Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@wobludka píše:
@julie74 však píšu že je dávno odbouranej, ale když v tom jejich programu (alespoň u nás) zaškrtneš že je to po IVF, vyleze Ti nějaké riziko, když k tomu zaškrtneš že byl aplikován pregnyl (bez ohledu na to kdy, někdy se píchá i v těhotenství na udržení), tak vyjde riziko řádově jiné. Taky jsme na to koukali s otevřenou pusou, z toho je znát že se ta rizika musí brát s rezervou. Logicky to vliv nemůže jak píšeš - je to věc programu
Jo takhle. No to je taky vtipná historka
to by jsme mohli plynule přejít ke spolehlivosti různých testů v těhotenství.
na to je venku moc hezky ![]()
@julie74 uznávám že to byl trochu odbočující myšlenkový pochod
v práci na mě trochu svítí, víš ![]()
@wobludka píše:
@julie74 uznávám že to byl trochu odbočující myšlenkový pochodv práci na mě trochu svítí, víš
Ale zajímavej
Ne, mě samozřejmě trochu štve představa, že pokud otěhotním, tak v historicky nejhorším zdravotním stavu, který jsem zažila a taky sama vyrobila. Takže je mi jasné, že to není pro dítě ideální. No ale na světě leccos není ideální
![]()
@julie74 myslím že příroda má zvláštní smysl pro humor, protože to co mi přivodilo dítě svou přítomností v mým břiše, proti tomu bylo i IVF procházkou růžovým sadem (to přirozeně počaté bylo stejně tak nemožné). Takže zatímco se dětičky rochnily jak prasata v žitě, já si měsíce myslela, že to nemůžu přežít. Hlavně s tím prvním jsem si fakt šáhla na dno. A těch srágor co jsem spapkala. Ale zase pořád lepší než dítě ve 27tt na vzduchu…
Janaaaa- v porodnici mi rekli, ze se ptaji kvuli statistice, na porod to urcite vliv nema.
Holky, my máme v propouštěcí zprávě z neonatologie, že děti jsou z IVF…
Jinak je jim 20 měsíců a jsou úplně v pořádku, nemocní byli párkrát a nic jiného jsme neřešili… A naopak znám děti přirozeně počaté a mají problémy
nemyslím si, že by způsob početí hrál nějakou větší roli, to spíš genetika a průběh těhotenství a porodu
Mám obě holky po IVF. Ze starší chodím na neurologii a na RHB, jen v důsledku špatně vedeného porodu. Mladší byla venku za 4min a je úplně v pořádku. Je to nesmysl.