Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky prosím o radu a zkušenosti. Malá mi před půl rokem spadla na hlavičku z přebalováku na dlaždice. V nemocnici jsme byli dělali nám RTG a ultrazvuk přes fontanelu kvůli vnitřnímu krvácení. Vše bylo ok, malá také ok, jen oteklá hlavička z půlky a trošku jakoby modřina když se třeba skřipnete. Ale nic se na těchto dvou vysetrenich nenaslo. pád z přebalovacího pultu jsem nedokazala priznat, znate to urcite ze., Uz je to ale pul roku, ma tu hlavicku ještě jakoby trosku oteklou jinak je v pohode. Myslite ze se muze něco ještě projevit, nebo ze by mohla mit poskozeny mozeček nebo něco? Stále jsem z toho na prášky aporad si to vycitam. Prosím o zkušenosti. A prosím bez hloupych komentaru, jsem potrestana az az… děkuji moc
Předpokládám, že na pravidelné kontroly k dětské lékařce chodíte, že ona o pádu ví, pokud ona neshledává problém, nehledala bych ho ![]()
@berusga nechápu, proč dr zatajovat pád
od toho se pak přeci odvíjí další věci.. když o tom dr neví, je to divné
jinak projevy po půlroce? pokud bylo vyšetření v pořádku, nepředpokládám.
@berusga ne. neznám. Mě když dcera spadla z postele, tak jsem v nemocnici přiznala všechno, aby to vyšetření bylo přesně dle typu úrazu. V tomhle případě není na stud prostor ![]()
Takže pokud se ti hlavička pořád nezdá, naklusala bych do nemocnice, vybalila na ně pravdu, aby ji mohli znova vyšetřit.
A kolik jí ted je? Myslím, že už by se to projevilo na psychomotorickém vývoji ![]()
Takže jsi nepřiznala z jaké výšky to bylo? Jinak jestli má hlavičku šišatou, tak to asi z pádu nebude. Oteklou po půl roce, to snad asi není ani možné ![]()
Samozřejmě se ví že spadla a udeřila se do hlavy ale ne z prebalovaku. nevim jestli se delaji ještě i nejaka další vysetreni… dr rikala ze asi když se bouchla tak ji ta kost jakoby otekla, ze normalne se to odsava, ale jen když je to velke jakpo nador.ono to na hlavicce není vdet, jen když si prejede rukou je to citit…
@martina.se píše:
@berusga nechápu, proč dr zatajovat pádod toho se pak přeci odvíjí další věci.. když o tom dr neví, je to divné
jinak projevy po půlroce? pokud bylo vyšetření v pořádku, nepředpokládám.
souhlasím…můj mladší mi vypadl z autosedačky…udělala jsem chybu a napřed ho nepřipoutala a šla ho ve vajíčku dát na podvozek…ale nevěděla jsem, že se to může prosmyknout…sice jsem ho chytala a pád zbrdila, tak spadnoul asi jen z 15cm, ale přímo na hlavu…v nemocnici jsem samozřejmě vše přiznala…udělali mu pořádné vyšetření a nechali nás jeden den na pozorování, ale malý nic neměl…ani modřinu, ani červený flek…a pořád se smál…vzhledem k tomu, že je naopak na svůj věk šikovnější, tak u nás to vliv nemělo…ale pokud se ti pořád zdá dcera nateklá…
zajímalo by mě, co jsi jim řekla…nemyslím to útočně…ale proto, že opravdu kvůli tvé špatné informaci mohli lékaři postupovat jinak…v takovýhle případech se vyplatí nelhat…chybovat může každý…
@berusga píše:
Teď má 10 mesicu. sedi, chodi za ruky…
nevím nejsem doktor, ale podle mě by se následky už projevili ![]()
Proto me zajimaji zkusenosti maminek co se jim staloneco podobného
Jenže stejnej pád může u různých dětí dopadnout různě… Nikdo tady nemáme věšteckou kouli… Jediná věc, která mě napadá je nelhat příště doktorům… ![]()
Jako malinká jsem narazila tváří do dveří a tvář mám větší snad ještě teď po 25letech