Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobry vecer, rada bych se zeptala jestli tu ma nekdo zkusenosti s darcem spermie -jak to probiha a vse k tomu. Diky. ![]()
@Anonymní píše:
@Leonka88 Nevím, co by tě konkrétně zajímalo. Jako prakticky? Nebo myslíš zajít s dárcem do CAR?
Zajima me kam zajit a pozadat o to, jestli se to plati, jak dlouho to trva, apod..
Tak hlavně musíte být dva!!!
Pokud zjistí v CAR špatný spermiogram nabídnou dárce. Samotné ženě metody IVF s dárcem neudělají.
Jak dlouho to trvá??? záleží kdy dostanete termín návštěvy a pak musí být žena stimulovaná od 2 dne MS… kolik to stojí??? záleží na lécích (doplatkách) a metodách a jestli tam je účast pojišťovny
mám dvě holky z IVF s manželem
první na pojišťovnu byl doplatek za léky a ostatní cca 30tis to mám starší dceru
a z 5IVF mám tu mladší a to nás stálo 105tis…nepočítám to mezi
Verča
Pokud jsi zcela OK, da se s darcem provest i inseminace, coz je „za par korun“ a bez vetsich zasahu do tela a tuny leku, nezbytnym predpokladem ale je zajit do CARu s chlapem, ktery se jim tam upise, ze bude otcem on. Podrobnosti ti sdeli jakykoliv CAR, kam je treba se objednat, doporuceni doktora netreba.
@ugluk To zni lip. Mam pritele, ale po urazu bohuzel nema prirozeny vyron semene. Ptam se jen predbezne. Ten CAR je v kazdem kraji? ![]()
@Leonka88 v kazdem kraji je jich mnoho, dnes je to velky byznys. Hledej centrum asistovane reprodukce. Existuji i operacni metody, jak ziskat spermie, jsou-li ve varlatech nejake, ale to uz je ponekud financne narocnejsi a jinak nez pres IVF by to pak neslo. Ale v klidu bych se nekam objednala a nechala si vysvetlit veskere moznosti, jake mate, minimalne konzultace jdou na pojistovnu, inseminace taky, jen ten poplatek za darce je (v radu stovek, tipla bych, ale ceny se mohou lisit).
@Leonka88 Přesně jak píše ugluk - pokud jsi ty v pořádku, je možné podstoupit inseminaci s dárcovským spermatem. Platí se za každou dávku cca kolem 2.000 Kč, je to s minimem hormonů, dá se dokonce i v nativu, čili bez hormonální stimulace. Mám z dárcovské inseminace 2 děti, obě bez jakékoliv hormonální stimulace a obě na třetí pokus. ![]()
Jinak pokud má partner zachovánu spermatogenezi, ale pouze to nejde přirozeně „ven“, tak vám zřejmě nabídnou některou z metod MESA/TESE - jde o odběr spermií nebo jejich zárodků z varlete.
CARy jsou většinou v každém větším městě.
Kamarád byl na operaci a z varlat mu získali sperma mají holčičku. V každém kraji jsou centra já jsem z Prahy a prošla jsem jich několik.