Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky. Nikde jsem tu nenašla stejný příběh, jen podobné. Tak snad neva, když založím nové téma. Není tu náhodou někdo, kdo měl první týden po vynech. mentruace hoodně pomalý růst hcg a pak najednou normální? V pátek 18.11.měla dorazit mentruace. Ale nic. Vyšel mi pozit. těhu test, tak jsem si v praci nechala vzit krev ( jsem sestra, tak mam moznost) a hcg bylo jen 25. Ve stredu 23.11.kontrolni odber na gyndě-50j a na utz nic..jenvysoka sliznice. V patek 25.11.dalsi kontrola, hcg jen 69 a utz furt nic. V sobotu26.11.hcg najednou 146. Do toho spinim. Nevite nekdo, o co se muze jednat? Mam strach z mimodelozniho tehu.. Zazily jste nektera? Jak to dopadlo? Dalsi kontrola je zitra..
To je opravdu hodně nízká hladina, připravila bych se na všechny možnosti.
Já mela ppřed rokem pomalejší nárůst hcg + do toho spinila a bylo to neprosperujici ttěhotenství, po skoro 3 ttýdnech sšpinění proběhl samovolny potrat (jsem rráda zže mě doktorka hned nezhnala na revizi). Ted v llétě jsem měla hcg vvyšší, narustalo i líp nnež v zzimě no a bylo to mmimodelozni
. Ten začátek u vvás byl opravdu mmalý nnárůst, ale cčetla jsem tu i ppříběhy kdy ttěhotenství ppokračovalo v ppohodě ddál. Řekla bych že teď další mereni by melo byt už rozhodne vic jestli to má byt pprosperující, pokud půjdeš v ppondělí, tak přes 300 uurčitě…uvidíš, ale držím palečky ![]()
@Karleon Byla jsem smirena s biochemickyn tehotenstvim. A myslela, ze hcg klesne. Nechapu ten nahly vzestup..nevis, cim by to mohlo byt?
Netuším, ale týden po vynechání hodnota 146 není moc příznivá.
@Vickyveru Dekuji. Ja prave u mimodelozniho taky mela celkem normalni rust..Behem 14dnu se vyhouplo hcg z 200 na 2500.. Ale uz presne taky nevim, pak laparka, vsak to znas.. Ted Uz jsem prave byla smirena s neprosperujicim..fakt nechapu ten narust. Na revizi se mi prave taky moc nechce..Ale
Kdyz to nebude mimodelozni, tak snad klidne prijimam cokoliv ![]()
U me to bylo podobne. Na uz jen prazdna dutinka, vysoka sliznice, hcg rostlo velmi pomalu, telo si s tim v sedmem tydnu poradilo samo. Vubec nevzniklo embryo, tzv. anembryomola. Ale treba to budes mit dobre, hlavne at to neni mimodelozni, to je nebezpecne
@Lusesítka ty hodnoty máš pořád ještě v nnormě (mmyslím na dobu tehotenstvi). Ale opravdu zzáležína tom rrůstu. Podle me ty první dny kolem MS opravdu mmuže nnarůstat pomaleji. Ono kdovi jak to meli ostatni tehotne, kdyz v tehle dnech na krev chodi minimum holek. Asi to mas hlavne pro to ze mas moznost v praci a diky mimodeloznimu si davas pozor. Ale tteď už by nnárůst bbýt urcite měl. Po zitrku uvidíš…Ale u toho potratu loni mi hcg taky celý ty ttři ttýdny stoupalo, ale pravda že jsem neměla takhle sskokový nnárůst z nničeho nic…
@pussy85 O tom jsem neslysela..to se projevuje jak? Jakoze stagnuje hcg a pak zacne rust?
@Vickyveru Asi mas pravdu, zni to celkem logicky. Nezbyva, nez pockat do zitrka..Diky moc ![]()
U tech dvojcat by ty hodnoty ale litaly asi v daleko vyssich cislech. Pockej a uvidis
Holky, tak hlasim, ze na kontrole opet na ultrazvuku nic neslo videt a hcg mi nebrali, tskze nevim vlastne zas nic. Ted mam cekat do patku, co se z toho vyklube, jestli to telo vylouci samo nebo se vyklube to mimodelozni..Jsou ro nervy. Dam pak vedet, jak jsem dopadla, at treba v budoucnu nedo vi, kdyby resil neco podobneho. Diky vsem za reakce. ![]()
@Lusesítka je toak škoda že ti tu krev nebrali. Uz ukáže az od hcg okolo 1000. To už by vv patek asi pomalu mohlo kdyby to melo byt ok…tak držím palečky, čas bude utíkat pomalu tak se drz
![]()
Ahoj holky, dopadlo to tedy nakonec tak, ze od vcerejska silne krvacim a odchazi to samo. dnes uz na utz nebyla ani sliznice, i test zeslabl. Hcg mi ani nebrali. Aspon, ze nemusim na zadny zakrok.
diky vsem za rady. paa