Dítě v občance

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1653
6.11.13 12:42
@Trojlístek píše:
@MarDen Děti už se do OP nezapisují ani nepovinně. Mám aktuální OP, skrz změnu bydliště. Jen se mě úřednice zeptala zda chci uvést stav. Poněvadž už ani manžel není nepovinná položka.

aha tak to jsem nevěděla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 12:42

@MarDen nemusíš měnit nic, dítě je nepovinný údaj, takže je jen na Tobě, jestli ho v op chceš mít ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 12:43
@tatranka1 píše:
Dítě už se do OP od ledna 2013 nepíše ani když ho tam chceš

8o fakt? 8o tak to čučím.. já si nechala op předělávat v prosinci 2012, takže tam to dítko ještě mám.. to jsou ty nové op, že..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
6.11.13 12:44

My máme nové občanky ze srpna 2012 a bez dětí, už to tam nešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1675
6.11.13 12:44

@MarDen přesně tak, na nové občance bohužel nejsou ani takové údaje jako rodné příjmení, natož děti a manžel :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
6.11.13 12:45

Tak pro mě je to taky novinka :think: jako že vůbec jo? :think: no tak tim je to aspoň u mě vyřešený :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
6.11.13 12:45

@martina.se Už by ho tam nezapsali ani jako nepovinnou položku. I kdyby chtěla. Na výběr je jen ten stav. U nových OP se zadává čtyř až desetimístný PIN. Pro jaké účely to má přesně sloužit netuším.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 12:46
@Trojlístek píše:
@martina.se Už by ho tam nezapsali ani jako nepovinnou položku. I kdyby chtěla. Na výběr je jen ten stav. U nových OP se zadává čtyř až desetimístný PIN. Pro jaké účely to má přesně sloužit netuším.

mám starou op, takže toto jsem netušila :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
6.11.13 12:48

@martina.se Já na to taky čučela, poněvadž jsem tam chtěla mít jak dceru, tak manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 12:49
@Trojlístek píše:
@martina.se Já na to taky čučela, poněvadž jsem tam chtěla mít jak dceru, tak manžela.

jsem chtěla op vyměnit za novou a koukám, že to neudělám… mám tam dítko a mít ho tam chci :think: protože je větší, tak občas je problém, že mi nevěří jeho věk. A ta op mi jako jediná doloží, kolik mu fakt je. Jeho pas sebou pořád tahat nechci..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 12:51
@tatranka1 píše:
no já měla platný op do listopadu 2012 a právě jsem se „radovala“ že v březnu 2013 naklušu znova měnit, to jsem měla právě rodit tak mina úúřadě říkali, že už se dítě do OP nebude psát ani na požádání

díky za info.. jako čučím, já tam ten údaj celkem často využívám.. tak si nechám tu starou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19746
6.11.13 12:52

Já jsem to třeba využila i na poště, když něco poslali na dítě (dělají to často z nemocnic). Takže jsem jen ukázala občanku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
6.11.13 12:56

Ty nové OP jsou celkem k ničemu :cert: Ve staré mám zapsaného jak manžela tak děti, a když někam jdu něco vyřizovat, nemusí se mnou chodit jak ocas manžel, vše vyřídím sama, s novou OP je tohle problém :zed:
@Trojlístek ten kod se zadává taky nevím na co, ale vím, že když ho zapomeneš tak se platí 100kč. a pokud ti ji někdo ukradne nebo ji ztratíš tak platíš 500kč :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101537
6.11.13 12:58
@martina.se píše:
jsem chtěla op vyměnit za novou a koukám, že to neudělám… mám tam dítko a mít ho tam chci :think: protože je větší, tak občas je problém, že mi nevěří jeho věk. A ta op mi jako jediná doloží, kolik mu fakt je. Jeho pas sebou pořád tahat nechci..

No, když to vezmu do důsledku, tak i s tím, tě mohou poslat do háje, protože tam nemá fotku, tak jak vědí, že je to zrovna tohle dítě… a stejně doloží věk i kartička pojištěnce, kterou já tedy třeba tahám :-)
Což nic nemění na tom, že bych taky OP neměnila, nevidím pro to důvod, dokud je ta dosavadní platná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.11.13 12:59
@j.a.n.i1 píše:
No, když to vezmu do důsledku, tak i s tím, tě mohou poslat do háje, protože tam nemá fotku, tak jak vědí, že je to zrovna tohle dítě… a stejně doloží věk i kartička pojištěnce, kterou já tedy třeba tahám :-)
Což nic nemění na tom, že bych taky OP neměnila, nevidím pro to důvod, dokud je ta dosavadní platná.

nová je menší a skladnější :mrgreen: jako vím, že mi s tím můžou poslat do háje, ale zatím se mi to nestalo.. problém bývá většinou v busech.. dřív jsem musela doklady ukazovat pořád, dokud jezdil zadara :zed: nikdo nevěřil, že mu není 6.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová