Půlroční spí jako dospělý

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.1.21 16:58

@Viki89 no to je sice hezké… Ze to 5ak krásně vysvětlujete ale co když spát odmítá? Když ji uložím např po hodině a půl co je vzhůru.. Řve jak na lesy a rozhodně spát nebude… Mohu houpat, uspavat zpívat… Klidně hodinu.. A spát nebude… Takto to zkouším při sebemenším náznaku únavy… Nepomůže nic ani svecena voda… Vecer to samé… Zkoušela jsem uspavat, neuspavat, houpat, zavinivat nezavinovat cumel bez cumlu.. Bílý šum úplně ticho a nepomůže nic.. Chtěla bych Teda vidět jak přimět dítě které není unavené ke spánku.. Odvar z makovic mu snad nedám… 8o

• Citovat
  • Upravit
168
30.1.21 20:40

Ale tak ja Vma verim, ze odmita a rada bych Vam nejak pomohla, protoze v tom tak trochu pracuji, take jsem se trapila s prvnim ditetem docela dost a vyresili jsme to. A uplne chapu, ze jste Vase nervy uz to nezvladaji - mela jsem to podobne. Kdybych videla presne dle hodin, jak vypada Vas den - mozna bychom mohly najit reseni, abyste se tolik netrapila a zlepsilo se to… A doktorka ma pravdu - jasne, ze kazde dite je jine, ale kdyby Vasemu diteti vyhovovalo takhle malo spanku - byla by cely den v krasne nalade.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1641
30.1.21 21:07

Měla jsem to podobné, mně ale spal přes den v kočáře, tedy když se jelo. Měla jsem od mimina nosítko a nachodila v noci tisíc kilometrů kolem stolu. Kolikrát jsem s ním spala vsedě, zapasovana na mezi polštáře. Možná zkus i houpací křeslo. Spi s dítětem i v noci, třeba to pomůže.

Někomu pomůže ježdění autem.

Ty spi o víkendu, ať hlídá manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
30.1.21 21:20

Mela jsem to jeste horsi…kdyz se nekojía nebo nenosila plakala… usinla 9-9:30 po hodine kojeni noseni place… od 12 se budila po pul hodine nebo hodine, vstavala v 5-5:30, v pul 8 usnula na 30 minut, pak na 30 minut tak 1-2 a to pri kojeni nebo v kocarkuod 1 do 10 mesicu, paj spal hodinu v kuse ale 1× za den, od 17 mesicu nespala vubec pres den vecer od 8 do 6:30 max… stacilo 10 minut spanku pres den a vecer sla spat v 11:(, ale od 15 mesicu spala celou noc, mladsi spala vice casu a lepe pres den zato v noci se budila i 8× jeste ve 2,5 letech, prvni celou noc prospala ve 4 letech. Pres den taky uz 16 mesicich nespala… ale kdyz usnula pres den sla spat jen treba o pul hodiny pozdeji.. Na vse jsem vzdy byla sama, pak jsemse jeste starala k tatinka onkologicky nemocneho… Je to hrozne a kdo nezazil nedokaze pochopit. Zkusila jsem vse, ale nic nepomohlo ani homeo na miru, v nositku aninjedna byt nechtela… U starsi na spani v noci pomohlo odstaveni u male nic…
Takze neporadim asi… zkouset nejaky ritual na spani, nastavit rezim… mladsi dobre spala v Hacce ( houpacce) co nejmene vzruchu pres den a sama v sobe zkusit nastavit klid ( i kdyz vim jak je to tezke).

A komentar nade mnou, ze ma jit spat drive a podobne jen ukazuje, ze pani nevi o cem mluvite :(. Drzim moc palce at je lip, je to silene vycerpavajici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 02:25

Pokud se chcete fakt vyspat a dopřát i spánek dceři,,dejte jí fenistil kapky před spaním,,moje děti když měli rýmu nebo kašel tak nám je doktorka předepisovala aby se v noci vyspali a kašel je tolik nebudil,,hezky spinkali celou noc a přes den 4 hodiny,,tak jak to má být 👍

• Citovat
  • Upravit
160
31.1.21 10:24
@Anonymní píše:
No vezmu to popořadě. Nemá mi moc kdo pomoct s rodiči se nestykam a tchyne má vyměněné obě kolena rak si netroufá.. Vozeni v kočárku nepřichází v úvahu.. Řve 4am jako pavian. Manžel brzo vstává a má dvě práce takže bohužel… Bílý šum absolutně žádný úspěch. Aby spala aspoň n těch 20 min musím půl hodiny drncat v kočáru… Problém s krkem to nebude na neurologii i u fyzio jsme byly.. Vše ok… Hlad určitě nemá… A ano spí třeba od 9 večer ale budí se co hodinu a potřebuje houpat jinak nespí takže hodinu spí a pak dalších 20 min. Houpu aby usla.. Ve finále nespím za noc víc jak 2hod… A to fakticky až nad ránem kdy ona už vstává… Nechala jsrm si ušít obr zavinovačku tak uvidím jestli to bude mít nějaký účinek.. Zkusím znovu zavinovat… Nurofen ji jen tak dávat nechci ale tak zkusit to můžu… Později nad raném si ji beru do postele ale účinek veškerý žádný… Akorát to má za následek že ona si povídá a vzbudí i manžela… :roll:

Neříkám, že musí být hladová. A sama jsem to s tou kaší na noc nezkoušela. Ale kamarádkám to fungovalo. I přesto, že se jim děti nebudily hlady a chtěly jen cumlat prso, nebo chovat.

Osobně pokud bych nemusela, nezaplacla bych takhle žaludek na noc. Ale pokud jsi už takhle hotová, zkusila bych to. Připadá mi to lepší zkusit, než hned kapat kapky na bolest,…

Hlavně zaukoluj manžela alespoň jednou za čas třeba o víkendu. Odstrikej si a jdi spát byť jen na půlku noci jinam. m
Manžel ať párkrát za noc nakrmí a pak se můžete vystřídat. Ty se prospis třeba alespoň ty 4-5h v kuse. A nemusí pořád, i jednou za čas to pomůže

Frustrovaná a unavená máma taky není to nejlepší. A to podle toho, jak odpovídáš, už taková trochu začínáš být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.1.21 13:10

@e Marry kaši na noc mám vyzkousenou.. Dávala hsrm jen dvě odměrky do mlika a efekt to mělo ten že usla až o půlnoci a budila se stejně.. Zřejmě ji to nabudilo a bylo to těžké do bříška… Mliko má 2* v noci o půlnoci a kolem 4…fenistil ji dávat nechci jen tak nebo čípek.. Spíš mi jde o to spaní přes den.. V noci je to jakž takž ake přes den je to tragédie…

• Citovat
  • Upravit
168
2.2.21 20:35

@Aglája75 Mrzi me, ze jsteto mela takhle spatne… Ja jsem ale s prvnim ditetem mela podobne zkusenosti, proto jsem vlastne autorce odpovedela. Kdybych nevedela, o cem mluvi - vubec bych se do toho nezapojovala. Jenomze u nas se to opravdu podarilo zlepsit - hodne jsem to resila, protoze jsem pulroku dite houpala na mici, pak to uz ani nefungovalo a moje zada uz to nezvladala. Prave proto jsem hledala informace, co s tim delat a nastesti nasla, pak jsem to sla i studovat… Samozrejme, varianta „preckat, nez z toho vyroste“ take funguje - me to nevyhovovalo…
Autorko - preji, aby se u Vas situace zlepsila. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
3.2.21 17:28
@Viki89 píše:
@Aglája75 Mrzi me, ze jsteto mela takhle spatne… Ja jsem ale s prvnim ditetem mela podobne zkusenosti, proto jsem vlastne autorce odpovedela. Kdybych nevedela, o cem mluvi - vubec bych se do toho nezapojovala. Jenomze u nas se to opravdu podarilo zlepsit - hodne jsem to resila, protoze jsem pulroku dite houpala na mici, pak to uz ani nefungovalo a moje zada uz to nezvladala. Prave proto jsem hledala informace, co s tim delat a nastesti nasla, pak jsem to sla i studovat… Samozrejme, varianta „preckat, nez z toho vyroste“ take funguje - me to nevyhovovalo…
Autorko - preji, aby se u Vas situace zlepsila. :srdce:

A vy si myslite, ze ja jsem s tim nic nedelala? Byly jsme i v Mote v poradne pro nadmerne placici deti atd atd… stejne jako u male jsem vyzkousela kde co vcetne homeopatik na miru…ale ono nekdy naopak pomuze si rict, ze to tak ma byt a vzit to jako proste to, ze venku prsi…nez bojovat s vetrnymi mlyny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
168
3.2.21 20:34

@Aglája75 Ale vzdyt ja Vam verim, ze jste se snazila s tim neco delat a nechtela jsem Vam svym prispevkem nejak dotknout. I kdybyste nic nedelala - tak svoje deti mate urcite rada a jste pro ne ta nejlepsi maminka. Ale jak muzete vedet, ze ty znalosti, ketere jsem ziskala - nicemu nepomuzou? Vzdyt uz to mam vyzkouseno. Preji vsem maminkam klidne noci a stastne zdrave deticky a diskuzi opoustim… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4315
3.2.21 21:04

Jo, s mladší dcerou mám celkem podobnou zkušenost. Spánek byl pro ni sprosté slovo. Uspávání byl horor, jen si vzpomenu, běhá mi mráz po zádech :mrgreen: Celé šestinedělí jsem spala s miminem v obýváku, v polosedu, dceru položenou na ruce. Budila se 10-12× za noc standardně do roka, pak se to zlepšilo. Do 8 měsíců jsme uspávali skákáním na míči, pak se musela hodně rychle přemístit do hacky a tam ještě houpat. Bylo asi 4-5 měsíců trvající období, kdy se po usnutí večer pravidelně budila po 20 minutách a další půl hodinu trvalo uspat ji houpáním. V kočáru řvala jako tur, dokud neusnula. Myslím, že ohledně spánku jsme vyzkoušeli fakt všechno, nezabralo nic. Pouštěla jsem bílý šum (ten měl lehce pozitivní efekt), dudlík, kaši na noc, nechat vyřvat (1×, 20 minut a nikdy víc, uspávala jsem ji pak hodinu). Ke 100% zlepšení došlo v 15 měsících, kdy jsem ji nedávala spát přes den, stejně trvalo ji uspat a pak večer byla čilá. Vydržela v pohodě nespat po obědě a večer pak odpadla jako zralá hruška. To byl doslova balzám! :mrgreen: Jo a k tomu řvoucímu miminu jsem měla doma starší dítě, takže neexistovalo dospat se přes den. Nemám tušení jak jsem to přežila, ale díky naší mladší jsem se zařekla, že třetí dítě už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí