Dítě nechce matka ani otec

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81481
8.1.21 07:06
@Tomáš916 píše:
Oba rodiče jsou magoři, fakt neskutečný. A absolutně nechápu to zastávání se matky. Oba se pro mě chovají absolutně nepochopitelně. Chudák kluk, zničili mu život a nejsmutnější je, že to udělali ti co ho mají chránit. A divím se těm protějškům, že s někým takovým můžou být. Hodně smutný kino.

Nepochopitelné proto, že jsi to nezažila. To není o raciu, ale o emocích. Ona přišla o dítě, a jedna z mála možnosti, jak jít dál, nehodit si mašli je to v hlavě nějak preskladat, ukončit to, přestat doufat, milovat.. Je za tím strach (že se ta celá hrůza bude opakovat), obrovská bolest při vzpomínkách, které se možná v rámci zachování zdravého rozumu snaží léta vytesnit. Nelze to obnovit lusknutim prstů, zejména v situaci, kdy to „chci“ nevychází od dítěte. Tam je to riziko, že to bude nanovo, až se tatínek rozhodne. To není o zástavani se, to je zkrátka vysvětlení psychologického mechanismu, který nechteji někteří pochopit.
Na víně je ten rodí, který cíleně toho druhého odstrihava. Ten je ten prasak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
606
8.1.21 07:10

Pro matku jsem měla trošku pochopení do doby, než jsi zakladatelko napsala, že se jí moc nepozdává ani varianta, že by dítě bylo u babičky, protože ji chce pro svoje děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.21 07:16
@markytka3 píše:
Scio me nihil scire… ale za toto dam ruku do ohne, kdyby kdokoliv by mi chtel vzit jakymkoliv zpusobem me dite, tak to proste nepripustim! a to, ze otec byl psychopat, mel zname policie, u strougala, etc… jsou jen keci/y slabochu… a ze se matka sesype? co je to za obhajobu?… lucko, ty by jsi dala sve dite takto vsanc? na rovinu… ps. na tvoji otazku - ne, neverim, ze by nejake matce psychopat sebral dite… lide, co meli silu prekonali vetsi uskali, nez boj s psychopatem… pro mne jsou, v tomto pribehu, matka i otec sra.ci , nic vic, nic min.

V našich opatrovnickych soudech dochází k takovým prasarnam…, soudkyne se řídí dojmologii víc, než legislativou, takže věřím, že jo, u někoho psychicky labilnejsiho, kde protistrana je vlivny, silný, na venek slušný psychopat… Klidně to tak může dopadnout.

Klidně to může být obráceně, matka něco tají, vytesnila to i sama před sebou, že je/byla z nějakého důvodu opravdu výchovné nezpůsobila.
Nebo z každého něco.

Možné jsou obě varianty. Bez bližších podrobnosti a pohledu obou stran se tu my fakt pravdy nedomakne. Do toho prázdného prostoru neznalost si tu jen každá z nás projektuje svo zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jolka86
8.1.21 07:43
@Anonymní píše:
Otec nechce, aby syn šel do trvale péče matky, chce střídavku.

S tou babičkou to není tak, že by ho měla v péči ona, oficiálně by byl v péči matky, ale v tom týdnu by spal u babičky.

Nesuddte matku tak přísně, kvůli boji o dítě byla i na psychiatrii (což pak bylo použito proti ní). Asi před dvěma lety se obnovily víkendové návštěvy, ale sama mi řekla, že pocitově ho jako svého syna už nevnímá.

Tak, ať se jde léčit znova. Tady u nás byl případ, kluk už větší, ale matka si našla milence, chtěla rozvod a jen mladší dceru. O staršího syna neprojevila zájem, samozřejmě ho to zasáhlo, sáhl po něčem, aby vytěsnil, že o něj vlastní matka nestojí, začal brát drogy.
Nedokončil střední školu, začal krást doma věci, které prodával, aby měl na drogy.
Nesoudit přísně, všichni by se měli zapojit do nějaké mediace, léčby…kdyby otec zemřel, matka by ho nechtěla následoval by ústav, protože by babička nedostala od matky povolení? Ale její první syn, je těch dalších sourozenec.

• Citovat
  • Upravit
80147
8.1.21 07:55

To je strašný. Chudák kluk. Rodiče by zasloužili vyliskat hubu. A hlavně nějakou poradnu. Nemáte strach, že až si kluk uvědomí, že ho vlastní matka nechce, něco si udělá? Nejdřív ho zničí bojem o péči, jen aby se pomstili druhému, a teď ho dorazí? S takovou příbuznou bych rychle vyběhla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
8.1.21 07:58

@markytka3 Oslovila jsem svou tetu a ta mi pomohla. Ona je s mladym rada a jeste ji prihodim nejakou kacku.
Pak taky prisel covid, ja pracuju tak jeden az dva dny v tydnu a i zbytek rodiny a partner pracuji v trochu jinem rezimu. Partner muze mit HO prakticky kdykoliv. Takze mne paradoxne covid pomohl co se pece o dite tyka. No a ted jsem tehotna, takze vyhledove budu doma a hrozne se tesim na to, ze poprve v zivote nebudu muset resit hlidani, protoze do prace jsem sla, kdyz bylo synovi osm mesicu a od ty doby neresim nic jineho, nez naplanovani prace, smen, kdo vyzvedne.. Co se ex tyce, tak ten se ozve jednou za tri tydny, syna si vezme na vikend a pak se stejne od syna dozvim, ze ho dovezl ke svoji sestre. Ale mne to neva, ona ma farmu, kone a stejne stareho syna, takze mladej je tam spoko. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80147
8.1.21 08:00
@markytka3 píše:
Scio me nihil scire… ale za toto dam ruku do ohne, kdyby kdokoliv by mi chtel vzit jakymkoliv zpusobem me dite, tak to proste nepripustim! a to, ze otec byl psychopat, mel zname policie, u strougala, etc… jsou jen keci/y slabochu… a ze se matka sesype? co je to za obhajobu?… lucko, ty by jsi dala sve dite takto vsanc? na rovinu… ps. na tvoji otazku - ne, neverim, ze by nejake matce psychopat sebral dite… lide, co meli silu prekonali vetsi uskali, nez boj s psychopatem… pro mne jsou, v tomto pribehu, matka i otec sra.ci , nic vic, nic min.

I kdyby ten boj o syna proběhl kdovijak tvrdé, i kdyby jí otec vláčel po soudech, po policii, po psychiatrech, nechápu, proč by kvůli tomu odvrhla syna. Určitě by nenáviděla toho chlapa, ale ne to děcko. Takže - buď je matka skutečně,, zvláštní " a pak ty tahanice po rozvodu byly na místě, anebo je to celé troll. Pevně doufám, že je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1014
8.1.21 08:11
@Lama Lama píše:
Nepochopitelné proto, že jsi to nezažila. To není o raciu, ale o emocích. Ona přišla o dítě, a jedna z mála možnosti, jak jít dál, nehodit si mašli je to v hlavě nějak preskladat, ukončit to, přestat doufat, milovat.. Je za tím strach (že se ta celá hrůza bude opakovat), obrovská bolest při vzpomínkách, které se možná v rámci zachování zdravého rozumu snaží léta vytesnit. Nelze to obnovit lusknutim prstů, zejména v situaci, kdy to „chci“ nevychází od dítěte. Tam je to riziko, že to bude nanovo, až se tatínek rozhodne. To není o zástavani se, to je zkrátka vysvětlení psychologického mechanismu, který nechteji někteří pochopit.
Na víně je ten rodí, který cíleně toho druhého odstrihava. Ten je ten prasak.

Nezažil, ale o své deti bych prostě bojoval. Může to znít jako silacke reci, uznávám a sam nemám rád takové co by kdyby, ale když jde o děti, jsem si tim jistý. Všeho ostatního bych se vzdal, ale svych dětí nikdy. To je natolik silný, že prostě neexistuje, bojoval bych i když bych uz nemohl. A ona navíc má teď sanci klukovi všechno vynahradit a dokázat, že ona není ta špatná. Místo toho kluka nechce. Já to prostě nepochopím. Nechtít svoje dítě a je úplně jedno, co jí k tomu vede. Nějaký zachování rozumu. Co ten kluk, co z něho vyroste? To by jí melo zajímat ne svoje pohodlí. Měla by udělat vše proto, aby si k chlapci našla cestu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.21 08:21
@Tomáš916 píše:
Nezažil, ale o své deti bych prostě bojoval. Může to znít jako silacke reci, uznávám a sam nemám rád takové co by kdyby, ale když jde o děti, jsem si tim jistý. Všeho ostatního bych se vzdal, ale svych dětí nikdy. To je natolik silný, že prostě neexistuje, bojoval bych i když bych uz nemohl. A ona navíc má teď sanci klukovi všechno vynahradit a dokázat, že ona není ta špatná. Místo toho kluka nechce. Já to prostě nepochopím. Nechtít svoje dítě a je úplně jedno, co jí k tomu vede. Nějaký zachování rozumu. Co ten kluk, co z něho vyroste? To by jí melo zajímat ne svoje pohodlí. Měla by udělat vše proto, aby si k chlapci našla cestu.

Kluka nechcme stranou, že to je pro něj strašné, je naprosto bez debat.
Nic to nemění na tom, že to, co ona udělala je naprosoto přirozený obranný mechanismus, pokud člověk nedokáže to, co by si přál.
Ano, souhalsím, taktéž bych bojovala, ty by jsi bojoval. Ona také bojovala. Ale každý z nás má své limity. Ona je má bohužel třeba jinde, než ty nebo než já.
Fakt mi přijde odvážné to odsuzovat bez znalosti poměrů. Ale je fakt, že ty za tím vidíš něco jiného, než já.
O pohodlí to fakt není. Její psychologické mechanismy, jak se se ztrátou dítěte vyrovnat zktrátka vedli k tomu, že tu lásku k dítěti v sobě popřela. Ona k němu nepřistupuje jako k vlastnímu. A chrání tu vlastní rodinu před nebezpečí z venčí. Je to smutné, ale je to tak.
Nefunguje to lusknutím prstu.
Terapie by byla samo ideální. Ale ta funguje jen když člověk chce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.21 08:28
@inkakřivák píše:
I kdyby ten boj o syna proběhl kdovijak tvrdé, i kdyby jí otec vláčel po soudech, po policii, po psychiatrech, nechápu, proč by kvůli tomu odvrhla syna. Určitě by nenáviděla toho chlapa, ale ne to děcko. Takže - buď je matka skutečně,, zvláštní " a pak ty tahanice po rozvodu byly na místě, anebo je to celé troll. Pevně doufám, že je.

To není cílené odvržení ve smyslu - on za to může a kvuli tomu já toho haj.zla zapuzuju. To je mimovolní způsob psychiky, jak se s tím traumatem vyrovnat. Není to ideální. Ale fungujeto, jak jít dál.
Něco jako třeba Stockholmský syndrom. Také odporuje selskému rozumu, chování, které je na první pohled pro laiky zvláštní a těžko pochopitelné. Je to obranný mechanismus, který napomáhá oběti přežít v situaci, kdy není v jeho silách tu bezvýchodnou situaci změnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
8.1.21 09:03

Zakladatelko, podle mého názoru nemůžou matce nařídit střídavku, když jí nebude chtít sám syn. Je mu 12 let a jeho názor bude mít největší váhu. K tomu vyjádření matky, která o to ani nestojí, to jen podpoří. Takže je velká pravděpodobnost, že zůstane péče nastavená, tak jak byla.

Spousta lidí jí tu odsoudilo, ale já pro ní mám pochopení. Zažila jsem si spoustu soudních tahanic a chvilku to vypadalo, že taky přijdu o děti. Protože je den před tím, než šly za sociální pracovnicí, exmanžel manipuloval. Nasliboval jim, že je vezme do Afrika a pořídí jim opici, že je vezme do aquaparku atd., když řeknou, že chtějí být jen u něj. Byla jsem z toho psychicky na zhroucení. Měla jsem tehdy štěstí na příčetnou sociální pracovnici a dopadlo to uspokojivě. Ale kdyby ne, vím, že by se mi zhroutil celý svět. Na dětech mi enormně záleží a po našem psycho vztahu by to byl poslední hřebíček, do mé tehdy nalomené psychiky, což by exovi udělalo ohromnou radost. Pak úplně vidím, jak by říkal: „Vidíte děti, já vám říkal, že je Vaše matka blázen!“

Nechápu, kolik lidí jí tu odsoudilo za to, že šla dál a založila novou rodinu. Naopak je to známka toho, že svůj život úplně nevzdala. Snažila se zaplnit ten prázdný prostor. Rozsudek byl vynesen a pak už s tím toho člověk moc nenadělá. :nevim:

Pokud se k jejím novým dětem chová syn během víkendů zákeřně a jen přemýšlí, čím by zaškodil, tak je pochopitelné, že nestojí o střídavou péči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1607
8.1.21 09:43

Vy, kteří tady odsuzujete matku, jaká je egoistka a odmítá synovo štěstí i u babičky, četli jste doplňující příspěvek zakladatelky?

To není tak, že by soudně měla syna ve střídavce babička nebo by měla soudně stanovené dny. Soudně by měli střídavku otec a matka s tím, že po dobu, kdy by se měla starat matka bude syn u babičky.

Kdyby to takhle matka odsouhlasila, babička za měsíc-dva může říct, že se o vnuka starat nechce. A matka má soudně střídavku u dítěte, které nejspíš nenávidí jí i celou její rodinu. A změnit zpět to jen tak nepůjde.

Taky se nakrásně může jednat o manipulaci babičky, která se snaží matku „přivést k rozumu“.
Cesta do pekla bývá dlážděná dobrými úmysly…

A navíc, to není tak, že dítě půjde do ústavu, když si ho nevezme matka.
Otec se ho nevzdává, ale chce si odpočinout od puberťáka. Kterému nejspíš vštěpil nenávist vůči celému světu a matkám zvlášť, možná to hrál spiklenecky na „my dva jsme borci, ostatní nám nesahají po kotníky“ a teď se diví, že se to otáčí proti jeho nové rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
8.1.21 11:04

Hledat zpusoby

@Katy 7 píše:
Zakladatelko, podle mého názoru nemůžou matce nařídit střídavku, když jí nebude chtít sám syn. Je mu 12 let a jeho názor bude mít největší váhu. K tomu vyjádření matky, která o to ani nestojí, to jen podpoří. Takže je velká pravděpodobnost, že zůstane péče nastavená, tak jak byla.

Spousta lidí jí tu odsoudilo, ale já pro ní mám pochopení. Zažila jsem si spoustu soudních tahanic a chvilku to vypadalo, že taky přijdu o děti. Protože je den před tím, než šly za sociální pracovnicí, exmanžel manipuloval. Nasliboval jim, že je vezme do Afrika a pořídí jim opici, že je vezme do aquaparku atd., když řeknou, že chtějí být jen u něj. Byla jsem z toho psychicky na zhroucení. Měla jsem tehdy štěstí na příčetnou sociální pracovnici a dopadlo to uspokojivě. Ale kdyby ne, vím, že by se mi zhroutil celý svět. Na dětech mi enormně záleží a po našem psycho vztahu by to byl poslední hřebíček, do mé tehdy nalomené psychiky, což by exovi udělalo ohromnou radost. Pak úplně vidím, jak by říkal: „Vidíte děti, já vám říkal, že je Vaše matka blázen!“

Nechápu, kolik lidí jí tu odsoudilo za to, že šla dál a založila novou rodinu. Naopak je to známka toho, že svůj život úplně nevzdala. Snažila se zaplnit ten prázdný prostor. Rozsudek byl vynesen a pak už s tím toho člověk moc nenadělá. :nevim:

Pokud se k jejím novým dětem chová syn během víkendů zákeřně a jen přemýšlí, čím by zaškodil, tak je pochopitelné, že nestojí o střídavou péči.

A ja pro ni pochopeni nemam. Pokud nemas sve dite na prvnim miste, ( jako treba Tomas,) smekam chlape pred tebou a bohuzel vas moc neni ),tak to nemuzes pochopit. U me jsou deti a vzdy byly na prvnim miste a nedokazu pochopit, jak nektere zenske, kvuli chlapovi, deti odsunou. Vzdyt i ten nanzel, milenec muzou byt jednou ti byvali, ale deti nikdy. Az na stara kolena vse pochopime. Pracuji se seniory a vite ceho nejvic lituji? Ze detem neprojevovali dostatecnou lasku, malo je objimali, malo se jim venovali.Je skoda, ze nam to dojde tak pozde. Mam v okoli pripad, kdy deti, po rozvodu odmitaly svou matku. Zustaly v peci otce. Matka casto cekala pred skolou, chodila na jejich krouzky, zavody a vydrzela to tak delat skoro 2roky, az jednou, kdyz opet stala pred skolou, ji deti neignorovaly a zacaly se s ni bavit. No a zacaly k ni chodit. Dnes jsou na stredni a vysoke skole a kdyz jsem se bavila s tou starsi, tak mi rekla, ze si vazi mamy, ze to nevzdala, ze jim ukazala, ze jsou pro ni dulezite. O tom to je, o nasi vytrvalosti, pohodlnosti, ne o hledani duvodu, proc to nejde, misto toho, abychom hledali, zpusob, aby to slo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
8.1.21 11:15
@karinka píše:
A ja pro ni pochopeni nemam. Pokud nemas sve dite na prvnim miste, ( jako treba Tomas,) smekam chlape pred tebou a bohuzel vas moc neni ),tak to nemuzes pochopit. U me jsou deti a vzdy byly na prvnim miste a nedokazu pochopit, jak nektere zenske, kvuli chlapovi, deti odsunou.Vzdyt i ten nanzel, milenec muzou byt jednou ti byvali, ale deti nikdy. Az na stara kolena vse pochopime. Pracuji se seniory a vite ceho nejvic lituji? Ze detem neprojevovali dostatecnou lasku, malo je objimali, malo se jim venovali.Je skoda, ze nam to dojde tak pozde. Mam v okoli pripad, kdy deti, po rozvodu odmitaly svou matku. Zustaly v peci otce. Matka casto cekala pred skolou, chodila na jejich krouzky, zavody a vydrzela to tak delat skoro 2roky, az jednou, kdyz opet stala pred skolou, ji deti neignorovaly a zacaly se s ni bavit. No a zacaly k ni chodit. Dnes jsou na stredni a vysoke skole a kdyz jsem se bavila s tou starsi, tak mi rekla, ze si vazi mamy, ze to nevzdala, ze jim ukazala, ze jsou pro ni dulezite. O tom to je, o nasi vytrvalosti, pohodlnosti, ne o hledani duvodu, proc to nejde, misto toho, abychom hledali, zpusob, aby to slo

NO, to sice pochopit nedokáže, ale to není zde uváděný případ, že? Ona to dítě neodsunula kvuli chlapovi ( tedy minimálně ne tomu novému).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2216
8.1.21 11:23

@Lama Lama to je prece jedno, ne? Neexistuje preci zadny duvod, ze prestanu bojovat o vlastni 6lete dite. I kdybych se mela zadluzit, postavat pred skolou, na krouzcich, vzdyt je tolik moznosti, kde muzes potkat sve dite. Pokud ale predtim, nebylo jeji dite, to nejdulezitejsi, tak je jasne, ze se nemuze cekat, ze bude o nej bojovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí