Půlroční spí jako dospělý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.1.21 06:53

Půlroční spí jako dospělý

Ahoj v podstatě vím že s tím nic neudělám ale jdu si vlastně jen postěžovat a možná poradit. Dcera 5,5 měsíce od porodnice velmi málo spí… V 6 týdnech cca 2hod přes den a 11 hod v noci.. Ve 4 měsících 3* denně 20 min a 10 hod v noci a čerstvě v noci 8hod a 2* denně 20 min přes den… Začínám z toho mít tik… Dřív Teda to bylo horší jak byla nepohybliva 5ak furt rvala a chtěla se nosit, prostě 100% pozornost.. Takže 5min na břiše pak řev 5min na zádech pod hrazdou pak řev, 10.min na balone pak řev, v houpatku 1o min řev… Nejedla jsem, nespala hrůza… Prdy ani na zuby či nějaký problém to nevypadalo.. V kočáre vydrží jen těch 20 min když má spát jinak řve jak pavian.. Nechce tam být… Takže procházky to vůbec nepřichází v úvahu, uklidní se jen na rukách.. A vytahujte si děcko z kočáru teď v zimě… Takže ani do obchodu nemůžu na nákup. Tak sedím furt doma.. Uz6 mi z toho hrabe… O spánku celou noc si můžu zdát. Budí se tak 10* za noc. Trpím už chronickou nespavosti. Spím cca 2hod denně a přes den nespí dcera ani já takže dospani nelze… Usne v 9 večer a v 5 už vstává… A přes den těch 2* 20.min… Na neurologii jsem byla vše v pořádku… Přijde vám normální že tak. Malé dítě prostě nepotřebuje spát? Vím že to jsou jen tabulky…a každé dítě je jiné… Ale když člověk slyší že v okolí stejně staré děti spí dopoledne 2hod odpoledne taky a v noci 10 hod.. Mám někdy chuť jí odložit do baby boxu… Hladem to nebude.. Pije v noci 2* mliko zuby to taky nebudou… Dásně opuchle nemá a v noci nějak nebreci prostě se vzbudí a povídá si a je vyspana… Teda je pravda že je lepší že nepotřebuji už 100% pozornost a chvíli vydrží na břiše chvíli ale i tak… Dr rekla ze každé dítě je jiné.. V podstatě má pravdu ake já jsrm zralá na psychiatrii. Už jsem si říkala že by bylo super kdyby se mi něco stalo a já musela do nemocnice že bych se konečně vyspala… :,( :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2249
29.1.21 06:58

Šátek/ergo nosítko jsi zkoušela? Když se ráda nosí a ráda vidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 07:08

@Rive šátek neumím uvázat padá z toho… A prostě furt Corona nikdo neukáže jak na to.. Nositko je docela investice a kupovat něco na internetu když jsou obchody zavřené je k ničemu. Navíc teď chvíli už vydrží. Spíš mi jde o to spaní.. Potřebovala bych se vyspat…

• Citovat
  • Upravit
1486
29.1.21 07:30

No moc neutesim, měli jsme to také tak. Jen tedy usínal v 11 večer, takže se budil až v sedm. Což bylo k ničemu, když jsem v 6 vstávala se staršími do skoly :lol: trochu se to zlepšilo, když začal spát jednou denně, to vydržel i hodinu v kuse. Od roka a půl přes den nespí, večer neusne před desátou, spíš mnohem déle, zato ráno už teď chrupe klidně do devíti. Jen je to boj, když musí vstávat do skolky :lol: :lol: :lol:

Pokud jsi z Prahy, vím tam o někom, kdo by Ti určitě vázání ukázal a zároveň pokud vím má i půjčovnu nosítek na ozkoušení. Já měla kočár jen na odvoz nákupu, bez nosítka bych nepřežila, prostě v něm být odmítal. V nositku byl spokojený, tulil se, zároveň viděl, mohli jsme v pohodě na vzduch a ten také unaví, obzvlášť ten zimní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
29.1.21 07:31

https://www.zkusnositko.cz/…ovna-nositek

Pokud se potřebuješ vyspat, což chápu, tak ať je s malou manžel a ty spi.
Zkoušela jsi spát s ní v posteli?
Taky se mi děti budily a když jsem si je dala do postele, tak spaly líp.

Btw pokud usne v 9 a v 5 vstává, tak to je super :nevim: mně tak vstávají všechny tři děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
136
29.1.21 07:34

Ahoj, a zkoušela jsi peřinku od Kiedronove? Mně takhle vyváděl syn, asi ve 4,5 měsících jsem koupila maxidracka, tady na emiminu mi to někdo poradil. To týdne spal jako vyměněny. 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
29.1.21 07:42

Synovi bude za pár dní 5 měsíců a spí/nespí úplně stejně. Od narození prostě moc spánku nepotřebuje. A pár kamarádek s podobnými nespavci mám, takže jo, je to normální. :)

Nás je krom toho malý zvědavec, takže kočárek jsme museli už ve 3,5 m přestavět na „polosporťák“ (Gesslein, teď má nižší boky a jde zvednou do mírného polosedu), malý tak pul-3/4 hodiny kouká, unaví se s chvilku spí. Jak usne, položím ho. Co zkusit něco podobného?

A ačkoliv jsem sama zastánce toho, že se líp spí s lehčím žaludkem, co zkusit řadu našich maminek a babiček a dat mu na noc kaši?

Myslím, že to je pro ni lepší, než mit každý den unavenou mámu bez energie. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
353
29.1.21 08:10

Taky jsem to tak měla a u nás bylo i šílený uspavaní. Drncání, houpání, flaška u pusy a bílý šum treba půl hodiny aby další aspoň půl hodiny spala. Taky jsem byla na prášky, ale ta naše v tom věku vydržela i v kočáře takže šla třeba babička nebo přítel a já mohla spát. Ale málokdy mi to stejně šlo :roll:. Ten bílý šum jste zkoušeli? Třeba by u něj spala dýl. Jinak tě můžu jen utěšit, že bude líp. Malé jsou teď 2 a už delší dobu se v noci budí už jen tak dvakrát a odpoledne dokáže spát i dvě tři hoďky v kuse. Takže vydržet :hug: bude líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.21 08:33

Já bych se nebála toho nosítka! Mám 7 měsíčního syna, který sice spí docela dobře, ale zato přes den nevydrží prakticky u ničeho sám, takže u veškerých činností je u mě v nosítku a i s ním takhle chodím vem.

Pokud nechceš investovat do nového, tak to půjčení je super nápad, případně bych pak pořídila z druhé ruky. My jsme si vybrali levnější nové a v pohodě jsme se vešli do 1500.

Jo a jestli máš někoho kdo Tě může na chvíli vystřídat, tak ho okamžitě zapoj do péče!

Jinak přeji pevné nervy, malý měl tohle období asi 2 měsíce a bohatě mi to stačilo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1462
29.1.21 08:42

Jeste me napada nejaky fyzio problem.. s krkem atd… zkusila bych na noc dat nurofen/panadol jen jednou na vyzkouseni, kdyz bude spat lepe, pak vis ze se budi protoze ma nejakou bolistku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3684
29.1.21 09:06

Byt tebou, tak bych mrkla na Bachovy kapky, pak existujou nějaké terapie pro mimca, po kterych mimi lepe spi. Pak se mrkni na fb a tam je skupinka ohledně noseni deti v nositku nebo v satku - covid necovid, napis, jestli by tam nebyl někdo z tvého okolí, kdo by k tobe přišel a ukazal ti to. Aspon přes sklo :D Poradí i tip nositka, na marketplace pak nejaky satek nebo nositko můžeš koupit. Oak mě napada ještě hacka. A dale to fyzio je super napad a i ten cipek na noc, klidně jen pulku, jestli bude změna. Jinak u nás zuby nikdy nebyly videt, i když měli kluci teploty, tak jsme věděli, že je to od zubu a za 2 měsíce jsme ho až viděli. Napadá me jeste zkusit calgel a namazat pusinku, at máš jistotu, že to fakt nejsou zuby.
A s tím vyspanim-kojis? Můžes se stridat s manželem? A co rodina? Nemůže tvoje mamka na par dni přijet a pomoct ti ať si drobet odpocines?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18506
29.1.21 09:12

Me skoro do 9m spal 3×20 minut denne, pak se to nejak upravilo 2×1.5 hodiny, po roce zacal chodit do skolky a tim zacal spat po obede 2-3 hodiny. Uz jako novorozenec spal treba hodinu a kamosce holka vychrapavala klidne 3-4. Nez ona znovu nakojila tak ja uz ho mela pricucleho podruhe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1049
29.1.21 09:21

Ano, syn byl a je nespavec, teď má 5let a poprvé dal 3noci za sebou, kdy se nebudil. Zkus to nositko, u nás pomohla Manduca, dobře se do ní dával, dá se i celkem dobře koupit z druhé ruky. Hodně taky pomohlo, když si po roce scukl ty 20ti minutové spanky do jednoho poo. Bohužel jen pár měsíců, pak přestal spát přes den úplně. Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.21 10:57

No vezmu to popořadě. Nemá mi moc kdo pomoct s rodiči se nestykam a tchyne má vyměněné obě kolena rak si netroufá.. Vozeni v kočárku nepřichází v úvahu.. Řve 4am jako pavian. Manžel brzo vstává a má dvě práce takže bohužel… Bílý šum absolutně žádný úspěch. Aby spala aspoň n těch 20 min musím půl hodiny drncat v kočáru… Problém s krkem to nebude na neurologii i u fyzio jsme byly.. Vše ok… Hlad určitě nemá… A ano spí třeba od 9 večer ale budí se co hodinu a potřebuje houpat jinak nespí takže hodinu spí a pak dalších 20 min. Houpu aby usla.. Ve finále nespím za noc víc jak 2hod… A to fakticky až nad ránem kdy ona už vstává… Nechala jsrm si ušít obr zavinovačku tak uvidím jestli to bude mít nějaký účinek.. Zkusím znovu zavinovat… Nurofen ji jen tak dávat nechci ale tak zkusit to můžu… Později nad raném si ji beru do postele ale účinek veškerý žádný… Akorát to má za následek že ona si povídá a vzbudí i manžela… :roll:

• Citovat
  • Upravit
168
30.1.21 10:54

Dobry den, 20-minutove spanky vetsinou znamenaji, ze je dite ukladano na spanek moc pozdeji, je pretazene, neni schopne si prodlouzit spanek samo. Kolik hodin vydrzi vzhuru pres den? Jestli zdravotne je vse ok - urcite se to da zlepsit. Jestli Vam usne ve 21 a vstava v 5 - je to pouze 8 hod. nocniho spanku a je to na tenhle vek malo. I kdyz tomu nebudete verit, ale kdyby sla spinkat o 1 hod. - 1,5 hod. drive - prospala by dele a je mozne, ze by nevstavala v 5, ale treba v 6. Kvuli tomu, ze spi ve dne takhle malo - je nabuzena a pretazena, a je to takhle do kolecka - kvuli pretazenosti nemuze pospat dlouho a dospat tu svoji unavu. Resit se to urcite da.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí