Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Mám 14mesiční dceru, která je stálé kojena, ale pouze přes noc, ted jsem zjistila, ze jsem těhotná a chtěla bych ji odstavit, nechci kojit obě děti a myslim, že 14měsíců je az až. Dekuji za typy ![]()
Zatím bych ji nechala. Hodně se mění chuť mléka a už jim tolik nechutna. Moje dvě starší se takhle odstavily. A to jsem chtela kojit tandem, dcera byla jiného názoru, ale nakonec měla rozumu víc jak já. Narodily se totiž dvojčata a tři prsa nemám.
@Kristynka1990 poradim tak ako @Betynka87 nemusis odstavit, mlieko sa ti zmeni a dieta same prestane pytat prsnik. a ak by pokracovalo pytat a chcela by si prestat kojit, tak proste v noci nedaj. najlespie je - podla vlastnej skusenosti - nech dieta spi s manzelom. ten mlieko nema a pytat nebude moct. spat takto oddelene aspon 1-2 tyzdne a ked by pytala potom cez den tak povedz ze mliecko nie je a nedaj jej. ak by aj trochu mrncala tak si to nevsimaj. lebo aj take male deti sa vedia rychle naucit ze placom si mozu nieco vynutit.
zalezi len na tebe ktoru metodu pouzijes.
Neni treba na odstav spechat. okolo 5.mes tehu se fyziologicky obvykle laktace snizuje a je mozne ze se tim odstavi sama.
Jsem v 28tt a syn 17 měsíců se stále kojí. Stále doufám v samoodstav ale zatím to tak ale vůbec nevypadá
tot moje zkušenost
Ahoj, mne sa dcerka odstavila sama asi mesiac pred druhym porodom (17 mesiacov). A to som fakt uz nemala ani kvapku mlieka podla mna, uz len zo zvyku to robila. TEda som mala v kojeni mesiac pauzu a potom znova ![]()
A gratulujem!
Holky diky moc, snad to moji malou kozomilku do porodu odnaucim ![]()