Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Asi bych to neresila pokud se to nebude opakovat, jinak bych zasla s moci za obvodakem…
Příbuzná řešila problém s tmavou močí, zjistili ji špatná játra. Ale taky to nemusí znamenat vůbec nic.
Jakou barvu ma ta moc v zachode? Je normalni? Nebo hodne tmava?
Moje mama mela moc tmavou jako tmavy pivo (to mi rikala, nezkoumala jsem
), po case ji zacalo bejt zle a nakonec z toho byla zloutenka. Nikdo nechapal, jak k tomu prisla. Prvotni znamka byla prave ta tmava moc, a je to pry charakteristicky priznak.
Chodim se psem vencit a ted jak je snih, tak taky obcas ziram nad nekterejma az fosforeskujicima louzickama od psu, neuveritelny ![]()
Pila jsem jen vodu, nejedla nic, co by moč zabarvilo. Normálně bych si toho vůbec nevšimla
. Jako barva to byla krásná
Růžovooranžová, tmavá.
Zánět močáku také nemám. ![]()
A co stolice? Ta má normální barvu? Není třeba světlá?
To bývá u onem. jater
Pokud takhle hodně piješ, barva moči by měla být spíše hodně světlá. Vyšetření u obvoďáka na přítomnost krve v moči by asi bylo na místě.
Mně tohle dělal multivitamin z Lídlu. A vystrašilo mě to tenkrát na tolik, že jsem ho přestala kupovat. ![]()
Ahoj, asi se budete smát, ale mám zvláštní dotaz.
Byla jsem s dětmi v lese a po čase se nám chtělo všem čůrat, tak jsme se vyčůrali u cesty do sněhu. No a všimla jsem si, že mé děti mají sníh klasicky žlutý, ale já sytě oranžovo červený, fakt tmavě. MS nemám ani nečekám (nemám už dělohu), piji dostatečně, možná až dost (4-5 litrů denně). Červenou řepu jsem nejedla, ani nic, co by ji mohlo obarvit. Nevíte někdo, co to je?