Dítě nemá kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
6.3.19 16:23

Díky za tipy :palec: Je v páté třídě a příští rok se rozdělí třídy na sportovní a obyčejnou takže se děti smísí a kolektiv malinko obmění. Počkám tedy jestli se situace zlepší, pokud ne opravdu ji přeložím. Jinak mimoškolně dělá judo tam se taky tlačí na kolektiv a to ji opravdu baví, ale skaut by asi šel taky… :dance:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.19 16:24

Také jsem chodila do tzv. Složitého kolektivu, nějak jsem to přežila. Školu jsem ráda neměla, bylo to celé nepříjemné. Po několika letech byl sraz a opravdu se mi to nezdálo. Za me řešit s učitelkou, nebo školní poradkyní a uvažovala bych o změně školy.

• Citovat
  • Upravit
324
@Paralenka červená píše:
Vzalas mi to z klávesnice.

Mě taky! :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278

A to s tím kolektivem bojuje už pátý rok?
To je mi jí líto…já myslela, že je prvňák, možná druhák… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.19 16:26

@Mar__tanka1983 dceři je 10, přestěhovaní na vesnici jsme od září, jinak celý život bydlela ve městě kam chodí do školy. Dětí je ano cca 20, kluci se zatím kamarádí spíš spolu - vyvádí lumpárny. S jedním z nich se baví, občas jdou i společně ven. Tip s hřištěm je super, jak se oteplí určitě budem jezdit, to mě nenapadlo, ale je to logické. Díky

• Citovat
  • Upravit
Lalelale
6.3.19 16:27
@Mar__tanka1983 píše:
A to s tím kolektivem bojuje už pátý rok?
To je mi jí líto…já myslela, že je prvňák, možná druhák… :?

Ty jo já taky, tohle je hodně :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.19 16:29
@Anonymní píše:
Také jsem chodila do tzv. Složitého kolektivu, nějak jsem to přežila. Školu jsem ráda neměla, bylo to celé nepříjemné. Po několika letech byl sraz a opravdu se mi to nezdálo. Za me řešit s učitelkou, nebo školní poradkyní a uvažovala bych o změně školy.

Mluvila jsem teď znovu s dcerou a ještě zkusíme pár věcí, kdy zkusí reagovat jak jí poradím a uvidím zda to pomůže pokud ne zkusím se přes učitelku s rodiči holek. Já bych třeba chtěla vědět kdyby dcera někoho jiného odstrkovala dělala mu zle. Třeba jim domluví, pořád jsou to ještě děti a ne puberťáci tak snad holky na mámu maličko dají… pobavím se co radí učitelka.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.3.19 16:30

Jinak ano, bohužel to trvá docela dlouho. Proto to už řeším.

• Citovat
  • Upravit
3236
6.3.19 16:31
@Anonymní píše:
@Lalelale napadlo mě to, ale to dcera odmítá… nerada cokoliv mění :nevim:
@pristelepe protože bohužel bez maminky nikam nechodí takže na návštěvu pohrát si to úplně není a jít ven osamotě taky ne. Jinak s ní i její rodinou máme fajn vztah a dcera jí ve škole pomáhá, volají si a nějak fungují, ale ne vždy. Jednoduše není úplně zdravá to je vše. Nijak zle jsem to nemyslela. A k cigánkám - Ty by ses je domů vzala? No asi není, ale já nevím proč a ona taky ne, když se mě stále ptá co má udělat, aby ji měli děcka rádi… proto se ptám na radu :cert:

Já bych je domu klidně pozvala, pokud je jediný problém v tom, že to jsou Romky. Znám romské děti, které bych si domů klidně vzala bez jakýchkoli obav z něčeho. Znám romské děti, které bych domu vzala, ale věděla bych, že musím být jako ostříž. A znám romské děti, které bych domu nepozvala. Ale stejně tak to platí i u bílých dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.3.19 16:32

A jak teprve musí být té romské holčičce když k ní takhle všichni přistupují, jako k neplnohodnotné :zed: :zed: Myslíš že ona za svojí rodinu může? Alespoň že tvoje dcera to nevnímá tak jako ty.. Ach jo, český venkov se nezapře :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76492
6.3.19 16:32

ahá, tak když jste´se přistěhovali, tak to je jasné, děti už jsou dávno podvojicované :) a nováčky mezi sebe neberou, to je naprosto běžné - kdybys to nenapsala, chtěla jsem napsat, že možná je problém právě v tom, že se kamarádí s postiženou holčičkou a romkami, tím se totiž také z krutého dětského kolektivu vyčleňuje, kamarádí se s „divnými“ - pro děti je divná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.3.19 16:33
@Hlaholice píše:
Já bych je domu klidně pozvala, pokud je jediný problém v tom, že to jsou Romky. Znám romské děti, které bych si domů klidně vzala bez jakýchkoli obav z něčeho. Znám romské děti, které bych domu vzala, ale věděla bych, že musím být jako ostříž. A znám romské děti, které bych domu nepozvala. Ale stejně tak to platí i u bílých dětí.

Ano souhlas, přesně tak, mám stejnou zkušenost :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.19 16:35

@Celia ta to nevnímá nijak.. není ve třídě sama, má tam kamarádku, se kterou i bydlí ve stejném domě a sestřenici o ročník níž, ta propadla. Poznámka s venkovem je out, jsme z města, na vesnici jsme od září :mavam:

• Citovat
  • Upravit
218
6.3.19 16:36
@Anonymní píše:
Mluvila jsem teď znovu s dcerou a ještě zkusíme pár věcí, kdy zkusí reagovat jak jí poradím a uvidím zda to pomůže pokud ne zkusím se přes učitelku s rodiči holek. Já bych třeba chtěla vědět kdyby dcera někoho jiného odstrkovala dělala mu zle. Třeba jim domluví, pořád jsou to ještě děti a ne puberťáci tak snad holky na mámu maličko dají… pobavím se co radí učitelka.

Tak jestli to vezmeš přes rodiče holek, odrovnáš ji úplně. Oni všechno odkývou a pak si na ní smlsnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.19 16:38

@stinga přestěhovaní sice jsme, ale školu neměnila. Je tam od první třídy. S handicapovanou holčičkou to může být pravda. Je fakt, že mě to ani nenapadlo takto brát, ale na začátku ji nikdo neměl rád a dcera se jí dost zastávala.. tím se možná trošku vyčlenila :nevim:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

O Budulínkovi