Dítě nemá kamarády

Napsat příspěvek
Velikost písma:
76505
6.3.19 16:38
@Hlaholice píše:
Já bych je domu klidně pozvala, pokud je jediný problém v tom, že to jsou Romky. Znám romské děti, které bych si domů klidně vzala bez jakýchkoli obav z něčeho. Znám romské děti, které bych domu vzala, ale věděla bych, že musím být jako ostříž. A znám romské děti, které bych domu nepozvala. Ale stejně tak to platí i u bílých dětí.

tak já bych je v žádném případě nepozvala, romské holčičky mají romské bratry a tatínky - bratři od 12 žijí pohlavním životem(i romské holčičky) a tatínkové mohou přijít uklidit trošku víc byt - ne v takovém kolektivu bych svou dceru nechtěla vidět, kouření a fet je dalším bonusem, to raději ať nemá kamarádku žádnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.19 16:39

@pristelepe z toho jsem měla taky obavu… tak asi jen pohled učitelky a kdyžtak změnu školy asi tedy

• Citovat
  • Upravit
76505
6.3.19 16:42
@Anonymní píše:
@stinga přestěhovaní sice jsme, ale školu neměnila. Je tam od první třídy. S handicapovanou holčičkou to může být pravda. Je fakt, že mě to ani nenapadlo takto brát, ale na začátku ji nikdo neměl rád a dcera se jí dost zastávala.. tím se možná trošku vyčlenila :nevim:

děti jsou hodně kruté - já chodím na obědy do školní jídelny, a tam to člověk vidí to odstrkování a tak, a to jsou tam pod dohledem vychovatelky, takže si dovolí jen slovní výpady a že někoho vyhodí od stolu, to je naprosto běžné
blbé je, že dcera kvůli tomu pláče, měla by dělat, že jí to nevadí, ale to je asi těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
6.3.19 16:45
@Anonymní píše:
@Celia ta to nevnímá nijak.. není ve třídě sama, má tam kamarádku, se kterou i bydlí ve stejném domě a sestřenici o ročník níž, ta propadla. Poznámka s venkovem je out, jsme z města, na vesnici jsme od září :mavam:

Ale už řešíš co by na to řekli lidi :D :D no tvoje dcera taky jednu takovou má a přesto máš pocit že je nezačleněná. A jasně, že to před tebou vnímá jako ty, když jí takhle vychováváš, jsi nakonec její máma :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
6.3.19 16:48
@Anonymní píše:
Také jsem chodila do tzv. Složitého kolektivu, nějak jsem to přežila. Školu jsem ráda neměla, bylo to celé nepříjemné. Po několika letech byl sraz a opravdu se mi to nezdálo. Za me řešit s učitelkou, nebo školní poradkyní a uvažovala bych o změně školy.

Taky bych změnila školu. Také jsem měli ve škole složitý kolektiv. A bylo v něm dost šikanovaných a odstrcenych děti. A řekla bych, že se to týkalo hlavně děti slušných, které se neuměly dostatečně bránit. A ani bych se nedivila, kdyby byl problém právě v tomhle. Ono je dost možny, že v té třídě obecně nejsou žádná hlubší přátelství, ale ostatní děti v tom umí chodit a neřeší to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
847
6.3.19 16:49
@stinga píše:
děti jsou hodně kruté - já chodím na obědy do školní jídelny, a tam to člověk vidí to odstrkování a tak, a to jsou tam pod dohledem vychovatelky, takže si dovolí jen slovní výpady a že někoho vyhodí od stolu, to je naprosto běžné
blbé je, že dcera kvůli tomu pláče, měla by dělat, že jí to nevadí, ale to je asi těžké

právě, já bych se spíš zaměřila na to dceru nějak podpořit v tom, že na tom nic není, že s ní holky nekamarádí. Holky jsou někdy holt takové a neznamená to, že je dcerka špatná. Než jí násilně hledat kamarádku, snažila bych se jí dodat sebevědomí a ujistit ji, že někdy prostě nejde se všema kamarádit a že i tak není sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.3.19 16:51
@Anonymní píše:
Mluvila jsem teď znovu s dcerou a ještě zkusíme pár věcí, kdy zkusí reagovat jak jí poradím a uvidím zda to pomůže pokud ne zkusím se přes učitelku s rodiči holek. Já bych třeba chtěla vědět kdyby dcera někoho jiného odstrkovala dělala mu zle. Třeba jim domluví, pořád jsou to ještě děti a ne puberťáci tak snad holky na mámu maličko dají… pobavím se co radí učitelka.

s tímhle bych byla opatrná…
Já sem hodně přístupnej člověk, ale už vidím v barvách, jak mi někdo na školní schůzce řekne, že se můj Honza musí kamarádit s tím nebo oním a já mu to natluču do hlavy. Jo, sice se můžou vysvětlit věci jako tolerance, ale abych ho nutila? :think: Za prvé by se mi to moc nelíbilo, za druhé, by mě nejspíš stejně neposlechl (a když by byl parchant, tak by to ve škole danýmu spolužákovi ještě víc vosolil…) :?
Tak pozor, ať to není kontraproduktivní.

Jinak jestli to trvá pět let, tak se to teď podle mě už moc nepodaří srovnat. Děti už mají zaškatulkováno a nebude jednoduché na tom něco měnit.
Vem si, že by si třeba byla v práci, všichni tě měli za tu „divnou“, nikdo se s tebou nebavil. A pak najednou, by je něco osvítilo a začli ste bejt kámoši?? Po pěti letech denodenní spolupráce? A to jsme dospělí, takže si leccos rozumově vysvětlíme, pro ty děti je to půlka života…

Za mě doporučuju toho skauta. Tam se opravdu hodně jde po vzájemné pomoci, kamarádství, toleranci, spousta i slabších dětí se tam dokázala najít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31278
6.3.19 16:53

jinak chápu to správně, že ste bydleli ve městě, kam chodí do školy a od září ste se přestěhovali na tu ves - takže malá chodí stále do stejné školy, nebo měnila i tu školu?
To je docela důležitá infomace, a podle toho to chce i přistupovat k tomu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
6.3.19 16:54
@Anonymní píše:
Mluvila jsem teď znovu s dcerou a ještě zkusíme pár věcí, kdy zkusí reagovat jak jí poradím a uvidím zda to pomůže pokud ne zkusím se přes učitelku s rodiči holek. Já bych třeba chtěla vědět kdyby dcera někoho jiného odstrkovala dělala mu zle. Třeba jim domluví, pořád jsou to ještě děti a ne puberťáci tak snad holky na mámu maličko dají… pobavím se co radí učitelka.

Jakože půjdeš za rodiči ostatních dětí? 8o tak to holce určitě pomůžeš. Co by sis myslela, kdyby se ti na prahu objevila ženská a začala to vykládat, že vaše Andulka se nechce kamarádit s jejich Pepičkou a ať to začneš řešit? Já bych ji poslala do háje a myslela si, že se naši Andulce ani nedivím, že bude Pepička nejspíš po mamince.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.19 16:57

@Mar__tanka1983 @terien Ano přesně tak, škola se neměnila. Jinak ne opravdu jsem nikomu na prahu zvonit nechtěla. Chtěla jsem normálně na třídních schůzkách oslovit maminky těch dvou, které se s dcerou baví, ale pouze pokud nemají tu druhou a jak jim přijde do školy moji dceru odkopnou. Tudíž ne, že moji dceru nemusí a já chci, aby ji měly rády, ale že běžně se s ní baví a pouze ve třech se už s ní bavit neumí. A tam si myslím, že by domluva pomohla. Samy nejsou takové hvězdy, že by je celá třída milovala. Mají sebe a když nemají sebe tak mají moji dceru. Snad jsem to napsala srozumitelně.

• Citovat
  • Upravit
34473
6.3.19 17:02
@Anonymní píše:
@Mar__tanka1983 @terien Ano přesně tak, škola se neměnila. Jinak ne opravdu jsem nikomu na prahu zvonit nechtěla. Chtěla jsem normálně na třídních schůzkách oslovit maminky těch dvou, které se s dcerou baví, ale pouze pokud nemají tu druhou a jak jim přijde do školy moji dceru odkopnou. Tudíž ne, že moji dceru nemusí a já chci, aby ji měly rády, ale že běžně se s ní baví a pouze ve třech se už s ní bavit neumí. A tam si myslím, že by domluva pomohla. Samy nejsou takové hvězdy, že by je celá třída milovala. Mají sebe a když nemají sebe tak mají moji dceru. Snad jsem to napsala srozumitelně.

Tak si dej pozor, aby svým dcerám nedoporučily, aby se s ní přestaly bavit úplně, když z toho maminka dělá takovou kovbojku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
785
6.3.19 17:02

Teda tohle mi prijde jako sileny napad - promluvit si s maminkama… Holky se proste spolu kamaradi vic nez s Tvoji dcerou, tak to v zivote preci chodi vsude a zadna domluva s tim nic neudela… Kdyby po Tobe dnes nekdo chtel, at misto jedne nejlepsi kamaradky mas vzdycky dve a vsude budete spolu ve trech a musis se k nim chovat stejne, tak si pomyslis, ze se ten dotycny zblaznil… A to jsme dospeli… ( a tak uz pro nas kamaradstvi neni to nejdulezitejsi v zivote…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.3.19 17:06

Já jen vysvětlila jak to myslím. Dělat to nebudu, byl to pouze nápad. Jinak ono je to těžké takto vysvětlit, ale ony se i mezi sebou hádají a dceru střídavě používají jako tu záchranu co s něma bude. Není to tak, že jsou BFF a dcera jim do toho přicmrndává spíš to vnímám tak, že jsou to přelétavé potvůrky a docela jim to vyhovuje jenže dcera změny nesnáší a prostě stojí o něco stálého co jí ty dvě na chvíli dají a pak vezmou a ona je z toho jednoduše nešťastná.

• Citovat
  • Upravit
218
6.3.19 17:06
@Anonymní píše:

Jo, tak tohle je bezva nápad, jak kromě už neoblibené dcery ztrapní ještě sebe. To myslíš vážně? Být rodiči těch dětí, tak jim doporučím se s tvoji dcerou nebavit, když to tak prožíváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
6.3.19 17:07
@stinga píše:
tak já bych je v žádném případě nepozvala, romské holčičky mají romské bratry a tatínky - bratři od 12 žijí pohlavním životem(i romské holčičky) a tatínkové mohou přijít uklidit trošku víc byt - ne v takovém kolektivu bych svou dceru nechtěla vidět, kouření a fet je dalším bonusem, to raději ať nemá kamarádku žádnou

To máš tolik předsudků? Nebo tolik špatných zkušeností? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati