Dítě nechce jít spát

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
30.1.21 14:45

Dítě nechce jít spát

Ahoj, máme problém s malou 2 roky. Usina pozdě, ale poslední týden tomu předchází hrozny řev.
Bohužel mám 1+kk, stehovat se budeme až nejdříve na konci roku. To je hlavni problém (nema svůj pokoj a klid).

Je třeba pul 9, ona si hraje, my už ležíme v posteli a aby ona šla spát, museli jsme vypnout televizi a pak teprve šla spát. Pres den nespi-nechce uz od mala.
Ale teď poslední týden se vypne televize a ona chytne záchvat, jak nikdy a řve a řve a není k uklidnění…

Mel to někdo taky tak?
Nebo nějaký nápad co s ni? :/
 Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34322
30.1.21 14:56
@T.e.r.e.z.Kausghsjjs píše:
Ahoj, máme problém s malou 2 roky. Usina pozdě, ale poslední týden tomu předchází hrozny řev.
Bohužel mám 1+kk, stehovat se budeme až nejdříve na konci roku. To je hlavni problém (nema svůj pokoj a klid).

Je třeba pul 9, ona si hraje, my už ležíme v posteli a aby ona šla spát, museli jsme vypnout televizi a pak teprve šla spát. Pres den nespi-nechce uz od mala.
Ale teď poslední týden se vypne televize a ona chytne záchvat, jak nikdy a řve a řve a není k uklidnění…

Mel to někdo taky tak?
Nebo nějaký nápad co s ni? :/
Dekuji

Nezapínat televizi.
Ten hysterák je z přemíry koukání na tv.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva.asdfghjkl
30.1.21 15:07

Mě běžet tv déle jak hodinu denně v 1+kk taky mám problém se spánkem.

• Citovat
  • Upravit
27247
30.1.21 15:14

@T.e.r.e.z.Kausghsjjs POkud u vás jede televize prakticky nonstop, tak se nediv. Zvykla si na ní. Naučte se jí zapínat pouze na konkrétní pořady a jako kulisu zapínejte rádio.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
30.1.21 15:42

Po setmění nepouštět žádné obrazovky (modré světlo narušuje spánek). Ono to zlepší i vaši kvalitu spánku.

Přes den chodit ven a dítě utahat.

Nastavit pravidelný režim.

Projdi tenhle web

https://www.prosimspinkej.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.1.21 15:50

Ona ven pres den chodi. Chodime bez kocaru na procházky, vylita se, ale stejně furt akční :D. Televizi jsem omezila, predtim jela mnohem déle než ted, ale i tak.
Ona prave na tu televizi vubec nekouka, ona si jen hraje a jen koukne, kdyz je nějaká oblíbená reklama, to není tak, ze by koukala nonstop na televizi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
30.1.21 15:54

Půl 9 mi přijde jako dost pozdní čas na spaní 2letého dítěte, které přes den nespí. Takže je asi přetažená. Plus vidím velký problém v té televizi. Ta je před spaním pro děti naprosto nevhodná. Vhodné jsou klidné aktivity v tiché místnosti, třeba při tlumenějším světlu - např. čtení pohádek.

• Citovat
  • Upravit
pet p
30.1.21 15:56
@T.e.r.e.z.Kausghsjjs píše:
Ona ven pres den chodi. Chodime bez kocaru na procházky, vylita se, ale stejně furt akční :D. Televizi jsem omezila, predtim jela mnohem déle než ted, ale i tak.
Ona prave na tu televizi vubec nekouka, ona si jen hraje a jen koukne, kdyz je nějaká oblíbená reklama, to není tak, ze by koukala nonstop na televizi…

To opravdu není tak, že si hraje a JEN koukne… ona tu televizi vnímá na pozadí celou dobu. Nesoustředí se na to své hraní úplně. Že tohle vede k poruchám pozornosti v pozdějším věku, to je už asi zbytečné psát.

• Citovat
  • Upravit
1950
30.1.21 16:37

Jenže tu televizi vnímá, vyzařuje bílé, nepřirozené světlo, bliká…a ta tv osvětluje místnost - o to jde…

a nebo je jako moje dcera, dokud budete v jedné místnosti, tak neusne…já mohla dělat co chtěla, ale usnula jen, když jsme odešli… takže jsem chodila spát do obýváku a přesunula se později, když spala :zed:

dodnes má problémy usnout, když je s ní v místnosti někdo další, na dovolené je to docela oříšek :mrgreen:

Příspěvek upraven 30.01.21 v 17:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
30.1.21 16:49

Zase pisi ty, jejichz dite by vyhralo olympiadu ve spani a vubec nevi o cem to je, protoze dite chrni do 8, odpoledne 2 hodiny a kdyz neni v 7 v posteli tak je uz mrtve unavou. Ale takhle treba moje dcera nespala ani ve 3 mesicich:). Usinala v 9-10, mezi 12-5 se 5× vzbudila, vstavala v 5:30, usnula v 7:30 na pul hodiny a pak tak v1 zase na pul hodiny… takhle az do 10-11 mesicu. Od 17 nespala pres den vubec vstavala v 6 a usinala 20:30. Kdyz usla pres den na 10 minut v aute dla spat v 11.
Kdyz ji bylo 3,5 byli jsme na horach= cely den lyzovani… vecer byly 6 lete deti v 6 ospale u vecere a ona byla vzhuru do 10:).

Doporucuju fakt hodne rezim a duslednost, nejaky ritual po kterem se proste jde do psotele vzdy a bez reci ( krome nemoci a tak) je to narocne, kdo nevi nechape…a proste at je v posteli i kdyz nespi

At je lip

Příspěvek upraven 30.01.21 v 18:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pet p
30.1.21 17:13

@Kazimíra Olejovka To jsi asi nechtěla psát mně, ale zakladatelce…

• Citovat
  • Upravit
34322
30.1.21 17:16
@Aglája75 píše:
Zase pisi ty, jejichz dite by vyhralo olympiadu ve spani a vubec nevi o cem ti je, protoze dite chrni do 8, odpoledne 2 hodiny a kdyz neni v 7 v podesteli tak je uz mrtv. Ale takhle treba moje dcera nespala ani ve 3 mesicich:). Usinala v 9-10, mezi 12-5 se 5× vzbudila, vstavala v 5:30, usnula v 7:30 na pul hodiny a pak tak v1 zase na pul hodiny… takhle az do 10-11 mesicu. Od 17 nespala pres den vubec vstavala v 6 a usinala 20:30. Kdyz usla pres den na 10 minut v aute dla spat v 11.
Kdyz ji bylo 3,5 byli jsme na horach= cely den lyzovani… vecer byly 6 lete deti v 6 mrtve a ona byla vzhuru do 10:).

Doporucuju fakt hodne rezim a duslednost, nejaky ritual po kterem se proste jde do psotele vzdy a bez reci ( krome nemoci a tak) je to narocne, kdo nevi nechape…a proste at je v posteli i kdyz nespi

At je lip

Nam taky chodi spat dite pozde, ale tady neni problem v hodine, ale v te televizi. Furt pustena tv je zlo.
Zakladatelko, zkus to nektery den - CELY - nechat vypnute.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
30.1.21 17:17

@pet p díky za upozornění :-) opraveno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie