Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím a prosím o zkušenosti maminek či tatínků s covidem u ratolestí. Můj syn 2,5 roku má covid, první dny jen nějaké lehké symptomy, teď tři dny horečky k 39,3. Paralenove čípky nic moc horečku nestáhnou, zabírá jen Nurofen. Kašle, ale není to neustále. Jen nad ránem už ho to dráždí hodně a vstává v pět kvůli tomu kašli. Ráda bych četla jak dlouho trvaly horečky u jiných dětí a takovýmto průběhem covidu. Už jsem si myslela, že je špička za námi, ale zdá se mi to stejné ne-li horší. Děkuji za info
Můj syn ale starší 11 let měl horečky asi 4 dny hlavně večer mu to vždycky vylezlo neměl teda až takové nejvíc myslím 38,6 ale měl kašel přetrval dlouho snad 2 týdny ale já jsem s ním šla na test až později protože se mi to nezdálo tak jsem mu udělala doma test a vyšel pozitivní tak pak jsem šli na PCR
Kamarádky syn měl vysoké horečky a jednu noc až lapal po dechu. Ale šlo to prostě ve vlnách v tomhle je ta nemoc zrádná, vypadá to, že dobrý a ono přijde ještě zhoršení. Měli otevřené okno, aby se mu lépe dýchalo, a přesto skončili v nemocnici.
Věk 4 roky.
Syn 5 let, nemocný aktuálně. První horečky se objevily 14 dní zpátky v neděli v noci, kašel, rýma. Ve středu jsme byli u dr. s tím, že je to klasická viróza. Horečky mu trvaly do čtvrtka. Kašel ošklivý, dávivý, zelená rýma, velká únava. Horečky ale nebyly přes 38,5. Teď 3 dny zpátky se vratily večerní febrilni špičky (teprve teď ve středu pozitivně testován). Kašel stále, zelená rýma stále, nic nezabírá. Stěžuje si na bolest nozicek, hlavy. Dnes v noci jsem už trochu váhala, zda někam volat nebo ne. Poplakaval ze spaní a měl párkrát za noc takové lapave dechy. V pátek jsem kontaktovala pediatru o tom, že syn je pozitivní a už nevím, co s ním. Prý nemám plašit a mám být trpělivá.
Moje deti maji covid za sebou - dcera 9 let mela ATB a to nemeli horecky - asi bych pozadala lekare o poslech.Nase pediatricka byla ochotna po pracovni dobe.
Damy, maminky - drzte se ![]()
Ale asi je to jak u koho u nás covid máme všichni prostřední syn úplně bez příznaků dneska mu končí izolace další byl ten 11 letý co měl ty horečky ten už je taky tomu končí izolace zítra dceři a mě končí v úterý ale dcera bez příznaků a já kašel, rýma a ztráta čichu a několikrát denně se mi hůř dýchá a pak to přejde a já jsem ještě těhotná a přítel ten to chytil jako poslední ten je až do pátku v izolaci a měl jeden den horečku, měl i rýmu a občas zakašle ale vesměs je ok takže každý to snáší jinak
@Králičice Naše dětská v tomto ochotná není, ale už to u nás trvá 14 dní. On má skoro ty 2 týdny ten kašel v noci někdy tak urputný, že se mi pak už vyčerpaný ubreči v náručí. Přes den je jinak docela v pohodě, víc teda odpočívá, ale na druhou stranu si i hraje. A to, že se ty horečky vratily, mě hodilo do nějaký depky. V nose má 14 dní zelený rosol místo rýmy ![]()
@lovean My ho máme taky všichni, naštěstí manžel jen rýma, trochu únava, ztráta chuti a čichu, tak se aspoň může postarat o malého. Já od středy jenom ležím a dojdu si na wc.
No já jsem taky těhotná a asi i dost víc nervózní. Dneska si zdříml po obědě což normálně nespí a probudil se zase s vysokou horečkou a pláčem ať je ta nemoc pryč. Skoro se nemohl nadechnout. Chtělo se mi brečet taky. No snažím se být stále pozitivní. S obavami očekávám noc.
@citlivaduse já taky ležím jsem zesláblá a z toho se nějak nemůžu vyhrabat ale budu muset začít vstávat ve středu mám jít na důležité vyšetření které už nesnese odklad už jsem ho musela odložit tak snad to zvládnu
@HanaSolo a chápu je to těžký já naštěstí u dětí už mám vše v pořádku ale já se pořád jen modlím ať už jsem ok protože už screening dál odkládat nemůžu už jsem na něm měla být ale já už budu v úterý 14 dní od pozitivního PCR testu
Hele úplně to samé měl můj syn (paralen taky nic jen nurofen) i stejně vysoká teplota a kasel. Nikdo ho netestoval ani nechtěli. Prý tohle je všude
. Každopádně on měl k tomu i rýmu…tak že mu obě uši pichali… A dali ATB. Crp měl 8 ![]()
@Anonymní píše:
Hele úplně to samé měl můj syn (paralen taky nic jen nurofen) i stejně vysoká teplota a kasel. Nikdo ho netestoval ani nechtěli. Prý tohle je všude![]()
. Každopádně on měl k tomu i rýmu…tak že mu obě uši pichali… A dali ATB. Crp měl 8
Manžel a syn byli na testech až, když já byla u svý dr., ta mi udělala antigen a bylo jasno..
@HanaSolo těch nocí se taky bojím, protože ty jsou nejhorší
Děkuji moc za reakce, je fajn vědět, že v tom člověk není sám. Čekám dvojčata a po předchozím potratu jsem tak nějak riziková. Naštěstí u nás s manželem to nebylo tak hrozné. Jsme očkování, ale i tak je to hnusná nemoc. A malinký, který už chápe, že je s ním něco v nepořádku…no to je mi hrozně líto když mu nejde pomoct