Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@martina.se píše:
nová je menší a skladnějšíjako vím, že mi s tím můžou poslat do háje, ale zatím se mi to nestalo.. problém bývá většinou v busech.. dřív jsem musela doklady ukazovat pořád, dokud jezdil zadara
nikdo nevěřil, že mu není 6.
Pořídila jsem „občanku“ i dětem do 15 let. Vypadá jako dospělácká, platnost má 5 let, stojí 50 Kč.
@martina.se To je fakt, ale dokud neudělají menší a skladnější i techničák, tak je mi to k prdu ![]()
@pvmr píše:
Ty nové OP jsou celkem k ničemuVe staré mám zapsaného jak manžela tak děti, a když někam jdu něco vyřizovat, nemusí se mnou chodit jak ocas manžel, vše vyřídím sama, s novou OP je tohle problém
@Trojlístek ten kod se zadává taky nevím na co, ale vím, že když ho zapomeneš tak se platí 100kč. a pokud ti ji někdo ukradne nebo ji ztratíš tak platíš 500kč
Přesně, zase jedna novinka k ničem.
@blecha72 kluk má zatím pas, takže to stačí. Jen se mi ho někdy nechce tahat
ale tu op zvážím.. na ní vlastně může jezdit po eu, že..
@j.a.n.i1 píše:
@martina.se To je fakt, ale dokud neudělají menší a skladnější i techničák, tak je mi to k prdu
@blecha72 píše:
Pořídila jsem „občanku“ i dětem do 15 let. Vypadá jako dospělácká, platnost má 5 let, stojí 50 Kč.
No vidíš to, o tomhle nevím nic, nikdo nenabídl - pravděpodobně práce navíc. Taky by mě zajímalo, zda by se to dalo užít k cestování. Pro jak staré dítě jsi takový OP pořizovala?
@MarDen Muzes nechat detem udelat kazdemu svou obcanku, taky ji nas malej ma, stoji 50Kc a plati 5 let
![]()
@Trojlístek píše:
No vidíš to, o tomhle nevím nic, nikdo nenabídl - pravděpodobně práce navíc. Taky by mě zajímalo, zda by se to dalo užít k cestování. Pro jak staré dítě jsi takový OP pořizovala?
K cestování lze využít po zemích EU, na věku dětí nezáleží. Výhodou je, že dítě má doklad s sebou, i když cestuje samo (třeba v MHD). Stačí o to požádat v místě, kde se dělají občanky, s sebou je třeba mít rodný list dítěte.
@martina.se píše:taky si říkám.. ale aspoň ta op menší by se mi šikla, tu taham pořád. Techničák jen někdy..
Tak to já furt, kdybych ho měla nosit jen někdy, tak jezdím furt bez něj
už takhle stačí, když si prohodíme doma auta, tak nezvládnem vyměnit ty techničáky…
@j.a.n.i1 píše:
Tak to já furt, kdybych ho měla nosit jen někdy, tak jezdím furt bez nějuž takhle stačí, když si prohodíme doma auta, tak nezvládnem vyměnit ty techničáky…
@blecha72 píše:
K cestování lze využít po zemích EU, na věku dětí nezáleží. Výhodou je, že dítě má doklad s sebou, i když cestuje samo (třeba v MHD). Stačí o to požádat v místě, kde se dělají občanky, s sebou je třeba mít rodný list dítěte.
@martina.se píše:asi vyřídím. Kluk má sice pas, ale ta op by byla jednodužší..
Pasy máme taky, leží na poličce ve skříni. 11letý syn má svou občanku u sebe pořád v peněžence. Je to dobrý nácvik pro tu skutečnou. ![]()
Mladší ji určitě využije při výjezdech ve školce nebo na Slovensko s babičkou. Občas jezdíme na nákup do Polska, na pas jsem zapomněla skoro pokaždé, občanka je v peněžence.
Příspěvek upraven 06.11.13 v 13:41
@blecha72 píše:
Pasy máme taky, leží na poličce ve skříni. 11letý syn má svou občanku u sebe pořád v peněžence. Je to dobrý nácvik pro tu skutečnou.
Mladší ji určitě využije při výjezdech ve školce.
jj, to je přesně ono. Nechce se mi klukovi dávat pas, když jedou se školou na výlet, ale nějaký doklad mít musí. Pořídím, je to fajn věc. Ale asi až po novém roce, teď jsou ty šílené výměny na poslední chvíli, že. ![]()
Mě u těch nových OP dost vadí, že tam to dítě nejde přidat - dcera má příjmení po otci a nejsme vzatí, takže sebou jak dement tahám kopii RL - aby jako bylo vidno, že jsem skutečně její matka
![]()
@Cayse píše:
Mě u těch nových OP dost vadí, že tam to dítě nejde přidat - dcera má příjmení po otci a nejsme vzatí, takže sebou jak dement tahám kopii RL - aby jako bylo vidno, že jsem skutečně její matka![]()
Jo, taky je těžší doložit rodné příjmení.