Dítě samo v cizině, jak dál?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12185
6.8.14 16:12

Hm… takze kluk je nekde v horach s rozbitym autem. Pokud se auto nepodari opravit, tak se musi vratit.. a jak se budou vracet? Je tam nejaka jina doprava? Jak je na tom kluk financne. Nemohl by si sam zaridit okamzite cestu zpatky, treba nejakym autobusem, aby nemusel trcet na neznamem miste sam bez rodiny? A co jidlo? ma alespon neco k jidlu? Aby tam nebyl sam hlady? :think: Jako prvni bych resila, jak zaridit, aby syn mel co nejmene problemu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
6.8.14 16:14
@Anonymní píše:
@anubis25: :| //www.emimino.cz/profil/anubis25/ hele holky, moc mi pomáháte. Volala jsem na konzulát, paní mi řekla, že tam jsou opět povodně a sesuvy půdy, takže špatný cesty, což mi teda moc nepřidalo, ale dala mi číslo na mobil a slíbila mi, že se o kluka postará.

je, to je super, ze bude o kluka postarano. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.14 19:51
@Anonymní píše:
@anubis25 hele holky, moc mi pomáháte. Volala jsem na konzulát, paní mi řekla, že tam jsou opět povodně a sesuvy půdy, takže špatný cesty, což mi teda moc nepřidalo, ale dala mi číslo na mobil a slíbila mi, že se o kluka postará.

aspoň, že tak.. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
6.8.14 20:13

Tak by mne docela zajimalo, jestli je kluk uz na ceste domu a nebo alespon tedy u rodiny v Bosne. Doufam, ze stale netvrdne nekde v horach :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.8.14 23:10

Holky, ani nevíte, jak jste mi dneska pomohly. Udělala jsem všechno, čo jste mi poradily a nejvíc mi pomohl tip na velvyslanectvi. Paní konzularka byla velmi ochotná a mě uklidnilo, že slíbila, že se o kluka postará. Hned mu volala, ptala se kde jsou, protože právě díky těm potopam a sesuvum půdy je ta oblast velmi nebezpečná, je tam několik desítek 1000 min.
A auto se v servisu opravilo, řidič se vydal s mým synem sám na cestu po páté večer. Je Vám jasný, že nespim a počítám kilometry s ním.
Jinak na policii mi sice nejdřív chtěli vyjít vstříc, ale pak volali, ať se obrátím na socialku, že nemaj čas tp sepsat. Řekla jsem jim, že se mi hovory v mobilu nahrávají a měly by jste vidět ten šumec. Volal mi pak i šéf kriminálky, jak a čo se děje a že samozřejmě vše sepíší.
Tohle bylo naposled, k advokátovi jdu ve středu a věřím, že se ten rozsudek po tomhle zruší.
Bývalýmu jsem řekla, že očekávám, že s tím bude souhlasit, jinak budu po něm vymáhat i odškodnění.
Zbývá asi 6 hodin, než obejmu svý dítě…a ještě jednou Vám všem moc děkuju za podporu a hlavně cenné rady. Byla jsem z toho všeho tak rozrusena, že mi prostě mozek nefungoval.
Děkuju :kytka: :kytka: :kytka: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
869
6.8.14 23:21

Hele je to kluk, za rok mu bude 16, tak bych to nehrotila. Myslím, že může za rok jet sám busem úplně v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
6.8.14 23:36

Tak to je super, ze se neco deje a ze je kluk jiz na ceste domu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.8.14 01:02

@4family no tak možná to hrotim, ale vzhledem k tomu, že si bejvalej stále na něco stěžoval, tak tentokrát půjdu já. Zajímalo by mě, čo bys dělala mít dítě někde v. Horách v bosně, kde jsou záplavy a spousta min v pohybu. Já tam byla, určitý místa jsou vylidneny jak v africe, nekoupis si tam vodu ani jídlo. Do Sarajeva daleko, vždyť čekali od 10 hodin do 4 na někoho, kdo je dotáhne do servisu. Řidič mi nebral ani mobil!!! Kluk u sebe 1000 kč, o který v bosně nestojej a pár euro. Jídlo a pití na půl dne. Mobil se ti taky rychle vybije a čo pak?
Táta v Praze s nezájmem.
No nevím, super tip byl na konzulát, byli ochotný pro něj ihned zajet a postarat se, dokud bude třeba.
Ne, ne, není to poprvé a já už to víckrát nedovolím.

• Citovat
  • Upravit
800
7.8.14 01:29

Nezlob se na mě, ale z tvé strany je to zbytečně přehnaná hysterie, 15 letý kluk není žádný malé děcko, ten se snad už rozhoduje sám kam pojede a kam ne a otec i soud se může klidně stavět na hlavu. TO že se bojíš o kluka za nastalé situace chápu a je to vcelku logické, zbytečné podnikat estrádu s policii, sociálkou a soudy, kluk příště řekne nejedu a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.8.14 01:44

@hBod tak ze zrovna ja jsem docela volna, co se tyce vychovy a myslim si, ze neprehanim. Ale mit syna buhvi kde, o cemz mam informace, ze jsou tam nejake problemy, tak panikarim take. A take bych byla vytocena. Syn je temer dospely, ale zatim je stale za nej matka zodpovedna a zatim je stale platny soudni rozsudek. Pokud by syn sam priste odmitl, je to proti rozsudku a tak se nedivim, ze zakladatelka jedna kroky k naprave.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12185
7.8.14 02:12

I kdyz policie mozna zbytecna byla. :think: Ale ostatni kroky schvaluji. V prve rade bezpeci ditete… Nereknu, kdyby ho posilali letadlem. Kdyby tam doslo k potizim a museli nekde pristat, tak dite porad skonci nekde na letisti, v civilizaci, moznost vyberu kartou ci western union ci jinym prevodem, vetsi moznosti vyzvednuti ditete, pripadne rezervace noclehu a dalsi moznosti… Ale poslat ho takovou dalku autem, kdyz jsou tam nejake potize na ceste, to se mi nezda moc zodpovedne. Obvzlaste si myslim, ze predani ditete by melo probihat osobne a ne stylem „mamo, syn Ti dorazi tam a tam, tak si pro nej dojdi“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140243
7.8.14 04:40
@hBod píše:
Nezlob se na mě, ale z tvé strany je to zbytečně přehnaná hysterie, 15 letý kluk není žádný malé děcko, ten se snad už rozhoduje sám kam pojede a kam ne a otec i soud se může klidně stavět na hlavu. TO že se bojíš o kluka za nastalé situace chápu a je to vcelku logické, zbytečné podnikat estrádu s policii, sociálkou a soudy, kluk příště řekne nejedu a hotovo.

tos nemyslela vážně, že.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
7.8.14 09:07
@hBod píše:

asi to nechápeš, ale mají soudně daný styk. takže dokud bude v platnosti rozsudek, hrozí zakladatelce postih za nedodržení. Takže ano změna rozsudku je na místě. ona to musí doložit takže proto ta „šaráda“ s policií, sociálkou atd.
evidentně se moc neorientuješ v opatrovnickýh záležitostech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
7.8.14 09:10

Zakladatelko, já tě chápu, tohle není hrocení. kluk je sice docela velkej, ale na druhou stranu tohle jsou dost mimořádný podmínky a otec neposkytl jediné jištění. taky bych nebyla klidná. Fajn číst, že konzulát funguje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mi24
7.8.14 10:27
@4family píše:
Hele je to kluk, za rok mu bude 16, tak bych to nehrotila. Myslím, že může za rok jet sám busem úplně v klidu.

to není o věku dítěte, ale o neshopnosti chlapa postarat se o vlastní dítě a nedodržení nařízení že má syna vratit v místě bydlíště…a nevím jak soud s tím počítal, ale já být soudkyně tak počítam že ho v tu dobu má otec, který se mu věnuje a dopraví ho v době kdy má domu..ne že ho odveze tchyni a starej se a pak synovi vola doprav se domu sám..to by i mě namíhlo i kdyby mu bylo za měsíc 18 let..takže zakladatelko řeš to nejlíp u soudu

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová