Dítě z darovaných vajíček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9293
10.3.22 21:52

@Nikkoletka to by šlo se mnou do hrobu :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.3.22 22:02
@Midaku píše:
Já bych to řekla, a to velmi brzy. Už ve školce školce to dítě dávno vědělo a považováno za normální. Protože je lepší s tím žít „odjakziva“ než se to dozvědět nějakou nevhodnou formou v nevhodnou dobu. Snad u každého lékaře hlásím, jestli já nebo otec dítěte máme alergie, takové co makove potíže… kdybych zahlasila, že otec má to a to a u mě je to jedno, protože dítě je z DV, tak by bylo fakt vhodné, aby to to dítě v tu chvíli neslyšelo poprvé. A dost možná se ta informace bude hodit i v době, kdy to dítě samo bude plánovat dítě. Nevidím na tom nic špatného. Někdo je z DV, někdo adoptovat, někdo má dvě maminky, někdo na tatínka… když to těm dětem přiměřeně povíme hned v raném věku, bude to v pohodě, přijmou to jako fakt, budou k tomu od nás mít super pohádku a proste to bude jejich součást, samozřejmost.

já jsem adoptovaná, o svých rodičích, co se týče zdraví, nevím naprosto nic, je mi 30 a ještě nikdy žádný doktor s tím neměl problém, napíše RA 0 a je to,
a abych to potuplovala, tak mé dítě „nemá“ otce, tedy o něm také nic nevím, a zase to nikdy žádný lékař dítěte nijak neřešil,
já bych ty zdravotní věci nepřeceňovala, doktoři tam prostě mají kolonky na vyplnění, ale když se to neví - nevyplní, tak se vůbec, ale vůbec nic nestane

• Citovat
  • Upravit
Janli
11.3.22 08:17

@TRG u dárců i rodičů se dělá genetický profil, takže o geneticky přenosných onemocněních by měli všichni vědět. Já část mé rodiny neznám a nikdy mě to nedělalo problém.

• Citovat
  • Upravit
TRG
5508
11.3.22 16:08
@Janli píše:
@TRG u dárců i rodičů se dělá genetický profil, takže o geneticky přenosných onemocněních by měli všichni vědět. Já část mé rodiny neznám a nikdy mě to nedělalo problém.

(S tím genetickým profilem jsem tipovala, že se asi něco dělá, ale nevěděla jsem to, takže díky za info.) A to já se nebojím, že by to dělalo problémy. Mně by asi nejvíc „děsilo“, že to to dítě zjistí samo v dospělosti a bude z toho trápení. To zdravotní hledisko je spíš důvod, jak se to může dítě dozvědět, ne proč by se to mělo dozvědět. (Ono někdy je jedno, že víš, kdo jsou tvoji rodiče. Například můj táta nesnáší hovory o zdravotních problémech a tak vlastně taky nevím o půlce rodiny skoro nic.) Ale jak píšu, že já bych to řekla. neznamená, že mi vadí, že to z nějakého důvodu nechce říct někdo jiný. Nevidím důvod, proč před dítětem „tajit“, jaká byla jeho cesta na svět. A přiznejme si to, kdybych nečetla emimino, tak mě spousta problémů ani nenapadne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.3.22 19:51
@Nikkoletka píše:
Ahoj!
Chtěla bych slyšet příběhy těch z Vás, které máte děťátka z darovaných vajíček nebo spermií. Řekli jste jim pravdu o jejich početí? ;)

Ahoj. Já mám z DV dceru. Zatím ji je rok a půl, ale řekneme ji to. V předškolním věku. Tak nějak jsem si to myslela hned, pak jsem to tedy konzultovala s psycholožkou. Ví o tom naše rodiny a nejbližší přátelé. Uvažovala jsem o tom, že bychom ji to neřekli, ale všechny důvody pro tuto variantu jsem shledala jako víceméně sobecké. Je to ale náš postoj. Určitě nikoli univerzálně platný.

• Citovat
  • Upravit
6.4.22 22:16

Thnmjghh

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.