Dítě v občance

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12.3.15 07:36
@renata-l píše:
@blecha72 můžu sem otázku i s papirovanim? kdyztak to smažu. Porqdi mi prosím někdo.
Co vše musím vyřídit než půjdu k porodu jakého dr jestli i nějaké papíry atd vím ze musím vyříditobvodní co vše k tomu potřebuji? a na matriku uznani ocovstvi. A rodicovsky prispevek musím zařídit kdy a co vše ktomu? V porodnici bez komplikqci cca3dny tak hned jakoby další den od propuštění? dekuji

Před porodem si domluv pediatra (ten se tuším hlásí v porodnici po porodu), na matrice vyřiď případné uznání otcovství (musíte oba na matriku s OP a tuším i rodným listem a těhotenskou průkazkou). Já ještě před porodem měnila trvalý pobyt k příteli, abych to pak nemusela měnit i dceři (stačilo mi to papírování jenom pro mě :) ) Po porodu do 8 dnů zajdi přihlásit mimčo na zdravotní pojišťovnu (po dobu těch 8 dnů má podle tebe, pak už, kam ho přihlásíš). O porodné můžeš zažádat do roku od porodu (na internetu najdeš kalkulačky, jestli na něj máš vůbec nárok). Klidně si před porodem připrav i papíry na rodičák a zajdi tam pak po porodu. Stejně to vyplácí zpětně, takže ti nic neuteče. Po porodu také zajdi na úřad, kde bydlíte a musíš mimčo přihlásit k poplatku za odpad. To je asi vše :think: i tak je toho myslím až kam :pankac:

Jo a k rodičáku potřebuješ žádost (tu ti dají), pak OP tvojí i tatínka a rodný list mimča. Jestli máš nárok před tím na mateřskou, tak ti ještě dají papír, který musíš poslat na sociálku a tam ti potvrdí ten denní vyměřovací základ (z toho ti potom budou vypočítávat rodičák), tenhle papír pak budeš potřebovat taky.

Příspěvek upraven 12.03.15 v 07:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
12.3.15 07:37

@renata-l obvodaka urcite pred porodem, nemusi te vzit tak by to byl pak problem, protoze den po propusteni z porodky musi doktorka zkontrolovat mimco. Ano na socialku ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
12.3.15 07:39

@včeradneszitra myslim, ze mimino je do urciteho veku od poplatku odprostene. Teda aspon u nas..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.15 07:40
@Nikolllet píše:
@včeradneszitra myslim, ze mimino je do urciteho veku od poplatku odprostene. Teda aspon u nas..

U nás právě neee, mají plnou pálku :zed: ale i tak ho asi musí nahlásit, i když bude osvobozené nebo???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
12.3.15 07:43

@včeradneszitra ty jo to hledim :-o no oni ji stejne budou pak zvat na vitani obcanku, tak si nemyslim, ze by se musela sama hlasit. Ale toto fakt nevim, jsem z vesnice starostka bydli kousek od nas a vedela, ze se nam narodilo mimino, tak jsem to neresila jen me pak volala kvuli udajum o otci ditete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.15 07:55
@Nikolllet píše:
@včeradneszitra ty jo to hledim :-o no oni ji stejne budou pak zvat na vitani obcanku, tak si nemyslim, ze by se musela sama hlasit. Ale toto fakt nevim, jsem z vesnice starostka bydli kousek od nas a vedela, ze se nam narodilo mimino, tak jsem to neresila jen me pak volala kvuli udajum o otci ditete.

Na vítání občánků se teď nově musí rodiče přihlásit sami, jestli chtějí, aby dítě bylo přivítáno… (hlava mi to sice nebere, ale je to tak 8o ) Je pravda, že na matrice o nás věděli, ale přesto jsem měla ohlašovací povinnost na platbu za odpad já!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1724
12.3.15 08:10

@včeradneszitra ahaaaaa ty brďo :-o :-o tak to jsem vuuubec nedevedela :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
12.3.15 09:55

@včeradneszitra ta pojistovna nemusi byt do 8 dnu. Vdude to rikaji ale neni to pravda. Me na pojistovne rikali ze je na to mesic.. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
750
12.3.15 10:16

@včeradneszitra na mateřskou nárok nemam jen na rodičovský příspěvek a děkuji. Ještě ten odpad ten sem zapomela úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
12.3.15 10:18

Dekuju moc za rady:) odpad zajistím no začátkem dubna vše obeham:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.15 12:41
@Bebuu píše:
@včeradneszitra ta pojistovna nemusi byt do 8 dnu. Vdude to rikaji ale neni to pravda. Me na pojistovne rikali ze je na to mesic.. :nevim:

Když jsem se vrátila z porodnice, měli na pobočce pojišťovny zrovna 14 dní dovolenou, takže jsem to také nestihla v těch 8 dnech. Nicméně paní mě opakovala, že to je opravdu 8 dnů, ale že mi to odpustí, protože měli tu dovolenou. Asi záleží, jak která pojišťovna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.3.15 12:42
@renata-l píše:
Dekuju moc za rady:) odpad zajistím no začátkem dubna vše obeham:)

Není zač :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101567
12.3.15 12:43

@včeradneszitra Jo, je to do 8 dnů, ale mám takový pocit, že za nesplnění není stanovena žádná sankce, takže když to člověk neudělá, tak nemůžou nic…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bebuu
12.3.15 16:13

@včeradneszitra aha to je mozne.Me pani rikala ze je na to mesic…a ja tam sla jeste dyl jak po mesici a nic mi nerekli ;)

• Citovat
  • Upravit
Bebuu
12.3.15 16:14

@j.a.n.i1 muzou myslim ze VZP dava pokutu az 10 000 Kc.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová