Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny. Chtěla bych slyšet všechny názory na můj problém. JE MI 20. PŘÍTELI JE 35. Chci jít na vysokou a zároveň chci dítě. Nechci, aby se můj přítel stal otcem až ve 40 letech. Vím, muž může mít dnes dítě i v 60, 70 letech, ale to jsou krajní případy a já bych si přála, aby tady byl pro své děti co nejdéle… Jde o to, že se bojím, že obojí najednou bych nezvládla. Přítel na dítko nespěchá. Řekl, že až budu chtít, dostuduji si a udělám vše, co je potřeba, pustíme se do toho. Hlavním důvodem, proč chci dítě teď, není samozřejmě jen vyšší věk mého přítele. O dítěti mluvíme už dlouho a vím, že bych si moc přála, založit rodinu. Hlavně vím, že s ním. Myslím, že jsme se oba hledali a když je někdo tak šťastný jako my dva, plánuje se to hezké, úplně samo…
napište, jak byste to řešili vy..?
Já? šla bych radši ve dvaceti na diskotéku než na mateřskou ![]()
ty musíš vědět, zda dítě chceš. Tlačit se do dítka jen proto, že partner by mohl být za pět let na dítě starý, je dle mě blbost.
@Andrea.W oboje.
Dítě denně a VŠ dálkově ![]()
Má to tak spoiusta mamin a zvládají to. A pokud máš podporu v přítelovi - jedině dobře.
Já jsem čekala až dostuduju a zatím čekám dál
je mi 26. Ale zas mám přítele teda o hodně mladšího než máš ty. Být tebou ještě počkám, je taky možný, že za 5 let už ti čtyřicátník nebude vyhovovat. Nemyslím to nějak zle, ale ve 20 bych do toho ještě nešla. Studuj ![]()
Měla bych dítě a u toho studovala VŠ. Není to legrace ale jde to.
Ale promin, musím se smát větě že nechceš, aby měl přítel dítě AŽ VE 40 a přirovnáváš to k těm co ho mají v 60
40 není u chlapa žádný věk. Máme první a zřejmě jediné dítě a chlapovi bylo 41 když se narodilo.
Šla bych určitě na vysokou, myslím, že je už celkem jedno, jestli chlapovi bude 35 nebo 40 ![]()
Kompromis. Nastoupila bych na VŠ a prošla aspoň 2 roky. Pak buď budeš státnicovat s břichem a před Mgr. si dáš pauzu, nebo na chvíli přerušíš a pak už rovnou navážeš, když bude dítě ve školce.
Pracovala jsi? Možná bych si u školy ještě zajistila, abys pak měla nárok na mateřskou. Muž asi vydělává dobře, ale proč si trochu nepomoct a nevylepšit CV, dokud je na to čas. ![]()
Já to měla trochu jinak..na přání máti jsem šla na VŠ, ale když se po cca 2 letech objevil chlap, co se mnou chtěl dítě, tak jsem se bez velkýho váhání vrhla do mateřství, a na školu jsem se vyprdla. teď mám 2 děti, a zatím nelituju, fakt je, že mám celou pracovní kariéru před sebou..nějak počítám že to bude někde v hypermarketu, když mám jen gympl, ale momentálně mi ta představa nevadí, jsem šťastná, že mám děti
. ale pokud chceš studovat, a chceš to ty sama, tak můžeš dálkově i s dítětem, nebyla bys první ani poslední. u mě byl problém ten, že já jsem studovat nechtěla, šla jsem tam kvůli mámě, a těhotenství bylo dobrý důvod se školou definitivně seknout..máma nejprve brblala, ale z vnoučků je poprděná ![]()
Tak podle toho jakou vysokou.. A jinak bych pozadovala svatbu. Vim, zastarale, ale dost to proveri vztah.
Jako bys psala o mne
mne bylo 20 a jemu 35 kdyz jsme se rozhodli, ze chceme miminko. Podarilo se to az za skoro 2roky a ted mame 4mesicni miminko. Skolu jsem prerusila, ale chystam se v rijnu znovu nastoupit na kombinovane studium. Prvni tydny urcite nezvladnes oboji. Jak je miminko vetsi a vetsi, vydrzi si chvilku hrat sam, po vecerech hlida tatinek, tak se ucim. Jde to, kdyz budes mit plnou podporu okoli. Napr. hlidani, kdyz jdes na zkousku apod. ![]()
Za mě teda… nikdy bych nezvládla školu a dítě zároveň
když si vzpomenu, jak jsem rok v kuse proseděla nad diplomkou
tak já bych teda nejdřív studovala, ono i to studium dost prověří vztah
a pak bych se teda teprv vrhla na děti ![]()
Je mi 21 příteli 33 a máme půl roční miminko, do školy chodím dalkově do toho se stěhujeme do Rd a všechno zatím zvládám, chce to jen si dobře rozvrhnout čas
Já to brala tak, že lepší mladá maminka než pak zjistit že ve 30 to nejde. A nepřipadá mi, že o něco přicházím chodíme na plesy do kina, zábavy.
Prosím tě, neblbni, udělej si školu a dítě pak.KOrt když přítel řekl, že počká.