Nezvládám domácí práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
26.11.16 14:46
@Janli píše:
@samanta2208 Já se taky zadýchávala a zjistili mi sinusovou tachykardii. Měla jsem od začátku nařízený klidový režim, jinak bych musela užívat betablokátory. Je pravděpodobné, že u zakladatelky se jedná jen o počáteční obtíže v těhotenství, ale to není důvod bagatelizovat je. Já zase nechápu přístup - jsi těhotná, ne nemocná tak musíš zvládnout všechno. V prvním těhotenství jsem ještě v pátém měsíci vykládala kamion, ve druhém jsem od začátku nezvládala vůbec nic. Každá jsme jiná, každé těhotenství je jiné. Opravdu se to nedá měřit jedním metrem.

já v prvním s manželem svépomocí přistavila celou jednu velkou místnost, komplet, v pondělí jsme dopoložili koberec, ve čtvrtek osadili dveře a v pátek jsme porodila, a super. Ješět v pátém měsíci jsme byla ve Francii lyžovat a pohoda. Druhé těhotenství mě zmáhalo už hodinu po sexu snad :mrgreen: tam jsme byla vyřízená maximálně, ne nemocná, celkově úplně vyřízená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.11.16 14:51

@samanta2208 Holka nedá! Nejsem žádná cíťa, ale já při druhým jen ležela na gauči a modlila se, aby už to bylo za mnou. Až na tu tachykardii jsem byla zdravotně v pořádku, ale jinak jsem občas prosila muže jestli by mě nemohl utratit :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
Janli
26.11.16 14:54

@terinka4444 Tak to máš dobrý, že až po sexu :mrgreen:. Já jsem chlapovi s vážnou tváří řekla ať si najde milenku :D. Já byla po porodu nejšťastnější matka v okolí, protože to nejhorší jsem měla za sebou. Péče o dítě už byla brnkačka!

• Citovat
  • Upravit
5668
26.11.16 15:05

Holky já si pár měsíců před těhotenstvím prošla bolestmi které se ani k porodním nedají přirovnat prošla jsem snad rentgenem celého těla..nikdo nevěděl co se mnou..nemohla jsem zvednout ani vlastní dítě..teď už je to lepší ale pořád s jinými těhotenstvími se to nedá srovnat a i přes to funguji asi teda zvladam i to co jiné ne ;) jsem terminátor evidentně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2098
26.11.16 15:24
@samanta2208 píše:
Holky já si pár měsíců před těhotenstvím prošla bolestmi které se ani k porodním nedají přirovnat prošla jsem snad rentgenem celého těla..nikdo nevěděl co se mnou..nemohla jsem zvednout ani vlastní dítě..teď už je to lepší ale pořád s jinými těhotenstvími se to nedá srovnat a i přes to funguji asi teda zvladam i to co jiné ne ;) jsem terminátor evidentně.

Prislo se na pricinu bolesti? Co pomohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
26.11.16 15:36

V pátém týdnu jsi asi 10 dní těhotná teprve!!! Těhotenství neni. Nemoc. Já jsem potřetí těhotná, ale dělám vše. Taky mi přijde, že spousta žen si stěžuje jak je jim blbě, vezmou si nemocenskou a jsou doma :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
26.11.16 15:59
@Lamátko píše:
V pátém týdnu jsi asi 10 dní těhotná teprve!!! Těhotenství neni. Nemoc. Já jsem potřetí těhotná, ale dělám vše. Taky mi přijde, že spousta žen si stěžuje jak je jim blbě, vezmou si nemocenskou a jsou doma :nevim:

Těhotenství není nemoc, to máš pravdu ale každá žena to snáší jinak, některá může dělat cokoliv a některá je ráda že ráno vstane z postele. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.11.16 16:16

Holky, já jsem s tím bušením srdce na tom stejně jako zakladatelka. A nejhorší je, když si večer lehnu do vodorovné polohy, tak se to celé zblázní. Je to, jako když jste vzteklé a roste adrenalin, ale já jsem v klidu. Taky to začalo od pátého týdne. Hůř se mě dýchá.

• Citovat
  • Upravit
Padme93
26.11.16 16:58

@Lamátko tak si pogratuluj, že ses superzena. :roll:

Zakladatelka snad píše něco o nástupu na nemocenskou?

Ze tobě nic nebylo je fajn, nicméně ne každá žena má to štěstí. Ja byla v prvním trimestru tak unavená, že jsem spala i 16 hodin denne a holt na domácnost čas ani chut nebylo. Nic se nezbláznilo. Později únava přešla a zase jsem fungovala normálně.

• Citovat
  • Upravit
26
26.11.16 17:12

Mne bolo tiež špatne celý prvý trimester od 6teho týždňa. Hrozná únava, zadýchala som sa aj po pár krokoch - mala som stavy na odpadnutie tak, že som nevedela niekedy prejsť ani pár krokov po byte a do toho celodenná nevoľnosť a zvracanie :). Najhoršie to bolo asi do 16-17 týždňa. Po 20tom týždni mi zrazu bolo úplne super a zvládala som zrazu kľudne aj vysokohorskú turistiku a mala som viac energie než predtým než som otehotnela. Stačilo mi zrazu spávať 6 hodín denne namiesto 8. Tehotenstvo je veľmi individuálne, každý ho preživa ináč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
26.11.16 17:33
@Padme93 píše:
@Lamátko tak si pogratuluj, že ses superzena. :roll:

Zakladatelka snad píše něco o nástupu na nemocenskou?

Ze tobě nic nebylo je fajn, nicméně ne každá žena má to štěstí. Ja byla v prvním trimestru tak unavená, že jsem spala i 16 hodin denne a holt na domácnost čas ani chut nebylo. Nic se nezbláznilo. Později únava přešla a zase jsem fungovala normálně.

nejsem superťena, ale promiň v pátém týdnu kolik dnů je asi těhotná a ještě se ptá, zda to, že bude dělat domácí práce neublíží mimi… Bylo mi špatně asi 14 dní ale během těch 14 ti dní sem prostě fungovala, dříve ženy, když byly těhotné pracovaly na poli a dnes mám pocit, že je některé ženě hůře, což chápu, tak si lehne a jen leží :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
26.11.16 17:34

Těhotenství neni. Taková diagnoza, aby žena nezvládala domácí práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1362
26.11.16 17:53

Ja bych tu kritiku tak neprehanela..kazdy mame o sebe jiny strach. Navic v dnesni dobe se hodne mluvi o ruznych problemech v tehotenstvi, nevim, jestli casteji, ale i kolem me je vic potratu nebo ruznych problemu v tehu..ja se taky o dite bala uz od poceti..rozhodne obavy chapu. ano, nemuze uklidem dite ohrozit, ale ze se zadychava bych uplne nezlehcovala. Muze to byt jen soucast zmeny v tele - kazde telo reaguje jinak. Ale muze to byt i neco jineho. Ja treba mela stesti, ze me opravdu nic nebylo, ale rikat, ze tehu neni nemoc..ano neni, ale opravdu kazdy je zvykly na neco jineho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Padme93
26.11.16 18:02

@Lamátko Taky ty domácí prace může klidně dělat chlap.

Buď ráda, že ti nic nebylo, a nekopej do těch, pro které je období těhotenství náročnější. Ne každá jsme bohyně dokonale domácnosti za každou cenu.

• Citovat
  • Upravit
3409
26.11.16 18:38

Já na to m´ám svůj názor, chlap samozdřejmě pomoci může, když je ženě hůře. Ale nedovedu si představit, jak žena leži. A chlap kmitá. Mimo tedy pokud má rizikové těhu, ale to už je věc jiná. Pokud těhu rizikové není,'tak nevidím důvod, proč by žena např měla spát 16 hod denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí