Dítě po ivf

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
13714
13.3.14 13:15

A když se zamyslím, tak si řeknu, že není úplně od věci si myslet, že by to mohlo teoreticky být jiné. Že je něco jiného být počatý v láskyplné náruči rodičů než na skle někde v živném roztoku. Proč ne? :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4605
13.3.14 13:16

Když to přeženu, neměli by se děti po IVF někde izolovat? :roll:.Mám po IVF děti 7let a 2,5roku a jsou naprosto v pohodě. Ta starší mi přijde že je od malinka napřed. Ani u jedno těhotenství jsem nevěděla co to jsou těhotenské nevolnosti, oba porody byli bezproblémové. Znám dost maminek s dětmi po IVF a žádná nepozorujeme že by naše děti byli jiný než děti početé přirozeně. Samozřejmě že jsou děti počaté tak i tak a jsou postižené. Kamarádka obě těhotensství prozvracela od začátku do konce, porod nic moc a děti má počatý přirozeně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.3.14 13:17

@julie74 Přesně tak. U dětí po IVF může být jisté jisté riziko, ale díky jiným vlivům, ne kvůli tomu, že byly počaty v Petriho misce :roll:
Tyto děti by měly problémy i tak, díky genetické výbavě. Pokud doktor tohle řekne a neví, proč vy jste IVF podstoupili (třeba jen nemáte rádi sex, že? :lol: ), tak si stojím za tím, že je idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15225
13.3.14 13:17

@Virginia Ale ani všechny děti přirozeně počaté nebyly počaty v láskyplné náruči. ;) Bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.3.14 13:18

@Virginia Víš kolik lásky porozumění a vzájemné podpory jsme potřebovali k tomu, abysme si tím martyriem prošli? Naše dítě je z lásky možná víc, než děti jiné :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
13.3.14 13:20

@flos doktor asi bumbal nebo tak něco.. odkdy jsou děti z IVF jiný? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
13.3.14 13:20
@Ukulina píše:
@Virginia Ale ani všechny děti přirozeně počaté nebyly počaty v láskyplné náruči. ;) Bohužel.

Já vím. Navíc, v době skutečného početí je už i ta náruč někde pryč.
Ale i tak - nepřijde mi to až tak nesmyslný argument, jak se na první pohled zdá. :think:
A přece nikdo neříká, že děti z ivf jsou divný.
Jen připouštím, že to nějaký vliv na něco mít může, proč ne? :nevim:

Potvrdí či vyvrátí to však jen seriózní studie.
Tak až američtí vědci přestanou zkoumat vliv syslů na tvorbu tornád, můžou začít s tímto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.3.14 13:22
@Virginia píše:
Já vím. Navíc, v době skutečného početí je už i ta náruč někde pryč.
Ale i tak - nepřijde mi to až tak nesmyslný argument, jak se na první pohled zdá. :think:
A přece nikdo neříká, že děti z ivf jsou divný.
Jen připouštím, že to nějaký vliv na něco mít může, proč ne? :nevim:

Jo, proč ne. Ale doktor se prý vyjádřil, že u některých dětí tyto případy bývají. A to je velký rozdíl. Ono je to nějakou studií dokázané? A jinou ověřené? K tomu, že to je idiot ještě připojuji, že je to patrně bigotní idiot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691
13.3.14 13:23
@jessikka píše:
@Virginia Víš kolik lásky porozumění a vzájemné podpory jsme potřebovali k tomu, abysme si tím martyriem prošli? Naše dítě je z lásky možná víc, než děti jiné :jazyk:

Hezký, to je chytrá poznámka - já mám před devátým pokusem, jestli se dítě někdy povede, bude moci až do střední školy chodit s frňáčkem nahoru, protože tolik lásky a energie nainvestovali do málokterého spolužáka. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7740
13.3.14 13:23

Průhledný pokus o flame.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
13.3.14 13:24

Nevěřím slepě doktorovi, proto se na to ptám :) mám dvě děti, první přirozené otěhotnění a vše v pohodě, druhé po ivf a hned mi nabízeli rizikové těhotenství a cpát do sebe léky na udržení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
13.3.14 13:25
@julie74 píše:
Hezký, to je chytrá poznámka - já mám před devátým pokusem, jestli se dítě někdy povede, bude moci až do střední školy chodit s frňáčkem nahoru, protože tolik lásky a energie nainvestovali do málokterého spolužáka. :mrgreen: :mrgreen:
:palec:
Především ta energie je nesrovnatelná :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714

@jessikka Pokud to lékař řekl, zřejmě měl důvod. Je-li tím důvodem fakt, že je idiot, těžko posoudit.
Je-li tím důvodem fakt, že za poslední dvě desetiletí se mu tam kumulují děti s problémy po ivf, pak bych třeba požádala o vysvětlení, zda má nějaká fakta, která jeho tvrzení potvrzují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14691

Dokud neocituje studii, a jsou, ne že ne, na to je to moc velká věc, tak hlasuji pro idiota. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167

@flos Ahoj, my máme díky ivf 3 krásné a ZDRAVÉ děti! pŘEDSTAVOVALA JSEM, ŽE děti budu dělat trošinku romantičtěji, ale je to fuk, protože je máme a jsou naše a ZDRAVÉ. Děti se rodí nemocné když jsou počaté doma, či pomocí lékařů… Toť můj názor!!! :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí