Nezvládám domácí práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
319
26.11.16 18:41

Zvláštní, já v 5 tt nevěděla ani že sem těhotná. nevim zda to s tim může souviset, jestli nemáš spíš jiný zdravotní problém. bušení srdce sem měla taky, ale to pak odeznělo..a pokud se zadácháváš tak jedině dělej ty práce pomalu nebo mezi nima odpočévej, to by snad mělo pomoci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
26.11.16 18:45

@Lamátko hlavně kdy? leda by nepracovala. mě teda bylo na začátku taky špatně, unava, bušení srdce, celodenní nevolnost, ale i tak sem chodila normálně do práce a doma sem taky fungovala a když mi nebylo dobře tak se hold neuvařilo a ohřáli se párky, o nic nejde:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
26.11.16 18:50

@Lamátko Těhotenství není nemoc - přesně to jsem si taky myslela, když jsem čekala druhé dítko, s prvním vše ok (jen klasické nevolnosti a únava) a tak jsem si myslela, že není potřeba fňukat ale zatnout zuby, tak dlouho až jsem málem potratila. Teprve pak mi došlo, že každá děloha i každé těhotenství je jiné a existuje milion komplikací, které přes internet těžko budeme diagnostikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
26.11.16 18:52

@ajanab záleží co přesně nazýváš úklidem (některé pohyby můžou být vyloženě potratové) a hlavně na tvém aktuálním zdravotním stavu. Vykašli se na internetovou drbárnu a jdi k doktorovi, za to nic nedáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
26.11.16 19:19

@Lamátko Dřív ženy pracovaly na poli a taky dřív ženy v těhotenství běžně umíraly. Každému s tímhle názorem doporučuju podívat se do matrik.

• Citovat
  • Upravit
302
26.11.16 19:24

@Janli přesně tak. Ještě ve 20 století se 1/3 dětí nedožila 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5668
26.11.16 19:24

@pedigka pomohli analgetika a tuny prášku a masticek proti bolesti..zjistila se vzácná nemoc…nikomu bych to nepřála..při porodu jsem si mlátila hlavou o kachlicky abych zmírnila bolest a prosila manžela ať mi pomůže tentokrát jsem ho prosila ať ukončí můj život že další den v bolestech už nezvládnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.11.16 19:25
@ajanab píše:
Jsem v pátém týdnu a mám trochu bolesti břicha (asi z růstu dělohy). Vypozorovala jsem, že se hodně zadýchávám. Nezvládám dělat lehké domácí práce jako povysávat, umýt podlahy, převlíknout postele (vše dělám hodně pomalu). Všechno mě to hrozně zmáhá, popichává mě v břichu, kolem pupku i výš, jsem hodně zadýchaná (nejsem obézní, mám 60kg). Je to normální? První kontrolu mám v následujícím týdnu. Zatím bych to chtěla minimálně do třetího měsíce utajit, ale jsem hotová už teď a co pak s velkým břichem to nevím. Myslíte, že úklidem nějak ohrožuju dítě?

Můžu Ti říct, že jsem u všech 4 těhotenství první trimestr prospala a prozvracela, vlastně jsem prozvracela i druhý trimestr. Ale dělat jsem prostě musela, zvlášť v 2. a dalších těhotenstvích, neb se o ta nabožátka někdo starat musel :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
26.11.16 19:26
@Lamátko píše:
Já na to m´ám svůj názor, chlap samozdřejmě pomoci může, když je ženě hůře. Ale nedovedu si představit, jak žena leži. A chlap kmitá. Mimo tedy pokud má rizikové těhu, ale to už je věc jiná. Pokud těhu rizikové není,'tak nevidím důvod, proč by žena např měla spát 16 hod denně

A proč by nemohla spát 16 hodin denně? Já jsem byla tak neskutečně unavená, že jsem usínala i u jídla. Každá to má jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3617
26.11.16 19:30

Já měla každé těhotenství jiné. To bušení srdce, a hlavně v leže, mě ale trápí u všech. Na vyšetření srdce jsem byla, to mám v pořádku. Jediné co jsem měla trochu nižší, byl hořčík, tak ho beru o něco víc než doporučenou denní dávku, a omezila jsem cukr a kofein. Situace se o dost zlepšila :palec: ale doktorce o tom určitě řekni, těch příčin může být víc. Na začátku to můžou dělat i hormony, než se to trochu srovná. Každé tělo reaguje jinak :hug:
A bez domácích prací se to nezblázní, uděláš to až ti bude líp. Klidně si lehni a nic si nevyčítej ;) těhotenství sice není nemoc, ale ne nadarmo se tomu říká " jiný stav " :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
26.11.16 19:34
@Zabatko píše:
A proč by nemohla spát 16 hodin denně? Já jsem byla tak neskutečně unavená, že jsem usínala i u jídla. Každá to má jinak.
:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
26.11.16 19:43

@Zabatko pokud žena pracuje, tak 16 hodin asi neprospí. myslim že únava padá na každou, já zívala od rána do večera a chodila sem spát brzo, ale normálně sem ráno vstala a šla sem do práce i přes všechny nepříjemnosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
26.11.16 19:45
@Lamátko píše:
nejsem superťena, ale promiň v pátém týdnu kolik dnů je asi těhotná a ještě se ptá, zda to, že bude dělat domácí práce neublíží mimi… Bylo mi špatně asi 14 dní ale během těch 14 ti dní sem prostě fungovala, dříve ženy, když byly těhotné pracovaly na poli a dnes mám pocit, že je některé ženě hůře, což chápu, tak si lehne a jen leží :nevim:

hele, já třeba ve třetím trimestru druhého těhotenství nezvládla domácí práce. V prvním ano, to jsem fakt dělala všechno, ve druhém ne. Děloha mi tlačila na páteř, způsobovalo mi to ohromné bolesti, lezla jsem po čtyřech, přešlo do týdne po porodu, jak se děloha zmenšila, jen převrátit se v posteli z boku na bok mi díky bolesti trvalo půl hodiny, kousek po kousku. Do to ho mi nárazově strašně klesal tlak, takže v kuse slabo. Kdybych mohla a neměla starší dítě, tak bych lehla a ani se nehla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
26.11.16 19:49

Nemyslím, že by zakladatelka fňukala. Aspoň já jsem to měla tak, že jsem jen potřebovala slyšet, že to tak měl i někdo jiný. Bolest, únava, všechno se dá vydržet, když ti potvrdí, že to tak má být a neubližuje miminku.

Nic jsem nemá lámat přes koleno. Já jsem právě ta hrdinka, co skoro nikdy nejde k doktorovi, zvládala jsem všechno i s dvouletým dítětem, i na kole jsme jezdili. Až mi na běžné kontrole dr. řekla, že buď okamžitě zalehnu do nemocnice, nebo o druhé miminko přijdu. Dopadlo to dobře :srdce:

Zakladatelko, každá to máme jinak, já jsem u prvního byla schopná usnout za stolem. Neboj, bude to dobré, užij si hezké těhotenství :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
302
26.11.16 19:58

@levand přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie