neblbni, udělej si školu a dítě pak.KOrt když přítel řekl, že počká.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová