Nezvládám domácí práce

37
26.11.16 13:45

Nezvládám domácí práce

Jsem v pátém týdnu a mám trochu bolesti břicha (asi z růstu dělohy). Vypozorovala jsem, že se hodně zadýchávám. Nezvládám dělat lehké domácí práce jako povysávat, umýt podlahy, převlíknout postele (vše dělám hodně pomalu). Všechno mě to hrozně zmáhá, popichává mě v břichu, kolem pupku i výš, jsem hodně zadýchaná (nejsem obézní, mám 60kg). Je to normální? První kontrolu mám v následujícím týdnu. Zatím bych to chtěla minimálně do třetího měsíce utajit, ale jsem hotová už teď a co pak s velkým břichem to nevím. Myslíte, že úklidem nějak ohrožuju dítě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
34304
26.11.16 13:48

@ajanab Tak běžným úklidem určitě dítě neohrožuješ, tvoje potíže nemusí mít s těhotenstvm souvislost :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59415
26.11.16 13:51

@ajanab já v prvních týdench furt spala, ráno se probudila a už si říkala at je večer, kolikrát jsme si řekla že si jen lehnu a do pár minut jsme spala, prospala jsem šíleně hodin do 10 tt ale mě bylo i hodně špatně takže jsem pořád polehávala :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12330
26.11.16 13:56

Taky jsem byla strašně unavená, dokonce se stávalo, že jsem v práci prospala ranní porady. Asi kolem toho 3. měsíce to přešlo a už jsem tolik unavená nebývala, to pak zas kolem toho 7. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34304
26.11.16 13:57

@Markéta80 Taky jsem byla hodně spavá ale je divné že se zakladatelka tak zadýchává :think: Nevolnosti, spavost, nechuť k čemukoliv je normální ale to zadýchávání mi přijde divné, asi bych se poradila s lékařem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.11.16 14:03

Dítě neohrožuješ. Unavená být můžeš, já první trimestr chtěla spát i za chůze. Druhý byl v pohodě a třetí jsem byla tak vyřízená, že jsem nedokázala stát u sporáku a míchat třeba omáčku, musela jsem si tam brát židli a sedět u toho. Dělal to tlak. Kolikrát jsem měla diastolický třeba 60, to se mi chtělo únavou umřít. Zadýchávání ale nevím, proč máš, to mě nenapadá, co by to mohlo způsobovat v téhle fázi těhotenství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.11.16 14:06

Bylo by dobré si měřit tlak a puls. To zadýchávání může způsobovat srdce, které bije rychleji než normálně. A to se v těhotenství stává celkem běžně. Pokud půjdeš k lékaři a budeš už vědět jak na tom s tlakem a pulsem jsi, bude moct případné problémy řešit. Jinak neboj, já jsem se nezvládala skoro ani najíst natož něco dělat doma :D.

• Citovat
  • Upravit
5668
26.11.16 14:13

Také se zadychavam prý je to z toho důvodu že musíš okyslicovat větší množství krve které ti tělo začíná produkovat…stejně tak může dojít bušení srdce…ja nevím mám 3 létě dítě musím zvládat domácnost i se zadychavanim, pupkem, nevolnostmi než jsem musela na rizikové zvládala jsem i fyzicky náročnou práci a k tomu 3 lete dite… těhotenství není nemoc nevim nějak se rozjíždí trend sedět s nohami nahoře hlavně aby bylo vše ok..my do toho ještě rekonstruujeme dům a musím vše zvládat..takže pokud nekrvacis nevidím důvod řešit to ze bezny úklid může škodit dítěti..jsi zdravá? Tak si užívej těhotenství protože miminku běžnými věcmi vážně neuškodis..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
26.11.16 14:13

Těch prvních pár týdnů zezacatku jsem prakticky jen pořád spala, trvalo to tak od šestého do patnáctého tydne. Potom to přešlo, a to stejně zas nastává teď ve třetím trimestru. Bušilo mi srdce a veškerý domácí prace jsem delala na etapy.

Zadychavani spíš bude třeba i psychicky, ještě tě nemá co utlačovat. Nebo od srdce, které se víc namahá.

Odpočívej, nepretezuj se a neres to. Těhotenství je prostě doslova a do písmene jiný stav. ;)

Domácí na pracema miminko vůbec nijak neohrožujes. Ja ještě v 16.tydnu jezdila na kole. ;-) Miminko v břiše je odolné a dobře chráněné plodovymi obaly a dělohou.

Příspěvek upraven 26.11.16 v 14:16

• Citovat
  • Upravit
69235
26.11.16 14:15

@samanta2208 větší množství krve hned takhle v pátém týdnu? Vždyť pátý týden je sotva týden, kdy vynechala menstruace. Později ano, ale v pátém týdnu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
26.11.16 14:16

@terinka4444 Netuším jen říkám co mě řekl doktor a měla jsem to taky už od začátku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59415
26.11.16 14:24

@arinecka tak určitě probrat, no je to jiný stav ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.11.16 14:39

@samanta2208 Já se taky zadýchávala a zjistili mi sinusovou tachykardii. Měla jsem od začátku nařízený klidový režim, jinak bych musela užívat betablokátory. Je pravděpodobné, že u zakladatelky se jedná jen o počáteční obtíže v těhotenství, ale to není důvod bagatelizovat je. Já zase nechápu přístup - jsi těhotná, ne nemocná tak musíš zvládnout všechno. V prvním těhotenství jsem ještě v pátém měsíci vykládala kamion, ve druhém jsem od začátku nezvládala vůbec nic. Každá jsme jiná, každé těhotenství je jiné. Opravdu se to nedá měřit jedním metrem.

• Citovat
  • Upravit
6879
26.11.16 14:40

Ja jsem byla vyrizena nejvic v prvnim trimestru, a to jsme jeste prebirali novostavbu a vse do toho zarizovali nabytkem, jednou jsem usnula s hadrem v ruce ve vestavene skrini a hlavu jsem mela polozenou na polici :mrgreen:
Ted jsem kolem 32tt a bricho nemam skoro zadne, pohybliva jsem furt stejne a naprosto bez potizi. Narust vahy mam 3 kg, resp. 0 kg, neb pri stehovani jsem 3kg shodila a do prace budu chodit az do 38tt, tedy pokud neporodim driv.
Kazda zena je jina, vc. jejiho tela. Znam i takove, ktere jsou na nemocenske od okamziku, kdy pocuraly papirek a pak jsou hin z toho, ze uz maji 20 kg ve 32tt nahore.
Zase pokud jsou pro to objektivni potize, nebo nevyhovujici pracovni podminky, nereknu ani popel.
Ve Tvem pripade bych zasla za praktikem a nechala se proklepnout, to dychani tehotenstvim muze a nemusi souviset. Drzim palce, at je vse ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
26.11.16 14:45

@Janli já měla každé těhotenství jiné a každé jsme musela zvládat takže proto to nechápu zas já pokud nejsou vážně zdravotní problémy dá se se zatatymi pestmi zvládnout vse

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí