Dítě samo v cizině, jak dál?

Anonymní
6.8.14 14:28

Dítě samo v cizině, jak dál?

Mám nařízeno soudem předat dítě s pasem otci vždy k 1.7, on je povinen vrátit dítě v místě bydliště 31.7.
Většinou ho vozil do Bosny a hercegoviny ke svojí matce. Loni mi bylo den předem oznámeno, že se dítě vrací s autodopravcem a že si ho mám druhý den vyzvednout v 8 večer v Praze, když jsem tam dorazila, tak jsem navíc ještě musela uhradit cestu cca2500 kč.
Byla jsem ráda, že mám kluka doma a tak jsem to neřešila.
Letos se ale stalo to, že otec mu slíbil, že si pro něj do Bosny přijede a přiveze ho domů, jenže 2 dny před tím, než měl přijet, tak klukovi volal, že nepřijede, že musí jet opět s nějakým autodopravcem.
Jenže ten už neměl v autě místo, takže kluk tam musel zůstat o týden dýl. Narušilo nám to vlastní plány.
A dneska jsem v šoku, proto píšu sem. Sice vyrazil s autodopravcem v 6 ráno ze Sarajeva, jenže se jim po cestě rozbilo auto, momentálně čekají někde v horách už 6 hodin na nějakýho servisáka. Pokud auto nepůjde opravit hned, tak se musí vrátit do Sarajeva.
Kluk mi ted psal, že tam nemá kdee ale přespat, tak jsem zburcovala ex i jeho matku, at to koukaj pořešit.
A mám jich DOST.
Chci k soudu sepsat nějaký vyjádření, a chci aby zrušili to, co mi nařídili.
Chci se jen vypovídat, ale pokud bude mít někdo nějakej nápad, jak věc třeba urychlit, anebo někdo řešil něco podobnýho, tak budu ráda za cokoliv.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
6.8.14 14:31
@Anonymní píše:
Mám nařízeno soudem předat dítě s pasem otci vždy k 1.7, on je povinen vrátit dítě v místě bydliště 31.7.
Většinou ho vozil do Bosny a hercegoviny ke svojí matce. Loni mi bylo den předem oznámeno, že se dítě vrací s autodopravcem a že si ho mám druhý den vyzvednout v 8 večer v Praze, když jsem tam dorazila, tak jsem navíc ještě musela uhradit cestu cca2500 kč.
Byla jsem ráda, že mám kluka doma a tak jsem to neřešila.
Letos se ale stalo to, že otec mu slíbil, že si pro něj do Bosny přijede a přiveze ho domů, jenže 2 dny před tím, než měl přijet, tak klukovi volal, že nepřijede, že musí jet opět s nějakým autodopravcem.
Jenže ten už neměl v autě místo, takže kluk tam musel zůstat o týden dýl. Narušilo nám to vlastní plány.
A dneska jsem v šoku, proto píšu sem. Sice vyrazil s autodopravcem v 6 ráno ze Sarajeva, jenže se jim po cestě rozbilo auto, momentálně čekají někde v horách už 6 hodin na nějakýho servisáka. Pokud auto nepůjde opravit hned, tak se musí vrátit do Sarajeva.
Kluk mi ted psal, že tam nemá kdee ale přespat, tak jsem zburcovala ex i jeho matku, at to koukaj pořešit.
A mám jich DOST.
Chci k soudu sepsat nějaký vyjádření, a chci aby zrušili to, co mi nařídili.
Chci se jen vypovídat, ale pokud bude mít někdo nějakej nápad, jak věc třeba urychlit, anebo někdo řešil něco podobnýho, tak budu ráda za cokoliv.

to Ti nařídil soud, ať dítě posíláš takto? Tohle bych fakt nedovolila. Jednou si pro něj má on přijet, zpět ho i dovézt, tak to tak má být :think: twl.. bych ho zadupala do země.. okamžitě bych se obrátila na soud a viděl by ten vítr..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1166
6.8.14 14:32

8o kolik je klukovi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 14:34

@martina.se ne, ale nařídili mi, že musím dítě předat s pasem. Byla jsem na soudu hned 1.8., že kluk se nevrátil, ale že prej si musím požádat tak, aby proběhlo soudní řízení.
Dneska od rána je to šílený. Samozřejmě bejvalej mi ještě nadává, tak už jsem si ho nechala zablokovat v mobilu. Ale na něm mi nezáleží, chci mít v pořádku doma svoje dítě.

• Citovat
  • Upravit
1166
6.8.14 14:35

Jinak teda běž na OSPOD ještě dnes, jsou úřední hodiny. Řekni, že je dítě samo v zahraničí, nemá kde přespat, jak se dostat domů, nemá peníze (jestli je to jako loni). Zeptej se, jak to máš řešit. Když půjdeš, když je situace aktuální, budou to nejspíš řešit jinak, než když tam půjdeš třeba za měsíc (pak ho může otec dovézt a nebudeš mít žádné důkazy co se dělo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 14:35

@Daduka bylo mu 15

• Citovat
  • Upravit
864
6.8.14 14:37

No pěkný teda :,( 8o
Otec nedodržuje rozsudek, zkus se poradit s právníkem nebo na OSPODu jestli to lze posoudit jako maření soudního rozhodnutí. Pokud ano, tak mu hrozí jednak pokuta a možnost úpravy (tady asi pokrácení styku).
Asi taky bude záležet kolik je dítěti, jestli by na to nešlo napasovat ohrožení zdraví nebo tak :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 14:46

@Daduka už jsem jim psala, děkuju, ani nevím, že takové organizace existují

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.14 14:48

@mimoza666 já už kontaktovala i právníka, ale bohužel má čas až ve středu a stejně mi dítě momentálně sám nepřiveze. Se mi chvílema dělá normálně na blinkání při představě, co bude.

• Citovat
  • Upravit
1045
6.8.14 14:49
@Anonymní píše:
@martina.se ne, ale nařídili mi, že musím dítě předat s pasem. Byla jsem na soudu hned 1.8., že kluk se nevrátil, ale že prej si musím požádat tak, aby proběhlo soudní řízení.
Dneska od rána je to šílený. Samozřejmě bejvalej mi ještě nadává, tak už jsem si ho nechala zablokovat v mobilu. Ale na něm mi nezáleží, chci mít v pořádku doma svoje dítě.

To bych radši do návratu syna nedělala :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
6.8.14 14:52

No a co zkusit policii :think:, že se o dítě bojíš, otec ho nechal napospas. Určitě musí mít i nějakou možnost spolupráce i do zahraničí, přece jen kluk je nezletilý. Já bych tam asi šla, minimálně bude zápis nebo to řešit budou nebo trvej na tom, ať Ti poradí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 14:55

@Vickee podívej, on je z balkánu, má svůj styl, nejsem na to zvědavá.
Klukovi jsem hned šla dobít kredit, abych mu mohla volat i on mě.
Jeho matka mi ráno volala, že už je doma, že kluk už cestuje, tak jsem mu psala, kde jsou, že si pro něj přijedeme v 8 večer do Prahy a dozvěděla se, že visej v těch horách. Pak jsem kontaktovala ex, dostala vynadáno do kurev a samozřejmě po něm chtěla, at se okamžitě o kluka jakkoliv postará, když to takhle posral.

• Citovat
  • Upravit
72725
6.8.14 15:00
@Anonymní píše:
Dneska od rána je to šílený. Samozřejmě bejvalej mi ještě nadává, tak už jsem si ho nechala zablokovat v mobilu. Ale na něm mi nezáleží, chci mít v pořádku doma svoje dítě.

je mi to jasné.. no drž se :hug: :hug: každopádně bych to nahlásila i na PčR a pak řešila přes právníka a přes soud.. tohle je fakt extrém :pocitac: ale tak kluk to určitě zvládne :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 15:02

@mimoza666 děkuju, volala jsem i na 158, tak na mě budou čekat a sepíšou se mnou něco, abych měla pro soud nějakej doklad.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.8.14 15:03

@martina.se to jo, já to zvládám mnohem hůř. Ale děkuju Vám, jdu na tu policii, ve středu k právníkovi, čekám až mě kontaktují z ospodu, psala jsem jim mail.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová