Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Je to únavou, lehkou prací miminku neublížíš, já nevěděla, že jsem těhotná a stěhovali jsme se, tahala jsem celý den těžké krabice a šůrovala jak divá…Únava na začátku těhotenství byla „smrtící“, usínala jsme za chůze. U prvního to trvalo až do konce 2. trimestru, ve 3. jsem ožila…u druhého únava přešla po prvním trimestru a vrátila se ve třetím. Jen si nejsem jistá, zda máš „nárok“ na zadýchávání, to bych určitě zmínila, protože bříško ještě nepřekáží. Vůbec to ale nemyslím zle, zeptej se, v těhotenství je možné snad vše
.
Ja som mala problém so zadýchavaním v prvom trimestri (teraz som v treťom trimestri a moc sa nezadychavam, všetko v pohode)… po pár krokoch búšenie srdca a vysoký pulz. Nebola som schopná napr. ani z bytu prísť ku autu - mala som stavy na odpadnutie, hodila sebou o chodník a musela počkať kým manžel pristaví auto, lebo by som tam proste nedošla. Keď som to spomenula doktorke tak sa tvárila, že je to normálne a len mi povedala nech dávam pozor.
@Lamátko píše:
Já na to m´ám svůj názor, chlap samozdřejmě pomoci může, když je ženě hůře. Ale nedovedu si představit, jak žena leži. A chlap kmitá. Mimo tedy pokud má rizikové těhu, ale to už je věc jiná. Pokud těhu rizikové není,'tak nevidím důvod, proč by žena např měla spát 16 hod denně
Největší šovinisté jsou mezi ženskýma. Místo empatie, ženské solidarity a pochopení se tady lynčujeme kvůli právu ženy na odpočinek…
@Janli píše:
Největší šovinisté jsou mezi ženskýma. Místo empatie, ženské solidarity a pochopení se tady lynčujeme kvůli právu ženy na odpočinek…
právo na odpočinek ano má ho každý ne jen žena, která je,, jen" těhotná
Tak jasně, že jsem nespala tak moc ve dnech, kdy jsem chodila do práce. Ale o víkendu klidně jo, usínala jsem skoro pořád, i třeba v práci u pc, takže ta únava tak veliká fakt může být. Všechno jsem dělala na etapy, a po každé činnosti jsem si musela odpočinout.
Ze jiná zena tak moc unavená nebyla je holt dost možný. A jsem ráda, že mám normálního chlapa, evidentne na rozdíl od jinych, ktery to chápal a neurazel se, že doma týden nebylo vytreno, nebo že večeři dělal on.
@Lamátko No, já myslím, že většina žen tady, včetně mě, by to své „jentěhotenství“ nepřála ani tobě.
@Lamátko píše:
Já na to m´ám svůj názor, chlap samozdřejmě pomoci může, když je ženě hůře. Ale nedovedu si představit, jak žena leži. A chlap kmitá. Mimo tedy pokud má rizikové těhu, ale to už je věc jiná. Pokud těhu rizikové není,'tak nevidím důvod, proč by žena např měla spát 16 hod denně
Protože chce a má tu možnost? To je snad její věc, ne?
@blobfish píše:
Protože chce a má tu možnost? To je snad její věc, ne?
její věc to je to ano, ale myslela jsem, že mě přijde divné že že na skučí a spí 10 hodin denně pak třeba nestíhá doma nic udělat a doma bordel. Já nevím, ale mě to prostě přijde divné, aby to by la taková hrůza že nezvládne žena lehké domácí práce, opravdu tomu nevěřím. Mě taky nebylo ok, ale normálně jsem pracovala. Prřijde mi, že se některé žemy až moc litují. Jasně, těhotenství je jiný stav a ženě může být blbě, ale nevěřím, že až tak, že nemůže dělat nic
@ajanab ahoj, no já bych asi vyrazila na kontrolu dřív jako akutka nebo do nemocnice, protože vzhledem k tomu, že jsi ještě na žádné kontrole nebyla, bylo by možná záhodno zkontrolovat, zda je miminko v děloze. Zadýchávání v 5.tt je zvláštní a omezující bolesti břicha taky. Já bych radši jela na ultrazvuk. Třeba je to normální, ale radši bych se o tom ujistila.
Držím palce.
@Lamátko Ať tomu věříš nebo ne, je to tak. Mě začalo být zle ještě před očekávanou menstruací. Do konce pátého měsíce jsem jen ležela na gauči a myslela si, že umřu. Nešlo jen o nevolnosti, ale o celkový stav. A takových nás je hodně. Bohužel ženy jako ty nám znepříjemňují život, protože hlásají, že ony přece zvládly všechno tak ostatní musí taky
. Nemusí, NEMŮŽOU! Ty jsi měla štěstí, tvoje těhotenství bylo v pohodě. Buď ráda a přestaň nás osočovat, že jsme líné citlivky! Některé z nás zažívají nejhorší kocovinu ve svém životě, která trvá celé měsíce.
@Janli Pod tohle se podepisuju! Ja si přála těhotenství zaspat a probudit se az na porod. Takže nechápu, proč mají některé tendenci soudit, když evidentně takové stavy prostě nezazily.
Holky, v klidu. Já mám taky zážitek. V po a út jsme měli fazolovou omáčku. Fazolí jsme se přežrala, měla jsem na ně vlčí hlad. Jenže až dnes se mě ta omáčka s fazolemi rozležela v žaludku, pořád ji cejtím a zvracím. Zajímavé je, že až po tak dlouhé době
Fuj a nemůžu se toho zbavit