Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@prokr no to mi teda pověz prosím…jak víš, že matka o kluka nebojovala?
vždyť zakl. jasne píše, že otec kluka naváděl proti ní. Si to laskavě přečti ještě jednou. Já nevím, co teď otec čeká…kluka chtěl pro sebe, to vyhrál. Teď je kluk v pubertě, otci se už nehodí, tak si najednou vzpomněl, že je tu ještě matka? No jako pardon, já se jí nedivím…
@VitaminC píše:
Asi by se nabizelo pomluvit tu matku, ale ta bolest musi byt priserna, kdyz o dite v minulosti prisla, byt byl syn naveden. Zaridila si vlastni zivot, bolest potlacila.. a ted ma byt zase k dispozici, protoze otci nevyhovuje vychovavat pubertaka a poridil si rodinu? On ho ma v peci, bil se o to, tak at se stara.
Ja tu v minulosti zalozila diskuzi, ze otec si najednou nechce brat syna, protoze o nej vlastne pecovala jeho partnerka a ta uz nechce, bo mimisek. Hodne holek mi tam radilo chuvu a rikaly, ze dite v moji peci je ma zodpovednost a ja si mam poradit. Jsem za rovnopravnost. Necht si tedy otec poradi. Matka ma prava, nikoliv povinnosti.
Asi Ti uniklo, že tady nejde o ty dva idioty /rodiče/, ale o toho chudáka kluka ![]()
Ty jo, proplesknout oba.
A matku za tohle dvakrát -
Ještě je tu varianta, že by byl u své babičky, mé tety. Ta by k tomu byla svolná, ale ani to matka nechce. Chce ji mít jako babičku pro své dvě děti.
On je taky její dítě. No to jsem tvědavá jak tohle dopadne. Nutit péči jí nemůže nikdo a pokud ho nechce ani táta, k babičce nesmí… ![]()
@Villanelle Nechutny to je. To mas pravdu. Zvlast proto, ze kteroukoliv diskuzi tykajici se toho, ze se otec vykalel na vlastni dite, tady otevres, doctes dycinky to samy.
Ten kluk ma nejaky domov, myslim, ze po nejaky matce, proti ktere byl roky navaden, vubec neprahne. Za me je prase otec.
Nejspis moc ta matka nebude normalni. Kdyz ani babicku nehodla diteti doprat. Co to je? Protoze rodice zalozi rodinu novou jinde, tak spolecne dite to odnese?
@prokr Myslis, te pubertak touzi po matce, kterou roky nevidel?
@VitaminC Těžko bude chtít po těch letech k matce, na kterou otec roky kydá bůhví co…ale jako na místě toho kluka vidět, že mě nechce ani táta a kouká jak se mě zbavit…to je hnus…
@Monchichik Presne. Proto rikam, ze u me je hovado otec. I kdyz v nasi spolecnosti se porad tvarime hur na to, kdyz se na deti vykasle matka.
@Monchichik Ja se snazim to potlacovat. Pripada mi to nefer, ze kdyz se chlap chova jak hovado, tak rekneme no jó chlap. A kdyz totez udela zena, tak se svolavaj hromy blesky.
Na to abych kohokoliv z rodicu odsoudila jsou informace velmi kuse, cela historie je urcite mnohem slozitejsi a bohuzel zivot neni vzdy pohadka a uz vubec se stastnym koncem. Souhlasim ale s tim ze klukovi je uz dost let na to, aby se vyjadril sam, jeho nazor v pribehu chybi, ale mel by byt stezejni. Existuje-li varianta, ze by chtel byt s babickou a ona s tim tez souhlasi, tak jak uz tu bylo poznamenano, i kdyby se matka na hlavu stavela, tak babicka je dospela a muze delat, co uzna za vhodne. Pokud ona (narozdil od rodicu) rozdily mezi svymi vnoucaty nedela, tak jen dobre. Pripad tedy rozhodne netradicni a smutny, tak snad to dopadne tak, ze nasledky na budouci vyvoj toho hocha budou co nejmesi, uz tak si toho prozil dost.
@VitaminC píše:
@Monchichik Presne. Proto rikam, ze u me je hovado otec. I kdyz v nasi spolecnosti se porad tvarime hur na to, kdyz se na deti vykasle matka.
Jenze ty si do toho projektujes vlastni frustrace z toho, ze ti tu nekdo nekdy neco napsal. A mimo
chodem ja sama jsem zde nekolikrat psala, ze bych nikdy nebyla s chlapem, ktery ma nekde dite a nestara se o nej. Je mi uplne pecna, jestli se na vlastni dite vykasle otec nebo matka. Jsou hovada naprosto stejna a omlouvat si svuj nezajem tim, ze pubertak me určitě ani nechce a mam svuj zivot a to maj za to, jak si to tehdy zařídili je ubohost. Ale co se divit ve state, kde je dite zodpovědné za nezaplacenou popelnici, tak co bychom mu nedali zodpovednost za to, ze v sesti letech podlehl tlaku vlastniho otce.
@marra2 píše:
@prokr no to mi teda pověz prosím…jak víš, že matka o kluka nebojovala?vždyť zakl. jasne píše, že otec kluka naváděl proti ní. Si to laskavě přečti ještě jednou. Já nevím, co teď otec čeká…kluka chtěl pro sebe, to vyhrál. Teď je kluk v pubertě, otci se už nehodí, tak si najednou vzpomněl, že je tu ještě matka? No jako pardon, já se jí nedivím…
Nedivíš se jí, že chce ze svého života vyškrtnout vlastního 12ti letého syna? Máš dojem, že pro něco takového mohou existovat nějaké oprávněné důvody?
Zakl. píše, že se péče o chlapce a tyhle věci řešily před 6ti lety. To zrovna nevypadá, že by u paní byl prioritou boj o vlastní dítě. Spíš shánění dalšího chlapa a urgentní pořizování dalších dětí.
Tak pokud matka nemá vyloženě zájem o střídavou péči, a nechce situaci měnit, tak se nemusí bát.
Jak tady někdo psal, tak je to možnost a ne povinnost. Otec jí to nemá jak vnutit.
Asi by mu měla nějak citlivě říct, že na stávajícím stavu nehodlá nic měnit.
Je to život, já bych nesoudila. Nikdo z nás u toho nebyl.
@VitaminC píše:
@prokr Myslis, te pubertak touzi po matce, kterou roky nevidel?
Zakl. píše, že k ní jezdí občas na víkendy.